Sportberichten


Plaatsing  
 
16-09-2017  

Trainer woedend over nederlaag Heracles

 

ZWOLLE – Trainer John Stegeman stak zijn woede na de nederlaag van Heracles in Zwolle tegen PEC niet onder stoelen of banken. Hij noemde zijn team een ‘stelletje schijtbakken’. Aanleiding het dramatisch verdedigen bij de twee doelpunten van PEC’er Mokthar waarbij de verdediging alleen maar achteruit liep en zo de ruimte weg gaf.

Het eerste doelpunt van de Zwollenaren al in de beginfase was een schoolvoorbeeld. Terwijl de mee opgekomen Breukers zich nog ongeveer bij de cornervlag van de tegenstander bevond, kreeg Mokthar de bal en kon daarmee vrij opstomen onderwijl de achteruit lopende Pröpper het nakijken gevend evenals de verraste doelman Castro (1-0).

Heracles herstelde zich daarna enigszins maar PEC bleef de betere ploeg. Toch kreeg Gladon nog kans op een doelpunt na een voorzet van Darri maar doelman Boer keerde de bal met de vuisten. PEC bleef het meest aanvallend maar wist niet te scoren.

Na rust opnieuw PEC dat aandrong maar geen echte kansen creëerde. Aan de andere kant was Boer Niemeijer net voor  op een steekpass van Peterson. Toch kwam Heracles langszij door een schot van Monteiro dat van richting werd veranderd  door PEC’er Ehizibue waardoor Boer het antwoord schuldig moest blijven (1-1).
PEC bleef de beter voetballende ploeg maar wist dat niet uit te drukken in doelrijpe kansen. De wedstrijd leek dus op een gelijkspel af te stevenen totdat opnieuw Mokthar nagenoeg ongehinderd door opnieuw Pröpper met de bal naar binnen kon snijden en de Zwollenaren alsnog de volle winst bezorgde (2-1)
‘Hier is het laatste woord nog niet over gesproken’, brieste Stegeman nadien voor de camera.

PEC Zwolle – Heracles Almelo 2-1
(1-0)
Doelpunten: 4. Mohktar 1-0, 78. Monteiro 1-1, 85. Mohktar 2-1

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Manschot

Geel: Sandler, Marcellis, Dekker, Mokhtar, Nijland (PEC Zwolle) Gladon, Van Hintum, Darri (Heracles Almelo)

OPSTELLINGEN
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Saymak, Bakker (69. Dekker), Thomas, Namli, Parzyszek (59. Nijland), Mokhtar.
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Propper, Hardeveld, Van Hintum (59. Duarte), Pelupessy (73. Van Ooijen), Niemeijer, Monteiro, Peterson, Gladon, Darri.

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina