Sportberichten


Plaatsing  
 
29-09-2017  

Heracles onderuit in de Grolsch Veste

 

ENSCHEDE – ‘Het zou weer eens moeten kunnen, winnen in de Grolsch Veste. Heracles Almelo maakte een redelijke seizoenstart met zelfs winst op Ajax terwijl Fc Twente redelijk onderaan bungelde in de competitiestand’, die gedachte leefde bij veel van de 1.000 meegereisde supporters naar de Twentse derby in de Grolsch Veste.
Het begon echter met een forse domper, toen al in de tweede minuut Boere op het doel van Castro schoot, Duarte de bal nog op de doellijn keerde maar Jensen de al alsnog in het doel van de Almeloërs gleed (1-0).
De Heraclieden toonden zich daarna angstig en gaven daarmee de concurrenten uit 053 het vertrouwen dat ondanks de slechte seizoenstart vandaag wel wat te halen viel. Fc Twente combineerde er lustig op los en Jensen kreeg zelfs twee kansen de voorsprong uit te bouwen en ook Vuckic liet een opgelegde kans liggen en zag vlak voor rust opnieuw Duarte een bal op de doellijn keren. Heracles leefde nog.

Na rust een fanatieker Heracles dat eindelijk ook de aanval zocht. Het succes bleef niet lang uit, toen spits Gladon prima de voorzet over links achter Twente-doelman Brondeel kopte (1-1). Het Heracles fan-vak liet zich horen, Heracles werd sterker en Fc Twente oogde angstig. Zou het dan toch?
Met nog een kwartier op de klok dan het cadeautje voor de Enschedeërs van scheidsrechter Higler op de rand van het strafschopgebied na een vermeende overtreding van centrale verdediger Pröpper, die net daarvoor al op een gele kaart werd getrakteerd. Invaller Holla mocht aanleggen en krulde de bal bij de eerste paal in het doel van Castro die iets te dicht bij de tweede paal stond geposteerd. Fc Twente dus opnieuw op voorsprong (2-1).
Alles wat zwart-wit was toog daarna keer op keer richting het doel van Brondeel. De na een blessure teruggekeerde Kuwas dook meer en meer in het centrum op tot schrik van de Enschedeërs. Hardeveld kwam net te kort om opnieuw de gelijkmaker in het net te leggen maar ook Assaïdi en Broere verzuimden aan de andere kant gebruik te maken van de gaten die Heracles in de open slotfase weggaf. Een wedstrijd waarbij de punten in Enschede bleven tot onvrede van Heracles-trainer Stegeman; ‘We hebben niet op punten verloren, maar zijn knock-out gegaan. Als ik kijk hoe wij zijn begonnen, en daar ben ik verantwoordelijk voor, dan hebben we dat heel, heel slecht gedaan.
Stegeman moet dus bezien hoe hij zijn team weer op de rit krijgt voor de wedstrijd op 15 oktober wanneer Vitesse in Almelo op bezoek komt. Een oefenpotje vooraf tegen Vfl Bochum is al geregeld.

FC Twente - Heracles Almelo 2-1
(1-0)
Doelpunten: 1-0 Jensen (2), 1-1 Gladon (52), 2-1 Holla (76)

Scheidsrechter: Higler

Geel: Vuckic, Pröpper

OPSTELLINGEN
FC Twente: Brondeel; Ter Avest, Bijen, Lam, Van der Lely; Liendl (Holla/68), Jensen (Tighadouini/58), Vuckic; Assaidi (Cuevas/90+4), Boere, Slagveer.
Heracles Almelo: Castro; Breukers (Droste/61), Pröpper, Hardeveld, Duarte; Monteiro, Pelupessy, Van Ooijen (Niemeijer/46); Kuwas (Peterson/78), Gladon, Darri.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina