Sportberichten


Plaatsing  
 
19-09-2017  

Moeizame bekerwinst Heracles op Rijnsburg

 

RIJNSBURG – Het bekerduel van Heracles Almelo tegen Rijnsburgse Boys op sportcomplex De Middelmors in het Zuid Hollandse dorp werd een moeizame. Trainer Stegeman had met de basisplaatsen voor Drost en Duarte meer aanvalskracht in de achterste linie gebracht maar de tweede divisionist trok zich vooral terug op de verdedigende stellingen. Heracles claimde het balbezit maar kon nauwelijks een gaatje vinden in de hechte defensie.
Afstandsschoten moesten derhalve de oplossing bieden. Maar Peterson, Monteiro en Hardeveld hadden er geen succes mee zodat beide teams met o-o aan de thee gingen.

Pas na een uur voetballen, toen de ‘Boys’ juist gingen hopen op succes, kreeg Heracles de eerste kansen. Duarte schoot echter op de lat en ook Gladon was dichtbij. Met nog ruim een kwartier voor de boeg viel dan toch de eerste treffer voor de Heraclieden toen aanvoerder Pelupessy het nog maar eens van afstand probeerde (0-1). Even later slalomde Van Ooyen op vreemde wijze tussen twee tegenstanders door en leek het pleit beslecht. Zijn inzet caramboleerde echter van paal naar paal, waarna Rijnsburg kon opruimen. In de slotminuten bracht Stegeman nog Vermeij voor Gladon en dat bleek in blessuretijd alsnog de ‘gouden’ wissel toen Vermeij alsnog doel trof en alle hoop voor Rijnsburgse Boys de grond in boorde (0-2).
Al met al geen beste wedstrijd voor de Almeloërs die zich desondanks plaatsten voor de volgende ronde om de KNVB-beker. 
Rijnsburgse Boys - Heracles Almelo 0-2 (0-0)
Doelpunten: 0-1 Pelupessy (73), 0-2 Vermeij (90+1)

Scheidsrechter: Pérez

Geel: Prijs, Hardeveld, Goeman

OPSTELLINGEN
Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Prijs (Halman/87), Strooker, Goeman, Hudepohl (Van Oijen/69), Jongeneelen, Opoku, Parami (Serbony/82), Tillema.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Pröpper, Hardeveld, Duarte; Niemeijer (Van Ooijen/46), Pelupessy, Monteiro; Darri, Gladon (Vermeij/87), Peterson (Navratil/71).

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina