Sportberichten


Plaatsing  
 
09-09-2017  

Feyenoord ontsnapt in 2e helft tegen Heracles

 

ALMELO – Titelhouder Feyenoord heeft in Almelo tegen Heracles ook de vierde volle winst oprij gepakt dankzij een uitstekende eerste helft waarin Heracles vooral op het middenveld faalde. Balverlies leidde de 0-1 en de 0-2 nadat achtereenvolgens Pelupessy en Van Ooijen balverlies leden tegen El Ahmadi. Beide keren mocht Berghuis het karwei afmaken. Boëtius mocht daarop het superieure Feyenoord zelfs op 0-3 zetten met een schot dat via Van Hintum achter doelman Castro in het net belandde. Drie doelpunten alle van buiten de zestien en allemaal binnen een kwartier.
Heracles stelde daar een afstandsschot van Pelupessy tegenover dat net doel miste en ook Niemeijer schoot van dichtbij over het doel van Jones.

Na rust een herboren Heracles dat wel overtuigend de aanval zocht en aan klantenbinding deed. Niemeijer en Peterson konden het koppend nog niet afronden en ook Darri zag een venijnig schot gepareerd door Jones maar de rebound werd door Niemeijer wel binnen gekopt (1-3). Peterson zocht voortdurend het avontuur en dat leidde tot een overtreding van Diks waarna scheidsrechter Makkelie de bal op de stip deponeerde. Niemeijer gaf Jones geen kans en makte de aansluittreffer (2-3).
Feyenoord leek rijp voor de sloop en kon het spel niet meer onder controle brengen tegen een furieus Heracles. Vermeij kreeg het laatste kwartiertje zijn rentree na zwaar blessureleed en was koppend en schietend dichtbij de gelijkmaker.  Een afgeslagen corner in blessuretijd deed Heracles echter de das om toen doelman Castro zich ook in de  zestien van de tegenstander posteerde en Boëtius frank en vrij met de afgeslagen bal kon opstomen om deze in het verlaten doel van de Heraclieden te deponeren (2-4).

Heracles – Feyenoord 2-4 (0-3)
Score: 22. Berghuis 0-1, 29. Berghuis 0-2, 33. Boëtius 0-3, 73. Niemeijer 1-3, 81. Niemeijer 2-3 (pen.), 90+4 Larsson 2-4

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Makkelie

Geel: Peterson, Duarte, Darri (Heracles) Vilhena, Van der Heijden (Feyenoord)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum (Duarte/64); Niemeijer, Pelupessy (Vermeij/76), Van Ooijen (Monteiro/37); Darri, Gladon, Peterson.
Feyenoord: Jones; Diks, St. Juste, Van der Heijden, Nelom; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jörgensen (Kramer/22), Boëtius (Larsson/68).

Fotoreportage (35 foto's)...

 
16-09-2017  

Trainer woedend over nederlaag Heracles

 

ZWOLLE – Trainer John Stegeman stak zijn woede na de nederlaag van Heracles in Zwolle tegen PEC niet onder stoelen of banken. Hij noemde zijn team een ‘stelletje schijtbakken’. Aanleiding het dramatisch verdedigen bij de twee doelpunten van PEC’er Mokthar waarbij de verdediging alleen maar achteruit liep en zo de ruimte weg gaf.

Het eerste doelpunt van de Zwollenaren al in de beginfase was een schoolvoorbeeld. Terwijl de mee opgekomen Breukers zich nog ongeveer bij de cornervlag van de tegenstander bevond, kreeg Mokthar de bal en kon daarmee vrij opstomen onderwijl de achteruit lopende Pröpper het nakijken gevend evenals de verraste doelman Castro (1-0).

Heracles herstelde zich daarna enigszins maar PEC bleef de betere ploeg. Toch kreeg Gladon nog kans op een doelpunt na een voorzet van Darri maar doelman Boer keerde de bal met de vuisten. PEC bleef het meest aanvallend maar wist niet te scoren.

Na rust opnieuw PEC dat aandrong maar geen echte kansen creëerde. Aan de andere kant was Boer Niemeijer net voor  op een steekpass van Peterson. Toch kwam Heracles langszij door een schot van Monteiro dat van richting werd veranderd  door PEC’er Ehizibue waardoor Boer het antwoord schuldig moest blijven (1-1).
PEC bleef de beter voetballende ploeg maar wist dat niet uit te drukken in doelrijpe kansen. De wedstrijd leek dus op een gelijkspel af te stevenen totdat opnieuw Mokthar nagenoeg ongehinderd door opnieuw Pröpper met de bal naar binnen kon snijden en de Zwollenaren alsnog de volle winst bezorgde (2-1)
‘Hier is het laatste woord nog niet over gesproken’, brieste Stegeman nadien voor de camera.

PEC Zwolle – Heracles Almelo 2-1
(1-0)
Doelpunten: 4. Mohktar 1-0, 78. Monteiro 1-1, 85. Mohktar 2-1

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Manschot

Geel: Sandler, Marcellis, Dekker, Mokhtar, Nijland (PEC Zwolle) Gladon, Van Hintum, Darri (Heracles Almelo)

OPSTELLINGEN
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Saymak, Bakker (69. Dekker), Thomas, Namli, Parzyszek (59. Nijland), Mokhtar.
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Propper, Hardeveld, Van Hintum (59. Duarte), Pelupessy (73. Van Ooijen), Niemeijer, Monteiro, Peterson, Gladon, Darri.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
18-09-2017  

Tom en Sterre de toppers van balletje hoog


Sterre Kroezen tussen de Fc Twente-speelsters Sabrine Ellouzi en Maud Roetgering
Foto: Fc Twente
 

REGIO - De 12-jarige Tom Besten uit Haarle is zondag 17 september Overijssels kampioen Balletje Hooghouden geworden. Tijdens de finale van het kampioenschap in de Grolsch Veste (vooraf aan de wedstrijd Tc Twente – Fc Utrecht)  wist Tom de bal binnen het tijdsbestek van tien minuten 1328 keer hoog te houden.
Besten bleef daarmee de Almelose Sterre Kroezen (12) nipt voor,  de speelster van het Almelose PH wist de bal 1302 keer hoog te houden en was daarmee de beste bij de meisjes.  Besten en Kroezen waren ook de enige die boven het aantal van 1000 kwamen.
Het podium werd compleet gemaakt door Kevin van Dieren uit Nunspeet, die tot 769 keer kwam. Joost van de Rozenberg uit Elburg wist de bal 277 keer hoog te houden en werd vierde.

Winnaar Tom Besten plaatste zich tijdens de open dag van Go Ahead Eagles, hij kwam toen tot een score van 1037. Hier ging hij in de finale ruimschoots overheen. Sterre Kroezen plaatste zich tijdens de open dag bij FC Twente met een score van 838 en ook dat aantal werd fors verbeterd. Bij Heracles kwam Kevin van Dieren als winnaar uit de bus (490) en bij PEC Zwolle was Joost van den Rozenberg het beste met 322 keer.
RTV Oost organiseerde de voorronden van het Overijssels kampioenschap tijdens de open dagen van de vier Overijsselse betaald voetbalclubs. De vier winnaars plaatsten zich voor de finale in de Grolsch Veste. Medewerking werd verleend door studenten ‘Sport en Bewegen’ van het ROC van Twente. Naar verluidt wil RTV Oost ook volgend jaar het kampioenschap ‘balletje hoog’ organiseren.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-09-2017  

Moeizame bekerwinst Heracles op Rijnsburg

 

RIJNSBURG – Het bekerduel van Heracles Almelo tegen Rijnsburgse Boys op sportcomplex De Middelmors in het Zuid Hollandse dorp werd een moeizame. Trainer Stegeman had met de basisplaatsen voor Drost en Duarte meer aanvalskracht in de achterste linie gebracht maar de tweede divisionist trok zich vooral terug op de verdedigende stellingen. Heracles claimde het balbezit maar kon nauwelijks een gaatje vinden in de hechte defensie.
Afstandsschoten moesten derhalve de oplossing bieden. Maar Peterson, Monteiro en Hardeveld hadden er geen succes mee zodat beide teams met o-o aan de thee gingen.

Pas na een uur voetballen, toen de ‘Boys’ juist gingen hopen op succes, kreeg Heracles de eerste kansen. Duarte schoot echter op de lat en ook Gladon was dichtbij. Met nog ruim een kwartier voor de boeg viel dan toch de eerste treffer voor de Heraclieden toen aanvoerder Pelupessy het nog maar eens van afstand probeerde (0-1). Even later slalomde Van Ooyen op vreemde wijze tussen twee tegenstanders door en leek het pleit beslecht. Zijn inzet caramboleerde echter van paal naar paal, waarna Rijnsburg kon opruimen. In de slotminuten bracht Stegeman nog Vermeij voor Gladon en dat bleek in blessuretijd alsnog de ‘gouden’ wissel toen Vermeij alsnog doel trof en alle hoop voor Rijnsburgse Boys de grond in boorde (0-2).
Al met al geen beste wedstrijd voor de Almeloërs die zich desondanks plaatsten voor de volgende ronde om de KNVB-beker. 
Rijnsburgse Boys - Heracles Almelo 0-2 (0-0)
Doelpunten: 0-1 Pelupessy (73), 0-2 Vermeij (90+1)

Scheidsrechter: Pérez

Geel: Prijs, Hardeveld, Goeman

OPSTELLINGEN
Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Prijs (Halman/87), Strooker, Goeman, Hudepohl (Van Oijen/69), Jongeneelen, Opoku, Parami (Serbony/82), Tillema.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Pröpper, Hardeveld, Duarte; Niemeijer (Van Ooijen/46), Pelupessy, Monteiro; Darri, Gladon (Vermeij/87), Peterson (Navratil/71).

Fotoreportage (24 foto's)...

 
23-09-2017  

Heracles in blessuretijd naar winst op Roda JC

 

ALMELO – Vooraf bezien was de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Roda JC voor de Almeloërs een wedstrijd met zichtbehoud op het linker rijtje of afdalen naar lagere regionen. Winst was derhalve cruciaal voor de Heraclieden en die winst kwam er, zij het in de laatste speelminuut dankzij een spitsengoal van invaller Vermeij.

Heracles was in de eerste helft de ploeg met de meeste kansen. Al in de vierde minuut zag aanwinst Monteiro zijn schot gekeerd door de paal en ook Darri had het vizier niet scherp. De Limburgers kwamen zelfs op voorsprong uit het niets toen de vrijstaande Paulissen koppend doelman Castro het nakijken gaf door de voorzet binnen te knikken.

Heracles leek door de snelle tegentreffer niet van slag en creerde kansen Maar Darri schoot over of naast en zag zijn enige schot op slag van rust ‘binnen de palen’ gekeerd door doelman Jurjus. 

Na rust opnieuw Heracles dat de aanval zocht terwijl Roda vooral vanuit een gesloten defensie opereerde. Pröpper zocht als centrale verdediger meer en meer de aanval en kopte de bal zelfs tegen de paal van het Limburgse doel. Even later dan toch de gelijkmaker door Pröpper die met een omhaal doelman Justus kansloos liet. Roda probeerde met  een afstandsschot van Ndenge wat terug te doen, maar Castro bleef attent. Langzaam tikte de tijd voorbij en zo bracht trainer Stegeman ‘vers bloed’ met Vermeij, Droste en Niemeijer door achtereenvolgens Gladon, Duarte en de in de afwerking falende Darri naar de kant te halen om toch nog de volle buit te kunnen pakken. Monteiro testte vervolgens Justus nog een keer met een vrije trap, maar de doelman stompte de bal over de lat. Ook Castro ontsnapte toen Schahin een lage voorzet leek binnen te glijden, maar tot schrik van alles wat Limburg was, ging de bal voorlangs het Almelose doel. De wedstrijd leek dus op een puntendeling uit te draaien tot in blessuretijd Vermeij bij de eerste paal de voorzet van Niemeijer wel binnen tikte en daarmee de Limburgers  zonder resultaat huiswaarts stuurde en vastpinde op de laatste plaats in de competitie met de ‘mazzel’ dat concurrent Willem II ook geen punten pakte tegen Sc Heerenveen.

Trainer Stegeman was niet alleen blij met het resultaat, maar geloofde er ook tijdens de hele wedstrijd in en noemde het een juiste uitslag met als aantekening dat ook zijn team nog steeds in opbouw is. Collega Molenaar zag ondanks de nederlaag toch een lichtpuntje; ‘Vorige week leek het nergens op. Nu stonden we verdedigend beter. Jammer dat Schahin te kleine schoenen aanhad.’ Molenaar doelde daarmee dat zijn team opnieuw een voorsprong had kunnen nemen indien de Limburgse spits de bal niet voorlangs het doel van Castro had gegleden.

Tijdens de rust nam het publiek afscheid van Mike te Wierik (Fc Groningen), Thomas Bruns Vitesse) en Mark Jan Fledderus die zijn ‘kicksen’ in de wilgen heeft gehangen en nu tot de staf van Heracles is toegetreden.

Heracles Almelo - Roda JC 2-1 (0-1)
Doelpunten: 0-1 Paulissen (6), 1-1 Pröpper (51), 2-1 Vermeij (90+2)

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Kuipers

Geel: Götz, El Makrini, Duarte

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Hardeveld, Duarte (Droste/77); Monteiro, Pelupessy, Van Ooijen; Peterson, Gladon (Vermeij/67), Darri (Niemeijer/82).
Roda JC: Jurjus; Götz, Ananou, Auassar, Van Peppen; Ndenge, Gustafson (Engels/75), El Makrini; Rosheuvel, Schahin, Paulissen (Van Velzen/82).

Fotoreportage (34 foto's)...

 
23-09-2017  

Oud- Heraclied Wolfram Arnthof overleden


v.l.n.r.: Heracles-voorzitter Frits van der Elst, Gerrie Donner, Herbert Finken, Wolfram Arnthof, Joop Brand en trainer Jaap van de Leck.
 

HENGELO – Oud- Heraclesvoetballer Wolfram Arnthof is op 20 september jl. op 80-jarige leeftijd overleden. De geboortige Duisburger Arnthof speelde in zijn carrière voor de Duisburger SpV.  en SSV Reutlingen 05 voordat hij in 1961 naar Heracles Almelo kwam en toen o.a. speelde met zijn landgenoot Herbert Finken, Joop Brand, Gerrie Donners en de topscorer allertijden in het betaald voetbal Joop Schuman.  In totaal speelde Arnthof 116 wedstrijden voor Heracles tot hij in 1970 overstapte naar VV. Oldenzaal en in het eerste jaar met VV  Oldenzaal kampioen werd van de 3e klasse. Daarna was hij nog actief bij o.a. Eilermark en als trainer bij meerdere Twentse voetbalclubs.
Samen met echtgenote Waltraud bleef de ‘gelernte’ glasblazer Twente trouw, naturaliseerde tot Nederlander en werkte hij als hoofd technische-dienst bij het inmiddels ter ziele RINCO campingartikelen in Oldenzaal. Ook was hij jaren rapporteur voor Tubantia Sport. 

Wolfram Arnthof bezocht nog regelmatig wedstrijden van zijn geliefde Heracles tot 7,5 jaar geleden na een wedstrijd een hartaanval hem fataal werd en hij moest worden opgenomen in een verpleeghuis, waar hij op 14 september jl. nog zijn 80-tigste verjaardag vierde met echtgenote, kinderen en kleinkinderen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-09-2017  

Klaverblad nieuwe hoofdsponsor TON Almelo

 

ALMELO – De stichting Topturnen Oost Nederland (TON) heeft in Klaverblad Verzekeringen een nieuwe hoofdsponsor gevonden. TON dat haar domicilie heeft in de topsporthal IISPA, zat al langer in financiële problemen. Het was in feite ook de basis van de breuk tussen trainer Vincent Wever en de stichting TON. Wever moest met zijn Olympia-kandidaten en dochters Sanne en Lieke trainen tijdens de normale club-trainingsuren. Wevers ging ten leste naar de topaccommodatie in Heerenveen om de voorbereiding op de Spelen in Rio niet te verstoren. Het succes bleef niet uit met goud voor Sanne Wevers op de balk. Vincent Wevers werd door het NOC/NSF Sportgala mede daardoor tot coach van het jaar verkozen.

Met het ’binnenhalen’ van Klaverblad Verzekeringen en het al eerder ‘binnen hengelen’ van bouwconcern VolkerWessels en Urenco heeft Klaverblad TON Almelo  nu voor een aantal jaren financiële zekerheid voor het bedrijven van topsportopleiding voor turners en turnsters in Oost Nederland. Klaverblad Verzekeringen ging als hoofdsponsor een contract aan voor een periode van vier jaar.
Opmerkelijk is het ontstaan van het contact tussen TON en de verzekeraar uit Zoetermeer. De verzekeraar schreef een slagzinwedstrijd uit voor verenigingen en TON scoorde met; 'De Twent met talent staat erom bekend... Doe maar gewoon, dan word je vanzelf bijzonder'. Dat laatste deel is feitelijk de ‘kernspreuk’ van Klaverblad.
Met de overeenkomst pakt Klaverblad TON Almelo volgens voorzitter Kuipers tevens de draad weer op om samen met de KNGU te komen tot een regionaal opleidingscentrum in de daarvoor geoutilleerde topsporthal IISPA.

 
29-09-2017  

Heracles onderuit in de Grolsch Veste

 

ENSCHEDE – ‘Het zou weer eens moeten kunnen, winnen in de Grolsch Veste. Heracles Almelo maakte een redelijke seizoenstart met zelfs winst op Ajax terwijl Fc Twente redelijk onderaan bungelde in de competitiestand’, die gedachte leefde bij veel van de 1.000 meegereisde supporters naar de Twentse derby in de Grolsch Veste.
Het begon echter met een forse domper, toen al in de tweede minuut Boere op het doel van Castro schoot, Duarte de bal nog op de doellijn keerde maar Jensen de al alsnog in het doel van de Almeloërs gleed (1-0).
De Heraclieden toonden zich daarna angstig en gaven daarmee de concurrenten uit 053 het vertrouwen dat ondanks de slechte seizoenstart vandaag wel wat te halen viel. Fc Twente combineerde er lustig op los en Jensen kreeg zelfs twee kansen de voorsprong uit te bouwen en ook Vuckic liet een opgelegde kans liggen en zag vlak voor rust opnieuw Duarte een bal op de doellijn keren. Heracles leefde nog.

Na rust een fanatieker Heracles dat eindelijk ook de aanval zocht. Het succes bleef niet lang uit, toen spits Gladon prima de voorzet over links achter Twente-doelman Brondeel kopte (1-1). Het Heracles fan-vak liet zich horen, Heracles werd sterker en Fc Twente oogde angstig. Zou het dan toch?
Met nog een kwartier op de klok dan het cadeautje voor de Enschedeërs van scheidsrechter Higler op de rand van het strafschopgebied na een vermeende overtreding van centrale verdediger Pröpper, die net daarvoor al op een gele kaart werd getrakteerd. Invaller Holla mocht aanleggen en krulde de bal bij de eerste paal in het doel van Castro die iets te dicht bij de tweede paal stond geposteerd. Fc Twente dus opnieuw op voorsprong (2-1).
Alles wat zwart-wit was toog daarna keer op keer richting het doel van Brondeel. De na een blessure teruggekeerde Kuwas dook meer en meer in het centrum op tot schrik van de Enschedeërs. Hardeveld kwam net te kort om opnieuw de gelijkmaker in het net te leggen maar ook Assaïdi en Broere verzuimden aan de andere kant gebruik te maken van de gaten die Heracles in de open slotfase weggaf. Een wedstrijd waarbij de punten in Enschede bleven tot onvrede van Heracles-trainer Stegeman; ‘We hebben niet op punten verloren, maar zijn knock-out gegaan. Als ik kijk hoe wij zijn begonnen, en daar ben ik verantwoordelijk voor, dan hebben we dat heel, heel slecht gedaan.
Stegeman moet dus bezien hoe hij zijn team weer op de rit krijgt voor de wedstrijd op 15 oktober wanneer Vitesse in Almelo op bezoek komt. Een oefenpotje vooraf tegen Vfl Bochum is al geregeld.

FC Twente - Heracles Almelo 2-1
(1-0)
Doelpunten: 1-0 Jensen (2), 1-1 Gladon (52), 2-1 Holla (76)

Scheidsrechter: Higler

Geel: Vuckic, Pröpper

OPSTELLINGEN
FC Twente: Brondeel; Ter Avest, Bijen, Lam, Van der Lely; Liendl (Holla/68), Jensen (Tighadouini/58), Vuckic; Assaidi (Cuevas/90+4), Boere, Slagveer.
Heracles Almelo: Castro; Breukers (Droste/61), Pröpper, Hardeveld, Duarte; Monteiro, Pelupessy, Van Ooijen (Niemeijer/46); Kuwas (Peterson/78), Gladon, Darri.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina