Sportberichten


Plaatsing  
 
23-09-2017  

Oud- Heraclied Wolfram Arnthof overleden


v.l.n.r.: Heracles-voorzitter Frits van der Elst, Gerrie Donner, Herbert Finken, Wolfram Arnthof, Joop Brand en trainer Jaap van de Leck.
 

HENGELO – Oud- Heraclesvoetballer Wolfram Arnthof is op 20 september jl. op 80-jarige leeftijd overleden. De geboortige Duisburger Arnthof speelde in zijn carrière voor de Duisburger SpV.  en SSV Reutlingen 05 voordat hij in 1961 naar Heracles Almelo kwam en toen o.a. speelde met zijn landgenoot Herbert Finken, Joop Brand, Gerrie Donners en de topscorer allertijden in het betaald voetbal Joop Schuman.  In totaal speelde Arnthof 116 wedstrijden voor Heracles tot hij in 1970 overstapte naar VV. Oldenzaal en in het eerste jaar met VV  Oldenzaal kampioen werd van de 3e klasse. Daarna was hij nog actief bij o.a. Eilermark en als trainer bij meerdere Twentse voetbalclubs.
Samen met echtgenote Waltraud bleef de ‘gelernte’ glasblazer Twente trouw, naturaliseerde tot Nederlander en werkte hij als hoofd technische-dienst bij het inmiddels ter ziele RINCO campingartikelen in Oldenzaal. Ook was hij jaren rapporteur voor Tubantia Sport. 

Wolfram Arnthof bezocht nog regelmatig wedstrijden van zijn geliefde Heracles tot 7,5 jaar geleden na een wedstrijd een hartaanval hem fataal werd en hij moest worden opgenomen in een verpleeghuis, waar hij op 14 september jl. nog zijn 80-tigste verjaardag vierde met echtgenote, kinderen en kleinkinderen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina