Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-02-2014  

Kloosterhofflat inzet van verschillende belangen

 

ALMELO – Moet de Kloosterhofflat nu wel in zijn geheel verdwijnen of kan één vleugel blijven bestaan. Aws Beter Wonen gaat uit van dat laatste en heeft 70.000 euro per appartement gereserveerd voor renovatie. Wethouder van stadsontwikkeling Gerrit van Woudenbergh (VVD) gaat uit van sloop. Zie hier het verschil in uitleg over de term ‘inpassen’. Projectontwikkelaar Urban Interest, Aws Beter Wonen en de gemeente zitten samen om tafel om het gebied tussen Wierdensestraat en de nog aan te leggen Havenkom aan het Marktplein bij Café Nielz te herontwikkelen. Maar nog voor er iets op papier staat wordt het verschil van inzicht al naar buiten gebracht.
Daar komt bij dat de gemeente wel een deel van de Kloosterhofflat kocht om te slopen, maar de betaling al jaren achterwege blijft. Om nu met een pennenstreek ook het andere deel al tot sloopgoed te bestempelen lijkt dus wat voorbarig.
Donderdagmiddag dus een gesprek om het ‘geschil’ te beslechten. Daar zit Van Woudenbergh gek genoeg niet bij, want partijgenoot en collega Johan Andela neemt de honneurs waar.

Archief
Terug naar vorige pagina