Sportberichten


Plaatsing  
 
23-09-2017  

Heracles in blessuretijd naar winst op Roda JC

 

ALMELO – Vooraf bezien was de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Roda JC voor de Almeloërs een wedstrijd met zichtbehoud op het linker rijtje of afdalen naar lagere regionen. Winst was derhalve cruciaal voor de Heraclieden en die winst kwam er, zij het in de laatste speelminuut dankzij een spitsengoal van invaller Vermeij.

Heracles was in de eerste helft de ploeg met de meeste kansen. Al in de vierde minuut zag aanwinst Monteiro zijn schot gekeerd door de paal en ook Darri had het vizier niet scherp. De Limburgers kwamen zelfs op voorsprong uit het niets toen de vrijstaande Paulissen koppend doelman Castro het nakijken gaf door de voorzet binnen te knikken.

Heracles leek door de snelle tegentreffer niet van slag en creerde kansen Maar Darri schoot over of naast en zag zijn enige schot op slag van rust ‘binnen de palen’ gekeerd door doelman Jurjus. 

Na rust opnieuw Heracles dat de aanval zocht terwijl Roda vooral vanuit een gesloten defensie opereerde. Pröpper zocht als centrale verdediger meer en meer de aanval en kopte de bal zelfs tegen de paal van het Limburgse doel. Even later dan toch de gelijkmaker door Pröpper die met een omhaal doelman Justus kansloos liet. Roda probeerde met  een afstandsschot van Ndenge wat terug te doen, maar Castro bleef attent. Langzaam tikte de tijd voorbij en zo bracht trainer Stegeman ‘vers bloed’ met Vermeij, Droste en Niemeijer door achtereenvolgens Gladon, Duarte en de in de afwerking falende Darri naar de kant te halen om toch nog de volle buit te kunnen pakken. Monteiro testte vervolgens Justus nog een keer met een vrije trap, maar de doelman stompte de bal over de lat. Ook Castro ontsnapte toen Schahin een lage voorzet leek binnen te glijden, maar tot schrik van alles wat Limburg was, ging de bal voorlangs het Almelose doel. De wedstrijd leek dus op een puntendeling uit te draaien tot in blessuretijd Vermeij bij de eerste paal de voorzet van Niemeijer wel binnen tikte en daarmee de Limburgers  zonder resultaat huiswaarts stuurde en vastpinde op de laatste plaats in de competitie met de ‘mazzel’ dat concurrent Willem II ook geen punten pakte tegen Sc Heerenveen.

Trainer Stegeman was niet alleen blij met het resultaat, maar geloofde er ook tijdens de hele wedstrijd in en noemde het een juiste uitslag met als aantekening dat ook zijn team nog steeds in opbouw is. Collega Molenaar zag ondanks de nederlaag toch een lichtpuntje; ‘Vorige week leek het nergens op. Nu stonden we verdedigend beter. Jammer dat Schahin te kleine schoenen aanhad.’ Molenaar doelde daarmee dat zijn team opnieuw een voorsprong had kunnen nemen indien de Limburgse spits de bal niet voorlangs het doel van Castro had gegleden.

Tijdens de rust nam het publiek afscheid van Mike te Wierik (Fc Groningen), Thomas Bruns Vitesse) en Mark Jan Fledderus die zijn ‘kicksen’ in de wilgen heeft gehangen en nu tot de staf van Heracles is toegetreden.

Heracles Almelo - Roda JC 2-1 (0-1)
Doelpunten: 0-1 Paulissen (6), 1-1 Pröpper (51), 2-1 Vermeij (90+2)

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Kuipers

Geel: Götz, El Makrini, Duarte

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Hardeveld, Duarte (Droste/77); Monteiro, Pelupessy, Van Ooijen; Peterson, Gladon (Vermeij/67), Darri (Niemeijer/82).
Roda JC: Jurjus; Götz, Ananou, Auassar, Van Peppen; Ndenge, Gustafson (Engels/75), El Makrini; Rosheuvel, Schahin, Paulissen (Van Velzen/82).

Fotoreportage (34 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina