Sportberichten


Plaatsing  
 
01-09-2013  

Heracles aast op Bel Hassani en Labylle

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft na het vertrek van Lerin Duarte naar Ajax, uit het kandidatenlijstje het oog laten vallen op de Spartaan Iliass Bel Hassani en Leroy Labylle (MVV). Vooral de belangstelling voor Bel Hassani lijkt vrij concreet omdat de Spartaan maandagavond buiten het elftal wordt gelaten voor de stadsderby tegen Excelsior. 'Op dit moment is een akkoord nog ver weg, maar het kan snel gaan in de voetballerij,' bevestigt Sparta-directeur Wiljan Vloet over de belangstelling voor Bel Hassani in V.I.
Bel Hassani speelt bij Sparta op de flanken net zoals voorheen Duarte. Bij Heracles ziet men echter de potentie om hem als middenvelder in te zetten.
Labylle is een linker verdediger met de Belgische en Marokkaanse nationaliteit en behoort tot de Belgische selectie onder 21. De marktwaarde van beide spelers wordt geschat op 300.000 euro.
Maandagavond sluit de transfermarkt en weten we meer.

 
02-09-2013  

Simon Cziommer naar Heracles Almelo

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft Simon Cziommer transfervrij voor de rest van het seizoen aan de selectie toegevoegd. De 32-jarige middenvelder speelde vorig seizoen voor Vitesse en kwam daarvoor uit voor FC Twente, Schalke ’04 (D), Roda JC, AZ, FC Utrecht en Red Bull Salzburg (Oos). “Met Simon hebben we een goede speler en een brok ervaring aan onze jonge selectie toegevoegd”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma.

Mathias Schamp heeft van Heracles per direct een vrije transfer gekregen naar zijn oude club KSV Oudenaarde uit de Belgische tweede klasse. De 25-jarige aanvaller kwam afgelopen winterstop maar bracht het niet verder dan vijf optredens in de hoofdmacht en speelde voornamelijk bij de beloften van Heracles Almelo.

 
02-09-2013  

Streutker, Uth en Bel Hassani naar Heracles


Jens Jurn Streutker en Mark Uth (r) op huurbasis naar Heracles en Bel Hassani voor 3 jaar.
 

ALMELO – Heracles Almelo heeft Jens Jurn Streutker en Mark Uth per direct gehuurd van Sc Heerenveen.
Streutker (20) is een lange centrale verdediger die geboren werd in Hoogeveen en in de jeugd speelde voor SV Pesse, FC Groningen, FC Emmen en sc Heerenveen. Bij die laatste club maakte hij ook deel uit van de A-selectie, maar tot officiële speelminuten in het eerste elftal kwam het nog niet.
Mark Uth is een 22-jarige Duitse spits die geboren werd in Keulen (D). In de jeugd speelde hij voor Viktoria Köln, waarna hij overstapte naar FC Köln. Daar behoorde hij in het seizoen 2011-2012 tot de eerste selectie, waarna hij afgelopen zomer naar Heerenveen kwam. In Friesland kwam hij in drie competitieduels niet tot scoren.

“Deze beide spelers zijn jonge talenten die bij ons de kans krijgen zich verder te ontwikkelen”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. “Onze trainer Jan de Jonge heeft al een goed en positief beeld van Streutker en Uth doordat hij ze vorig jaar regelmatig onder zijn hoede had bij Jong sc Heerenveen. We hebben hoge verwachtingen van beide spelers, en in de huurovereenkomsten is dan ook een optie tot koop opgenomen.”

Illiass Bel Hassani van Sparta naar Heracles Almelo
Heracles Almelo heeft met Sparta Rotterdam en Illiass Bel Hassani overeenstemming bereikt over de transfer van de middenvelder naar Almelo. Bel Hassani is een Nederlands/Marokkaanse speler die op 16 september 1992 werd geboren in Rotterdam. Hij speelde voor de jeugd van amateurvereniging SVVSMC voordat hij overstapte naar Sparta Rotterdam. Daar maakte hij in augustus 2010 zijn debuut in het eerste elftal. De laatste jaren kwam de middenvelder tot 75 competitiewedstrijden en 16 goals.

Bel Hassani signeert, onder voorbehoud van de medische keuring, in het Polman Stadion een verbintenis voor drie seizoenen met een optie voor nog een jaar. “Iliass is een zeer talentvolle speler die we al lange tijd volgen”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. “We zijn blij dat we hem hebben kunnen vastleggen. Het is natuurlijk niet voor niets dat hij in 2012 de Gouden Stier won, de prijs voor de meest talentvolle speler in de Jupiler League.”
 

 
03-09-2013  

Duo Fokkert wint 2-daagse van Jdb De Toss


Het winnende duo bij doublet, Yvette en Bert Fokkert
 

ALMELO - Het doublet Yvette en Bert Fokkert hebben het 2 daags toernooi van jeu de boules vereniging de Toss gewonnen. Al in de voorrondes werd duidelijk dat het duo, die lid zijn van de Toss, in grote vorm verkeerden. Alle wedstrijden werden met ruim verschil gewonnen. In de halve finale werd het team Valletta / Timmermans aan de kant gezet en in de finale werd vrij eenvoudig gewonnen tegen team Heynen en van de Berg.

Bijzondere aandacht ging uit naar de prestaties van de jeugdspelers Marco Grothues en Rens de Roos. Marco wist net niet in de prijzen te vallen. De 9 jarige Rens uit Lemmer behaalde met zijn coach en trainer de 3e prijs in de B poule. Marco en Rens vertelden na afloop dat zij volgend jaar beslist weer mee gaan doen, maar het ook leuk zouden vinden als de Toss ook eens een jeugdtoernooi kan organiseren.

Het A complementair toernooi was een prooi voor het Franse doublet Diboure/Millar. De eindzege in de B poule kwam op naam van Molenaar de Jong uit Andijk. Voorzitter Stegeman bedankte in zijn nawoord alle vrijwilligers en spelers voor hun inzet. Hij zegde toe dat hij samen met de wedstrijdcommissie aan een vervolg gaat werken met als doel dat het aantal teams dan hoger zal zijn dan de 29 van dit jaar.
 

 
03-09-2013  

Heracles meest actief in slotfase transfers

 

ALMELO – Het zal even wennen zijn voor de supporters van Heracles Almelo zonder Lerin Duarte als smaakmaker. Duarte vertrok naar Ajax en zal Heracles pas weer ontmoeten op zaterdag 23 november wanneer de Heraclieden naar de Amsterdam Arena afreizen. Wie niet meegaat naar uitwedstrijden moet in ieder geval wachten tot zaterdag 5 april wanneer de Amsterdammers in Almelo op bezoek komen.

Heracles Almelo bleek volgens het lijstje van de KNVB (56 transfers totaal) het meest actief in de slotfase van de transferperiode. Naast de verkoop van Duarte op zaterdag, en de contractontbinding met Mathias Schamp, haalde de club met de komst van Simon Cziommer, Jens Jurn Streutker, Mark Uth en Illiass Bel Hassani maar liefst vier nieuwe spelers op de laatste transferdag.

 
04-09-2013  

Atletiek-interland Nederland/Westfalen in Almelo

 

ALMELO - Zaterdag 7 september a.s. organiseert de Almelose Atletiek Vereniging SISU de C-junioren Interland Nederland-Westfalen op het sportcomplex aan de Bosrand. Deze wedstrijd wordt inmiddels voor de 38ste keer georganiseerd, dan weer in Duitsland en dan weer in Nederland. Sisu organiseert de wedstrijd voor de 5e keer.
Het is een wedstrijd voor jongens en meisjes van 14 en 15 jaar oud. Om als Nederlandse atleet te kunnen deelnemen, moet je je prestaties laten zien op de C-spelen welke in het weekend van 25 augustus in Amsterdam werden georganiseerd.
De KNAU wil Nederland op deze Interland graag laten vertegenwoordigen door atleten die op de C-spelen prima prestaties hebben neergezet. De Interland bestaat voor zowel de jongens als de meisjes uit 14 verschillende onderdelen, o.a. kogelslingeren en polsstokhoogspringen.
< < De wedstrijd begint om 12.00 uur reeds met het kogelslingeren omdat dit een onderdeel is dat om veiligheidsreden niet samen kan gaan met andere onderdelen. De officiële opening is echter om 13.00 uur met de opmars van de ploegen. Sportwethouder Jan van Marle zal bij deze officiële opening aanwezig zijn.
De prijsuitreiking staat om 17.00 uur gepland.

 
06-09-2013  

Amateurvoetbal in Almelo van start

 

ALMELO – Ook in Almelo gaat dit weekend het amateurvoetbal van start ondanks de slechte toestanden van de velden door uitdroging. Oorzaak niet alleen de natuurlijke droogte, maar meer nog omdat er in de vakantieweken niet gesproeid werd door de onderhoudsmensen van Soweco. De gemeente als verhuurder van de sportvelden, stuurde een brief dat spelen en schade dit weekend voor eigen rekening is voor de verenigingen. Desondanks gaat de bal toch in Almelo rollen, hoewel de meeste clubs de wedstrijden voor lagere teams en de jeugd hebben afgelast.

Zaterdag
14.30 uur sportcomplex De Riet: Sv DRC 2012 - DKB (uit De Krim)
Zondag
14.00 uur Horstlaan: Luctor et Emergo - Babberich/Liemers.
14.00 uur Veenelanden: PH – Heino
14.00 uur Ossenkoppelerhoek: La Première – Sv Almelo
14.00 uur Sportlaan: Avc Heracles – FC Aramea
14.00 uur Bornerbroek: Rksv Bornerbroek – TVO
14.00 uur Harbrinkhoek: MVV ’29 – Juventa ‘12 
 

 
07-09-2013  

DRC start met winst, ASV en ON verliezen

 

ALMELO – DKB uit De Krim zette het Almelose DRC op De Riet vanaf het eerste fluitsignaal flink onder druk waarbij soms hachelijke momenten ontstonden voor het doel van doelman Lusink die rond de twintigste minuut onder een hoge voorzet door liep, waardoor DKB met een kopbal een voorsprong nam (0-1).
Daarna kenterde de wedstrijd doordat DRC meer ten aanval trok en DKB onder druk kwam te staan. Dat resulteerde nog voor de rust in een gelijke stand nadat eerder de paal nog redding bracht (1-1).
Na rust voerde DRC met twee spelerswissels de druk op met goede aanvallen terwijl DKB het in lange ballen zocht. Voetballend bleek DRC meer in de mars te hebben waardoor het nog twee keer tot scoren kwam zodat de eerste competitiewedstrijd eindige in een 3-1 overwinning op De Riet.

ASV’67 uit Aadorp moest op bezoek in Daarle. Het thuisspelende Sportclub Daarle won met 2-1.
Stand Oost Zat. 4e klasse D

Oranje Nassau moet het verloren gegane terrein terug winnen maar startte in de 3e klasse D uit tegen het Holtense Blauw Wit met een 1-0 nederlaag.
Stand Oost Zat. 3e klasse D

 
08-09-2013  

Record score Big Bulls in eerste competitieduel

 

ALMELO - Rugbyclub The Big Bulls heeft zondag 8 september opnieuw historie geschreven. Met liefst 118-5 werd het arme ZRC De Duuvels uit Zevenaar verslagen. Een
absoluut record uit de bijna veertig jarige geschiedenis van de club. Duuvels kwam een mannetje tekort maar kwam toch. (Wellicht dat de grote plaatselijke brand eerder deze week een mannetje te veel krachten had gekost: even uitrusten geblazen. Ze mochten (zo sportief gaat dat bij rugby) één ervaren speler van The Big Bulls tijdelijk inzetten: Richard Wang de zoon van de exploitanten van het Almelose Chinees restaurant International. Hij wisselde soms af met Kevin Bakker. (Ook Big Bulls). Het mocht niet baten. Big Bulls scoorde aan de lopende band en na bijna iedere try (vijf punten) scoorde Jelmer van der Rijst twee punten extra via de convertie. Toen Duuvels uit een onverwacht doosje toch één keer scoorde (via ja hoor… Kevin), bleek dat hun ervaren man voor de converties er niet bij was. Van de Rijst is dé specialist bij Big Bulls en omdat Richard van huis uit ook heel veel ervaring met rijst heeft, dacht ie: wie weet. Helaas hij schoot faliekant naast. Voormalig Almelo’s wethouder Jan de Ruiter, thans burgemeester van Zevenaar, was even niet bereikbaar voor commentaar…

< spelmoment - Foto: André Bakker

 
08-09-2013  

Luctor maakt tevreden seizoenstart

 

ALMELO – Luctor et Emergo maakte zondagmiddag een acceptabele start in de 1e klasse E. Tegen het bezoekende Sv Babberich/Liemers werd het 2-2 aan de Horstlaan. PH won thuis onder de nieuwe trainer Mark Bolink met 3-1 van Heino in de 2e klasse J.
In de 3e klasse A speelde MVV’29 in een stevige pot gelijk met 1-1 tegen het bezoekende Juventa’12 terwijl Rksv Bornerbroek in de 4e klasse B thuis gelijk speelde met 1-1- tegen het bezoekende TVO.
In de 5e klasse A delfde Avc Heracles het onderspit met 0-1 tegen het bezoekende FC Aramea terwijl de Almelose derby La Première tegen ‘buur’ Asv Almelo werd afgelast wegens de toestand van het terrein.
 

 
09-09-2013  

Marijke Hammink voltooit NK-trilogie mennen

 

IJSSELSTEIN - Marijke Hammink uit Bornerbroek voltooide zondag in IJsselsteijn haar trilogie. Voor de derde keer op rij was ze de sterkste in de nationale titelstrijd mennen voor
vierspannen pony's in de klasse 2 en 3. Marijke Hammink was de beste in de dressuur en eindigde zowel in de marathon als in de vaardigheidsproef, die ze foutloos afsloot, als tweede. Roy van der Velden gaf uiteindelijk als nummer twee negen punten op haar toe.
Het was voor het eerst dat de menster van Stal Knollentuin uit Bornerbroek op de laatste dag niet op inhaaljacht hoefde. "Ik heb altijd in de marathon nog een achterstand moeten goedmaken", glundert ze. "Nu kon ik het hebben dat ik ook op dat onderdeel tweede werd. Het ging hartstikke goed al waren we met ongeveer het hele team snotterverkouden en wat ziek. Het is toch weer gelukt. De eerste dagen was het heel warm, onder de dressuur koelde het gelukkig een beetje af. Toen moest de wedstrijd zelfs even worden stilgelegd omdat het onweerde. Maar tijdens de marathon was er mooi wat bewolking en was het ideaal menweer", aldus de 22-jarige menster.

Hammink creëerde door winst in de dressuur en een nulronde in de vaardigheid een goede uitgangspositie, maar moest in de marathon haar meerdere erkennen in specialist Wout Jan van Veluw. Van Veluw had echter teveel verloren in de vaardigheid, zodat Hammink de wedstrijd toch nog vrij royaal won met haar Welsh A-pony's.

In 2011 in Wierden pakte ze het kampioenschap nog met Shetlanders, vorig jaar liep er daarvan nog maar één in het span, dat nu geheel bestond uit Welsh-pony's.

Marijke Hammink blijft de klasse 3 trouw en daarom ook in 2014 de te kloppen vrouw...

Jurgen ter Harmsel uit Rijssen werd vierde bij de tweespannen pony's in de klasse 2. Cas Hendriks pakte de titel. Jens Egberink eindigde als zevende bij de tweespannen paarden in de klasse 3. Hier werd Stan van Eijk de nieuwe kampioen. (bron: HippischTwente.nl)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-09-2013  

Beleef Heracles Almelo en geef je op!

  ALMELO - Heracles Almelo On Tour krijgt een vervolg: Beleef Heracles Almelo! Maakte de Almelose karavaan eerst een tour door de omliggende gemeentes, nu nodigen we de inwoners van Almelo, Wierden, Twenterand, Tubbergen, Borne, Hengelo, Rijssen, Holten en Nijverdal van harte uit in het Polman Stadion!
Lees verder...

 
13-09-2013  

Onderwatersporten bij OWSV Galathea

 

ALMELO - Op woensdag 4 september jongstleden is het nieuwe seizoen van de onderwatersportvereniging Galathea weer van start gegaan.
OWSV Galathea staat voor gezelligheid en biedt leuke uitdagingen voor een breed publiek.
Men kan bij de vereniging terecht om te snorkelen, te duiken of te onderwaterhockeyen
De onderwaterhockeyers van Galathea zullen komend seizoen voor het eerst met twee teams in competitieverband uitkomen. Hierdoor kan men alle spelers en eventueel nieuwe leden een mooie uitdaging op geschikt niveau aanbieden. Vanwege deze uitbreiding is men nog op zoek naar nieuwe leden die een sportieve uitdaging zoeken.
Onderwaterhockey is naar men zegt een unieke sport, die niet te vergelijken is met andere sporten.
Wanneer je nieuwsgierig geworden bent, kun je vrijblijvend eens een training bezoeken. Op de woensdagavond van 20.30 u tot 21.30 u wordt er fanatiek getraind en zijn de enthousiaste spelers en begeleiders graag bereid om uitleg te geven over hun prachtige sport. Tevens kun je de website bezoeken om een indruk te krijgen: www.galathea.nl.
 

 
13-09-2013  

Nederland wint volley-interland van Frankrijk

 

ALMELO - Het Nederlandse volleybalherenteam heeft de interland tegen Frankrijk in de topsporthal IISPA te Almelo met 3-2 in sets weten te winnen. Ook de twee voorafgaande oefenwedstrijden tegen het Franse team in Zwolle en Groningen werden met dezelfde cijfer winnend afgesloten.
Oranje begon met Nimir Abdelaziz als spelverdeler, Niels Klapwijk op de diagonaal en Thoma Koelewijn en Wytze Kooistra in het midden. Bondscoach Edwin Benne koos Jeroen Rauwerdink en Jelte Maan als passer/lopers en zette Gijs Jorna als libero neer, kortom het team dat ook als basis kan worden gezien voor het EK dat over een week in het Deense Herning plaats vindt.

In de eerste set namen de Fransen een puntje voorsprong en dat ging zo tot het 15e punt gelijk op. Bij de opslag van Jeroen Rauwerdink kwamen de Fransen onder druk te staan en begon het aan Nederlandse zijde te lopen. Kooistra en Maan blokten een Franse aanval, Rauwerdink sloeg zelf een ace en ook Abdelaziz zette een punt zodat de Fransen tegen een 17-15 aankeken. Daarna liep de score gelijk op en pakte het Nederlandse team de eerste set uiteindelijk met 25-21

De mannen van coach Benne begonnen vervolgens voortvarend aan de tweede set en namen al snel een 8-5 voorsprong. De concentratie verslapte en de Fransen kwamn zelfs weer voorbij met een 9-10 tussenstand. Het was Klapwijk die zijn teamgenoten weer op het goede spoor kreeg door zelf voor 17-13 te zorgen waarna de tweede set geroutineerd werd uitgespeeld (25-21).

De derde set liep het Nederlandse team feitelijk lopen. Dar kon ook de inbreng van de Nijverdaller Thijs ter Horst weinig aan veranderen, zodat de Fransen deze set pakten met 19-25.
De vierde set toonde het zelfde spelbeeld. De Fransen speelden fanatiek en het team van coach Benne liet steken vallen zodat ook deze set naar de Fransen ging met 19-25

In de beslissende vijfde set zette het Nederlandse team een tandje bij en liep het uit naar 6-3 met de harde klap van Kooistra. Het publiek ging er voor zitten en zag lange rally’s waarbij de Fransen pas bij 14-14 langszij kwamen. De Fransen kwamen zelf met 16-17 op matchpoint maar via een goed blok werd dat weggewerkt. Het was Kooistra die op matchpoint de beslissende klap gaf tot set (22-20) en match.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (71 foto's)...

 
14-09-2013  

ON en DRC´12 op winst, ASV verliest opnieuw

 

ALMELO – Na de nederlaag tegen het Holtense Blauw Wit van vorige week, wist ON zich te herstellen in de 3e klasse D door een 3-0 thuisoverwinning op SDC’12. Hondebrink zette de thuisclub in de eerste helft op voorsprong en Piljic scoorde nog twee keer in de tweede helft.

In de 4e klasse D behaalde DRC’12 haar tweede overwinning op rij. In Daarlerveen werd het een zwaar bevochten zege. Van Wieren zette de thuisclub al vroeg op voorsprong omdat DRC te laks aan de wedstrijd begon, maar nog voor rust kwam DRC terug door doelpunten van Matthijs Hondebrink en Enes Akpinar. In de tweede helft waren het vooral lange ballen die onrust veroorzaakten in de achterhoede van DRC maar de Almelose doelman stond op zijn post. Pascal van Berkum had de wedstrijd voor de 'bewoners van De Riet' op slot kunnen gooien. De spits die er in de voorbereiding lustig op los scoorde, miste echter twee keer zodat het tot het eind spannend bleef.

In Aadorp leek ASV’67 het eerste punt binnen te halen door zowel in de eerste als de tweede helft een achterstand weg te werken, maar Bruchterveld had op ’t Heuveltje in de slotfase nog een verrassing in petto (2-3). De doelpuntenmakers zijn: Waterink 0-1, Ter Beek 1-1, Op de Haar 1-2, Pastink 2-2, Op de Haar 2-3.

 
14-09-2013  

Heracles verliest uit tegen Cambuur Leeuwarden

 

ALMELO – Dat Heracles Almelo het dit seizoen moet hebben van hard werken, is na de uitwedstrijd tegen promovendus Cambuur in Leeuwarden wel duidelijk. De huidige competitie kan dus wel eens uitermate spannend worden omdat feitelijk ieder van iedereen kan winnen. Slechts PEC Zwolle kon het aantal verliespunten tot dusverre nog enigszins beperken maar blijft na de nederlaag tegen Ajax desondanks koploper omdat ook PSV punten liet liggen in Enschede.

Voetballend waren de Almeloërs beter en stonden de Friezen onder druk maar als je niet scoort, vallen de doelpunten vaak aan de andere kant. Linssen en Bruns hadden al goede kansen gemist, toen Cambuur vlak voor rust op voorsprong kwam via een kopbal van spits Michel Hemmen. Doelman Pasveer vroeg zich nog even af of het misschien buitenspel was maar de ‘scheids’wees onverbiddellijk naar de middenstip. De thee was dus bitter in de rust.

Na de ‘break’ begonnen de Heraclieden de Friezen onder druk te zetten terwijl Cambuur gevaarlijk werd met counters en lange ballen. Pasveer verrichtte een aantal goede reddingen, stelde zich uitstekend op en hield zo ‘huurling’ Lukoki, Brands en Hemmen van scoren af. Ook het inbrengen van de nieuwkomers Cziommer, Bel Hassani en Uth voor respectievelijk Quansah, Rosheuvel en Tannane, resulteerde niet tot treffers aan Almelose zijde.
Toen echter linker verdediger Davidsson het schot van Ritzmaier van richting veranderde, moest Pasveer voor de tweede keer buigen.

Cambuur - Heracles Almelo 2-0 (1-0).
42. Hemmen 1-0, 88. Davidson 2-0 (e.d.).

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:
Jan de Jonge: ‘Geen recht op zege
Dwight Lodeweges: ‘Mooi voor de mensen

Scheidsrechter: Van Sichem.
Gele kaart: Bakker (Cambuur), Davidson, Koenders, Schenkeveld (Heracles Almelo).

Opstellingen:
Cambuur Leeuwarden: Nienhuis, Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker (76. Pereira), El Makrini, Bakker, Ritzmaier (90. Dijkstra), Lukoki, Hemmen, Feldballe (67. Brands).
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Koenders, Davidson, Quansah (76. Cziommer), Bruns, Rienstra, Rosheuvel (70. Bel Hassani), Tannane (46. Uth), Linssen.

 
15-09-2013  

Alleen PH wint, de rest verliest

 

ALMELO – Luctor et Emergo blijft na twee competitiewedstrijden in de 1e klasse E op één puntje staan. In Groesbeek leed de promovendus een 1-0 nederlaag tegen Germania dat een overwicht had en pas in de 71 minuut tot scoren kwam door Kay Tassenaar. Daarvoor verzuimde Mike Kerr de counterende Almeloërs op voorsprong te zetten.

PH won in en tegen Schalkhaar met 2-3 door aanvallend voetbal te spelen en heeft na twee wedstrijden in de 2e klasse J het maximale aantal punten net als WVV ‘34. Zondag a.s. ontvangt PH het roemrijke Sc. Enschede dat doelpuntloos en troosteloos onderaan bungelt met zes doelpunten tegen en nul voor.

In de 3e klasse A moest MVV’29 in Ootmarsum haar meerdere erkennen in KOSC. De Ootmarsummers wonnen met 2-1.

In de 4e klasse B ging Rksv Bornerbroek op bezoek bij GFC in Goor dat de wedstrijd met 10 man eindigde wegens een rode kaart voor de natrappende Middelesch. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

In de 5e klasse A speelde Avc Heracles haar tweede wedstrijd uit tegen Langeveen en liep met 2-0 tegen een tweede nederlaag aan.
Sv Almelo kon na de afgelasting van vorige week tegen La Première voor het eerst aan de bak. De mannen van trainer Addie Arjaans waren kansloos tegen het bezoekende Phenix en verloren met 2-4.
La Première speelde uit tegen het altijd moeilijke Fc Aramea en verloor nipt met 2-1.
 

 
15-09-2013  

Gouden rentree Sanne Wevers

 

ALMELO – Drie jaar stond Sanne Wevers met een blessure aan de kant in het internationale turnwereldje maar ze is op de weg terug en hoe. Wevers die turnt voor BosanTON in Almelo, behaalde bij haar rentree in Kroatië goud op het onderdeel balk met een score van 14.650 punten. Wevers bereidt zich nu oor voor het WK dat in Antwerpen wordt gehouden.

De Almelose Wyomi Misela moest in Kroatië verstek laten gaan door een afgescheurde achillespees. Zij werd vorige week in Amsterdam geopereerd. Zij mist daardoor het WK en moet maar liefst 12 weken in het gips zitten, voordat kan worden begonnen aan een lange revalidatie.

 
16-09-2013  

Bokser Mullenberg zoekt sponsors voor WK


Peter Mullenberg (links) tijdens het boksgala in de IISPA in juni jl. waar Nederlandse boksers het opnamen tegen een team Duitse boksers.
 

ALMELO – De Almelose bokser Peter Mullenberg kan wel het grootste Nederlandse boks-talent van deze tijd genoemd worden. De beroepsmilitair behaalde al meerdere internationale militaire bokstitels en werd eerder dit jaar winnaar van het EK-zilver in Minsk.
Zijn grote ideaal is deelname aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 2016 maar daarvoor is deelname aan het WK in Kazachstan van groot belang. Echter dat moet Mullenberg zelf bekostigen want de NOC/NSF geeft geen financiële steun.
In het Twentse Onafhankelijke Weekblad De Roskam van deze week daarom een oproep aan Almelose bedrijven en de stichting Almelo Promotie om het talent Mullenberg te steunen, want zonder steun moet Mullenberg afzien van WK-deelname en komt deelname aan de Olympische Spelen in gevaar. Mullenberg traint acht uur per dag om zijn ideaal Olympisch sporter te bereiken en verdient die steun is het betoog van Willy Bijen in De Roskam.
Om met zijn Apeldoornse trainer Henny van Bemmel naar Almathy in Kazachstan te kunnen afreizen van 11 t/m 27 oktober a.s. is 5000 euro nodig. Ondernemers u kunt zich melden!!!

 
16-09-2013  

Arend van der Wel overleden op 80-jarige leeftijd

 

ENSCHEDE – Oud- speler van Sportclub Enschede Arend van der Wel is op 80-jarige leeftijd overleden. De geboortige Amsterdammer speelde bij Ajax en maakte zijn debuut in een wedstrijd tegen Heracles Almelo. Hij ging naar Sportclub Enschede in 1955 omdat ook Abe Lenstra daar ging spelen in het team waarin o.a. Joop Odenthal, Joop Jansen, Gerrit Moddejonge, Gerrit Voges en later Job Hoomans speelden en waarin Jan van der Wint keeper was.
Na zijn actieve carrière als voetballer speelde Van der Wel een prominente rol bij de ontwikkeling van Fc Twente als hoofdscout en begeleider van talentvolle jeugdspelers. Als trainer gaf Van der Wel trainerscursussen voor de KNVB nadat hij zijn voetballersloopbaan als amateur bij DOS ’19 in Denekamp had beëindigd.
Van der Wel werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

< Arend van der Wel, staand uiterst links naast Abe Lenstra.
In het midden voor, keeper Jan van de Wint
die nadien nog uitkwam voor Heracles Almelo en als amateur eindigde bij Sv Rietvogels (nu Sv DRC 2012) eveneens in Almelo. Abe Lenstra voetbalde nog enkele jaren bij de veteranen van PH in Almelo.

 
17-09-2013  

Nog kaartjes voor Tukkerderby Heracles-Twente

 

ALMELO – Voor de Twentse derby Heracles Almelo – Fc Twente op zaterdagavond 21 september a.s. zijn nog enkele ‘vrije’ kaarten te koop. Let wel! Alleen voor FanCard-houder en seizoenkaarthouder – max. 2 tickets. Klik hier…

U kunt natuurlijk ook op safe spelen en een van de weinig beschikbare seizoenkaarten kopen. Met nog 14 thuiswedstrijden te gaan (incl. Ajax en Feijenoord) loont dat alleszins. 

 
18-09-2013  

Businessclubs voetballen eigen Tukkerderby

 

Wie de Businessclub van Heracles Almelo tegen de Businessclub van Fc Twente wil zien voetballen voorafgaand aan de Tukkerderby, kan dat doen op het sportcomplex De Riet bij Sv DRC 2012. De Businessclubs komen daar samen in het gerenoveerde clubgebouw De Kauwe en spelen om 15.30 uur. De 'sterren' zijn uiteraard gratis te bewonderen.

Kick van der Vall is de leider van het Businessteam van Fc Twente terwijl oud- Rietvogelsman Hans Bunskoek dat is bij de Almeloërs. Naast zakenlieden die nog een aardig balletje kunnen trappen, zijn er in beide teams meestal ook de nodige oud- voetballers vertegenwoordigd voor zover de agenda dat toestaat.

"Onder de Businessclubs in het betaald voetbal bestaat een cyclus aan wedstrijden en zo gaat men het hele land door", vertelt Bunskoek die jarenlang bij Heracles Almelo actief was als relatiebeheerder bij de commerciële afdeling. Namen en rugnummers kan hij op voorhand niet geven, maar mogelijk komen Boudewijn Palhplatz en Scott Calderwood ook nog in actie. Calderwood kent het sportcomplex op De Riet op zijn duimpje, want hij was er ooit nog eens trainer.
Meestal doen ook de trainers van beide clubs mee, maar omdat beide wedstrijden nu op dezelfde dag samenvallen, is dat waarschijnlijk niet aan de orde.

 
21-09-2013  

Hellendoorn Rally voor Kuipers, Kleinjan crasht

 

HELLENDOORN - Dennis Kuipers is winnaar geworden van de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally 2013. Samen met zijn Belgische navigator Robin Buysmans wist hij zijn naaste belager Peter van Merksteijn Jr. met Belgische navigator Eddy Chevaillier nipt voor te blijven.

De geboortige Almeloër Kuipers liet na 10 klassementsproeven al 8 maal de snelste tijd aantekenen en sprokkelde zo een halve minuut voorsprong bij elkaar. Ondanks deze 'riante' voorsprong werd het aan het einde toch spannend. Peter van Merksteijn Jr. finishte de 6 resterende klassementsproeven als snelste. Kuipers had aan het einde 10,5 seconden over.

<< Dennis Kuipers aan het stuur van de Ford Fiesta 1.6 WRC.
Fotoreportage: Alexander Kamp

Deze editie werden er zaterdag 2 klassementsproeven gereden op het Bedrijvenpark Twente in Almelo. Tijdens een der proeven vloog coureur Harry Kleinjan met zijn Porsche uit de bocht en belandde met een spectaculaire duik in het naastgelegen water. De oorzaak was een vastzittende gaskabel. Kleinjan en zijn Belgische navigator Bart den Hartog kwamen er respectievelijk met een blauw oog en een verkoudheid vanaf. De crash werd gefilmd door Henri van de Goor.

Meer uitslagen van de Hellendoorn Rally...

Fotoreportage (18 foto's)...

 
21-09-2013  

Heracles voetbalt beter, Twente scoort beter


Stadionverbod dreigt voor onruststokers
ALMELO – De vaandelzwaaier in het Polmanstadion is een vast gegeven tijdens wedstrijden van Heracles Almelo. In zijn ‘run´ langs de tribunes wordt hij altijd luid aangemoedigd, maar zaterdag waren er andere ‘geluiden´ uit het gastenvak van bierbrouwer Grolsch die zowel met Heracles Almelo en Fc Twente sponsorovereenkomsten heeft.
In het Grolsch-vak hoofdzakelijk fans van Fc Twente die minder vleiende opmerkingen naar het hoofd van de vaandelzwaaier slingerden. Dat werd nog wel genegeerd, maar toen er met bier gesmeten werd, vloog de vlam in de pan. De ‘assistentie´ kwam uit het vak van BT en even dreigde de zaak totaal te ontsporen.
Scheidsrechter Makkelie legde de wedstrijd er voor stil, waardoor aanvoerder Pasveer zijn voorzitter Jan Smit te hulp kon schieten om de gemoederen te bedaren. Dat lukte al snel zodat Makkelie weer kon affluiten voor het restant van de wedstrijd. Wel werd tijdens het incident het hoofd beveiliging van het Polman Stadion onwel. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De spelers van Fc Twente verlieten het stadion uit voorzorg via de achterdeur.

Update:
Voorzitter Smit liet maandagmorgen weten dat camerabeelden worden bestudeerd om ‘heethoofden´ te kunnen oproepen om voor en commissie te verschijnen. Voor hen dreigt een stadionverbod.

Zie ook de fotoreportage...
 

ALMELO – Fc Twente trainer Michel Jansen vond het maar een lastige wedstrijd in het Polman stadion. “We kwamen gelijk onder druk en de eerste helft was duidelijk voor Heracles. Pas na de 0-2 werden de ruimtes groter en kwamen we pas aan voetballen toe”, zei Jansen in zijn commentaar. De Enschedese hoofdtrainer gaf er precies mee aan wat ook de neutrale toeschouwer zag voor zover die er nog waren bij deze ‘Tukkerderby’ in het bomvolle stadion.
Met nieuwkomer Mark Uth in de spits en gelegenheidsspits Oussama Tannane op rechts ten koste van Mikhail Rosheuvel, veranderde trainer Jan de Jonge niet al teveel aan de opstelling. De Heraclieden zochten de aanval en voorkwamen dat Fc Twente aan voetballen toekwamen. Mike te Wierik had Dusan Tadic in de tang en linker spits Bryan Linssen hield zijn directe tegenstander Roberto Rosales zo bezig dat deze amper naar voren durfde, iets waar hij toch een patent op heeft.
Linssen schoot in het begin vlak langs het doel zodat de Enschedeërs wisten waar de Heraclieden op uit waren. Het eerste gevaar voor het Almelose doel ontstond pas na een kwartier uit een corner van Dusan Tadic maar de bal werd in een mêlee van spelers weggewerkt.
Heracles leek even later zelfs op voorsprong te komen toen Ben Rienstra op doel knalde en doelman Marsman al grabbelend de bal nog naast het doel kon werken.
Toch kwamen de Enschedeërs uit een dood spelmoment to scoren toen Quincy Promes de rebound van zijn vrije trap kon oppikken en van links kon voorzetten. De mee naar voren gekomen Rasmus Bengtson knikte dankbaar de 0-1 in.

Heracles bleef de aanval zoeken en Lissen zette zichzelf knap vrij om opnieuw Marsman te testen die opnieuw al grabbelend de fraaie lob uit het doel te houden. Aan de andere kant liet Luc Castaignos een vrije kans voorbijgaan omdat Jason Davidson hem achterhaalde.
Mark Uth was in de tegenaanval gevaarlijk maar zijn schot werd geblokt en even later schoot hij buiten bereik van doelman Marsman op de lat, waardoor de Enschedeërs ontsnapten. Het had de ommekeer in de wedstrijd kunnen zijn, besefte ook trainer Jan de Jonge na afloop; “Toen waren we dichtbij om het tij te keren want we bleven er in geloven tot de corner kwam waar de 0-2 uitkwam omdat Ebecilio ongehinderd kon inlopen en inkoppen.” Dat juist Ebicilio het ‘vonnis’ voltrok was extra wrang omdat hij eerder in de wedstrijd met geel ontsnapte na een forse overtreding op Thomas Bruns en feitelijk rood had moeten krijgen.
Kort daarvoor moest linksback Dico Koppers nog op de doellijn de gelijkmaker voorkomen toen opnieuw spits Uth doelman Marsman verraste.

De Heraclieden bleven nog wel de aanval zoeken maar het ‘heilige’ vuur was er uit waardoor ook de Enschedeërs aan meer combinaties toekwamen. De derde treffer kwam echter van de stip nadat Milano Koenders zijn tegenstander in een sliding licht beroerde. Tadic toonde zich trefzeker en gaf Pasveer geen kans (0-3). Ondanks dat de nederlaag niet goed voelde, zag trainer Jan de Jonge wel lichtpuntjes waarop hij met de groep wil voortborduren.

Heracles Almelo - FC Twente
(0-1) 0-3
0-1 Rasmus Bengtsson (17), 0-2 Kyle Ebecilio (72), 0-3 Dusan Tadic (75/strafschop)

Fotoreportage: Alexander Kamp

Commentaren:
Jan de Jonge: ‘Goed mee en bij vlagen redelijk gespeeld
Michel Jansen: ‘Weer hoog niveau gehaald(?)

Scheidsrechter: Makkelie
Geel: Quansah, Eghan, Uth, Te Wierik, Ebecilio, Koenders, Linssen

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Koenders, Davidson, Quansah (Bel Hassani/83), Bruns (Cziommer/83), Rienstra, Tannane (Rosheuvel/72), Uth, Linssen.
FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers (Martina/81), Ebecilio (Djordjevic/89), Eghan (Mokhtar/59), Gutiérrez, Promes, Castaignos, Tadic.

Fotoreportage (35 foto's)...

 
21-09-2013  

ON en ASV winnen, eerste verlies Sv DRC


Spelmoment Sc Lemele - Sv DRC (foto: website Sc Lemele)
 

Het Almelose Oranje Nassau heeft in de derde klasse D de tweede winst te pakken in de uitwedstrijd tegen Zelos. Hondebrink scoorde twee keer voor de Almeloërs terwijl Weijers voor Zelos de score opende.
In de vierde klasse D won ASV ’57 thuis in Aadorp tegen Daarlerveen met met 5-3. Daarlerveen bleef tot 3-3 gelijk opgaan door doelpunten van Mast en Maneschijn (2x), waarna Pastink matchwinner werd en Albersen de Aadorpers in veilige haven bracht.
DRC leed na twee keer winst de eerste nederlaag uit in en tegen Lemele met 4-2. De Almeloërs stonden met 1-2 voor bij rust door doelpunten van Pascal van Berkum en Antonio Futa. Deze wedstrijd krijgt mogelijk nog een staartje. De arbiter stuurde de scheldende grensrechter weg van Lemele en eveneens een verkeerde speler van DRC voor een tweede gele kaart. Die hadden echter ploeggenoten ontvangen en niet de weggestuurde speler. Ook stonden er op het wedstrijdformulier van Lemele maar 9 spelers terwijl er wel 11 spelers op het veld stonden. De identiteit en speelgerechtigheid kon daardoor van betreffende 2 spelers niet gecontroleerd worden. Ook werd het wegzenden van de Lemele-grensrechter niet op het formulier vermeld. De elftalleider van DRC weigerde daarom het formulier na afloop te ondertekenen.

 
22-09-2013  

Businesslui Heracles winnen van Twente-collega´s

 

ALMELO – Het was een opwarmertje de ‘Tukkerderby’ tussen de businessclubs van Heracles Almelo en Fc Twente voordat ’s avonds de echte derby in het Polman stadion plaatsvond.
Vanwege de voorbereidingen van Fox Sports werd het duel der ‘giganten’ daarom gespeeld bij Sv DRC 2012 op sportcomplex De Riet.
De Almeloërs liepen al snel uit naar een voorsprong onder goedkeurend oog van Heracles-voorzitter Jan Smit, maar toen het bij rust (na een halfuurtje spelen) 3-3 gelijk stond werd, de preses toch wat onrustig op de tribune en ging hij zich op de bank met de coaching ‘bemoeien’.
Bij een veilige 6-3 stand toog Smit snel weer naar het echte stadion, niet nalatend nog snel even een blik in de gerenoveerde kleedkamers en kantine te werpen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (40 foto's)...

 
22-09-2013  

Gerco Schröder schittert in GP van Wenen

 

WENEN - Tegen het schitterende decor van het Weense raadhuis reed Gerco Schröder zaterdagavond met zijn imposante London naar eenschitterende triomf in de wedstrijd voor de Global Champions Tour (1,60 meter). Lees verder… 

 
23-09-2013  

Luctor, PH, Almelo en Heracles winnen

 

ALMELO – In de eerste klasse E pakte promovendus Luctor et Emergo de eerste volle winst tegen het bezoekende Achilles ’12. Basut, Van Tellingen, Kerr en Ten Hoeve tekenden voor de doelpunten waardoor Achilles stijf onderaan staat met o punten, 2 doelpunten voor en 11 tegen. De Almeloërs kenden ondanks de voorsprong in de eerste helft een wat mindere fase maar doelman Barends hield zijn doel schoon en hielp zijn ploeg uit de dip. Na rust werd Achilles eenvoudig weggetikt en liep de score op naar dik verdiende een 4-0 zege.
PH Almelo heeft in de tweede klasse J de leiding overgenomen door Sportclub Enschede met een 3-0 nederlaag huiswaarts te sturen. Weenink, Wennink en Nijmeijer scoorden voor PH. Sportclub liet in de openingsfase de kans op het eerste competitiedoelpunt liggen.
In de derde klasse A had MVV’29 een pittige middag tegen DSVD door een snel opgelopen achterstand. Het duurde tot in de blessuretijd voordat de Harbrinkhoekers via een penalty door Sand langszij kwamen.
Rksv Bornerbroek verloor thuis van Wilhelminaschool met 0-2. De openingstreffer kwam door een verdedigingsfout waarna een voorwaarts spelend Bornerbroek teveel gaten liet vallen en de Hengeloërs de zege konden veilig stellen
Sv Almelo pakte in de vijfde klasse A onder de nieuwe trainer Addy Arjaans de eerste winst in de uitwedstrijd tegen Manderveen. Vooral Kok was met 3 treffers op dreef. Perik tekende voor de 4e Almelose treffer en Kuipers maakte de eretreffer voor de thuisclub (1-4). La Première verzaakte opnieuw en verloor thuis met 2-0 van Langeveen. Avc Heracles behaalde na twee eerdere nederlagen nu de volle winst tegen het bezoekende DTC ‘07 dat met een 5-1 nederlaag huiswaarts kon. De doelpuntenmakers waren: Sirin 1-0, Brunninkhuis 1-1, Sirin 2-1, Hendriks 3-1 (pen.), Sakru 4-1 en Bruns 5-1.
 

 
24-09-2013  

Heracles pas laat op bekerwinst

 

WAALWIJK – Pas in de verlenging wist Heracles Almelo de bekerwinst op RKC veilig te stellen. Het was ‘invaller’ Thomas Bruns die in de verlenging de enige treffer in deze moeizame wedstrijd op het scorebord liet zetten.
Positief was de terugkeer van Jeroen Veldmate na een langdurige blessure. Dat ging ten koste van Milano Koenders die daarmee een signaal kreeg van trainer Jan de Jonge om meer op zijn gewicht te letten.

RKC Waalwijk – Heracles Almelo 0-1
(0-0, 0-0) nv 116.Thomas Bruns 0-1

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Opstellingen:

RKC Waalwijk: Jan Seda, Mitch Apau, Kenny van Hoevelen, Frank van Mosselveld, Remy Amieux, Mickael Tavares, Sander Duits, Peter Jungschläger, Romeo Castelen (71.Denzel Slager), Kenny Anderson (52.Desley Ubbink) en Aurelien Joachim (105.Jos Peltzer).
Heracles Almelo: ). Remko Pasveer, Mike te Wierik, Bart Schenkeveld, Jeroen Veldmate, Jason Davidson, Kwame Quansah, Ben Rienstra, Illias Bel Hassani (71.Mikhail Rosheuvel), Oussama Tannane (58.Thomas Bruns), Mark Uth en Bryan Linssen (92.Jaroslav Navratil)

Update:
Topklasser Excelsior '31 wordt de nieuwe tegenstander van Heracles Almelo. De wedstrijd wordt gespeeld in Rijssen.

 
28-09-2013  

Alleen ON komt tot winst

 

ALMELO – Oranje Nassau ligt op koers in de 3e klasse D. De Almeloërs wonnen thuis met 4-2 van Achilles Enschede. Doelpuntenmakers: Nieuwenhuis 1-0 en 2-0, Hondebrink 3-0, Dokter 3-1, Cloostermans 3-2, Ponsteen 4-2.
In de 4e klasse D kwam Sv DRC 2012 op De Riet niet verder dan een teleurstellende 3-3 tegen het bezoekende Sportclub Rijssen die zelfs verrassend in het begin van de wedstrijd op een 0-2 voorsprong kwamen. Voetballend was DRC de betere en nog voor rust was de stand gelijk door doelpunten van Akpinar en Futa. Toen het door Futa zelfs 3-2 werd, leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Maar een onterechte vrije trap luidde de derde Rijssense treffer in (3-3). In dezelfde klasse kon ASV’57 het succes van een week eerder tegen Daarlerveen niet doorzetten. Medekoploper Rijssen Vooruit versloeg de bezoekers uit Aadorp met 4-2.Doelpuntenmakers: Kazevic 1-0, De Jong 1-1, Labobar 2-1, Kazevic 3-1, Labobar 4-1, Albersen 4-2.

 
28-09-2013  

Heracles legt RKC wil op 'mit 3 Tore von' Uth

 

WAALWIJK – De competitiewedstrijd tegen RKC kende voor beide teams een heel ander scenario dan de bekerwedstrijd enkele dagen eerder. De van Sc Heerenveen gehuurde spits Marl Uth bleek op schot en scoorde binnen 10 minuten zijn eerste doelpunt voor de Almeloërs na goed aangeven van vleugelspeler Mikhail Rosheuvel (0-1). Voetballend bleven de Almeloërs beter en feller maar desondanks kwam RKC na 25 minuten langszij toen Romeo Castelen de Luxemburger Aurélien Joachim wel in kansrijke positie wist te bereiken. Pasveer kon de inzet van dichtbij niet meer keren (1-1). Nog voor rust zette Brian Linssen de Almeloërs opnieuw op voorsprong door solerend door de defensie van RKC af te ronden met een inzet bij de verste paal (1-2).
Na rust waagde de voor Kwame Quansah ingevallen Simon Cziommer een schot van buiten de zestien maar het mislukte schot werd adequaat opgepikt door Mark Uth die de Waalwijkse doelman kansloos liet (1-3). Achterin bleef Heracles de defensie gesloten houden ondanks dat trainer Koeman nog Jean-David Beauguel en Robert Braber inbracht. In de slotfase was Uth wederom attent en liet zijn derde treffer van de dag aantekenen door in de rebound de vrije trap van Jeroen Veldmate in te koppen(1-4).

RKC Waalwijk - Heracles Almelo 1-4 (1-2).
0-1 Mark Uth (10), 1-1 Aurélien Joachim (25), 1-2 Bryan Linssen (39), 1-3 Mark Uth (53), 1-4 Mark Uth (79)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:

Mark Uth: ‘Das vertrauwen zurück gezahlt

Scheidsrechter:
Sanders
Geel: Te Wierik, Veldmate, Van Mosselveld

Opstellingen:

RKC Waalwijk: Seda, Apau, Van Hoevelen, Van Mosselveld, Amieux, Tavares, Duits, Anderson (Braber/58), Jungschläger (Beauguel/59), Castelen (Slager/80), Joachim.
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld (Veldmate/58), Koenders, Davidson, Quansah (Cziommer/46), Rienstra, Bruns (Bel Hassani/78), Rosheuvel, Uth, Linssen.

 
29-09-2013  

Luctor wint opnieuw en PH declasseert STEVO

 

ALMELO – Luctor et Emergo pakte uit tegen Silvolde de punten door een doelpunt van Ten Hoeve 0-1. Het was de tweede winst voor de promovendus in de 1e klasse E.
PH Almelo declasseerde in Geesteren STEVO met maar liefst 1-5 en voert daarmee de ranglijst aan in de 2e klasse J.
Bornerbroek moest in de 4e klasse B in Goor haar meerdere erkennen in Hector. Ter Elst en De Leeuw scoorden voor de Gorenaren.
In de 5e klasse A kwam La Première tot de eerste winst. DTC ’07 bleek thuis de mindere door doelpunten van Krüzen (2x) en Ates aan Almelose zijde. Koopman scoorde de eretreffer voor DTC (1-3). Sv Almelo pakte de tweede zege op rij door het bezoekende LSV met een 6-2 nederlaag huiswaarts te sturen. De doelpuntenmakers zijn: Kok 1-0, Rolefes 2-0, Blokhuis 2-1, Rolefes 3-1, Kok 4-1, Boompaal 5-1, Schorn 6-1, Platvoet 6-2. Avc Heracles bleek in Losser kansloos en verloor met 6-0.

 
29-09-2013  

Heracles legt flink aantal stadionverboden op

 

ALMELO – Het bestuur van Heracles Almelo heeft n.a.v. ongeregeldheden tijdens de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden op 14 september jl. zeker aan 20 ‘supporters’ een stadionverbod opgelegd. Tijdens die ongeregeldheden werden stewards gemolesteerd en vernielingen aangericht. Volgens voorzitter Smit waren de ongeregeldheden zo ernstig dat er ook een strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld. De preses van de club wil de goede naam niet verder in diskrediet laten brengen en sloot verdere stadionverboden niet uit. Ook zijn de ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd van Heracles tegen Fc Twente nog in onderzoek. Van beide voorvallen worden de opgenomen beelden bestudeerd. Volgens Smit in Tc Tubantia heeft de club last van een harde kern van 50 ‘supporters’.
Van de laatste ongeregeldheden vinden de ‘supporters’ dat de oorzaak bij het bestuur zelf gezocht moet worden omdat er ‘teveel’ 053-supporters op de hoofdtribune zaten. Zij hingen een groot spandoek op bij het Polman Stadion als stil protest.

 
30-09-2013  

Tactische avond supporters Hart voor Heracles

 

ALMELO - Op donderdag 10 oktober houdt supportersvereniging Hart voor Heracles haar jaarlijkse Tactische Avond.
Net als bij voorgaande edities is de trainer van Heracles Almelo, dit seizoen Jan de Jonge, de hoofdgast. Hij zel het een en ander vertellen over zijn aanpak en zienswijze, de tactiek en de sportieve ambities.
Naast hem zullen er deze keer ook vier spelers achter de microfoon plaatsnemen: Simon Cziommer, Bel Hassani, Linssen en Matthew Amoah.

Natuurlijk krijgt het publiek alle gelegenheid vragen te stellen. Men kan deze ook van tevoren indienen via de website www.hartvoorheracles.nl

De Tactische Avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in supporterskavee ’t Hart in het stadion. Voor leden van Hart voor Heracles is de toegang gratis, niet-leden betalen € 1,50 entree, maar krijgen daar wel een gratis kop koffie voor.

Archief
Terug naar vorige pagina