Sportberichten


Plaatsing  
 
24-09-2017  

Klaverblad nieuwe hoofdsponsor TON Almelo

 

ALMELO – De stichting Topturnen Oost Nederland (TON) heeft in Klaverblad Verzekeringen een nieuwe hoofdsponsor gevonden. TON dat haar domicilie heeft in de topsporthal IISPA, zat al langer in financiële problemen. Het was in feite ook de basis van de breuk tussen trainer Vincent Wever en de stichting TON. Wever moest met zijn Olympia-kandidaten en dochters Sanne en Lieke trainen tijdens de normale club-trainingsuren. Wevers ging ten leste naar de topaccommodatie in Heerenveen om de voorbereiding op de Spelen in Rio niet te verstoren. Het succes bleef niet uit met goud voor Sanne Wevers op de balk. Vincent Wevers werd door het NOC/NSF Sportgala mede daardoor tot coach van het jaar verkozen.

Met het ’binnenhalen’ van Klaverblad Verzekeringen en het al eerder ‘binnen hengelen’ van bouwconcern VolkerWessels en Urenco heeft Klaverblad TON Almelo  nu voor een aantal jaren financiële zekerheid voor het bedrijven van topsportopleiding voor turners en turnsters in Oost Nederland. Klaverblad Verzekeringen ging als hoofdsponsor een contract aan voor een periode van vier jaar.
Opmerkelijk is het ontstaan van het contact tussen TON en de verzekeraar uit Zoetermeer. De verzekeraar schreef een slagzinwedstrijd uit voor verenigingen en TON scoorde met; 'De Twent met talent staat erom bekend... Doe maar gewoon, dan word je vanzelf bijzonder'. Dat laatste deel is feitelijk de ‘kernspreuk’ van Klaverblad.
Met de overeenkomst pakt Klaverblad TON Almelo volgens voorzitter Kuipers tevens de draad weer op om samen met de KNGU te komen tot een regionaal opleidingscentrum in de daarvoor geoutilleerde topsporthal IISPA.

Archief
Terug naar vorige pagina