Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-02-2014  

Officiƫle heropening van De Klokkenbelt

 

ALMELO - Na een ingrijpende renovatie werd vrijdag woonzorgcentrum De Klokkenbelt feestelijk heropend. Na een ingrijpende renovatie biedt deze locatie een plek voor 90 bewoners die tijdelijk worden gehuisvest vanuit woonzorgcentrum Eugeria dat aan de vooravond staat van grootschalige nieuwbouw.

In De Klokkenbelt zijn kleinschalige woongroepen gebouwd waarbij iedere bewoner een eigen zit-/slaapkamer met sanitaire voorzieningen heeft. Per zes of acht bewoners is er een gemeenschappelijke woonkamer met een open keuken. In het gebouw zijn verder een recreatieruimte en enkele kantoren.

In maart wordt gestart met de nieuwbouw van Eugeria. De sloopwerkzaamheden zijn in volle gang. De bouw vindt plaats in een aantal fasen. De verwachting is dat eind 2015 het nieuwe woonzorgcentrum Eugeria klaar is.

Carintreggeland is op verschillende plekken in Twente volop bezig met het bouwen van eigentijdse woonlocaties, die een thuis bieden aan de bewoner van nu én de bewoner van de toekomst. Gezellige panden in het hart van de wijk, waar mensen met diverse zorgbehoeftes prettig kunnen wonen en leven. Alleen of samen, met veel of weinig zorg.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina