18-09-2017

Tom en Sterre de toppers van balletje hoog

Sterre Kroezen tussen de Fc Twente-speelsters Sabrine Ellouzi en Maud Roetgering

REGIO - De 12-jarige Tom Besten uit Haarle is zondag 17 september Overijssels kampioen Balletje Hooghouden geworden. Tijdens de finale van het kampioenschap in de Grolsch Veste (vooraf aan de wedstrijd Tc Twente – Fc Utrecht)  wist Tom de bal binnen het tijdsbestek van tien minuten 1328 keer hoog te houden.
Besten bleef daarmee de Almelose Sterre Kroezen (12) nipt voor,  de speelster van het Almelose PH wist de bal 1302 keer hoog te houden en was daarmee de beste bij de meisjes.  Besten en Kroezen waren ook de enige die boven het aantal van 1000 kwamen.
Het podium werd compleet gemaakt door Kevin van Dieren uit Nunspeet, die tot 769 keer kwam. Joost van de Rozenberg uit Elburg wist de bal 277 keer hoog te houden en werd vierde.

Winnaar Tom Besten plaatste zich tijdens de open dag van Go Ahead Eagles, hij kwam toen tot een score van 1037. Hier ging hij in de finale ruimschoots overheen. Sterre Kroezen plaatste zich tijdens de open dag bij FC Twente met een score van 838 en ook dat aantal werd fors verbeterd. Bij Heracles kwam Kevin van Dieren als winnaar uit de bus (490) en bij PEC Zwolle was Joost van den Rozenberg het beste met 322 keer.
RTV Oost organiseerde de voorronden van het Overijssels kampioenschap tijdens de open dagen van de vier Overijsselse betaald voetbalclubs. De vier winnaars plaatsten zich voor de finale in de Grolsch Veste. Medewerking werd verleend door studenten ‘Sport en Bewegen’ van het ROC van Twente. Naar verluidt wil RTV Oost ook volgend jaar het kampioenschap ‘balletje hoog’ organiseren.