Sportberichten


Plaatsing  
 
02-09-2013  

Streutker, Uth en Bel Hassani naar Heracles


Jens Jurn Streutker en Mark Uth (r) op huurbasis naar Heracles en Bel Hassani voor 3 jaar.
 

ALMELO – Heracles Almelo heeft Jens Jurn Streutker en Mark Uth per direct gehuurd van Sc Heerenveen.
Streutker (20) is een lange centrale verdediger die geboren werd in Hoogeveen en in de jeugd speelde voor SV Pesse, FC Groningen, FC Emmen en sc Heerenveen. Bij die laatste club maakte hij ook deel uit van de A-selectie, maar tot officiële speelminuten in het eerste elftal kwam het nog niet.
Mark Uth is een 22-jarige Duitse spits die geboren werd in Keulen (D). In de jeugd speelde hij voor Viktoria Köln, waarna hij overstapte naar FC Köln. Daar behoorde hij in het seizoen 2011-2012 tot de eerste selectie, waarna hij afgelopen zomer naar Heerenveen kwam. In Friesland kwam hij in drie competitieduels niet tot scoren.

“Deze beide spelers zijn jonge talenten die bij ons de kans krijgen zich verder te ontwikkelen”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. “Onze trainer Jan de Jonge heeft al een goed en positief beeld van Streutker en Uth doordat hij ze vorig jaar regelmatig onder zijn hoede had bij Jong sc Heerenveen. We hebben hoge verwachtingen van beide spelers, en in de huurovereenkomsten is dan ook een optie tot koop opgenomen.”

Illiass Bel Hassani van Sparta naar Heracles Almelo
Heracles Almelo heeft met Sparta Rotterdam en Illiass Bel Hassani overeenstemming bereikt over de transfer van de middenvelder naar Almelo. Bel Hassani is een Nederlands/Marokkaanse speler die op 16 september 1992 werd geboren in Rotterdam. Hij speelde voor de jeugd van amateurvereniging SVVSMC voordat hij overstapte naar Sparta Rotterdam. Daar maakte hij in augustus 2010 zijn debuut in het eerste elftal. De laatste jaren kwam de middenvelder tot 75 competitiewedstrijden en 16 goals.

Bel Hassani signeert, onder voorbehoud van de medische keuring, in het Polman Stadion een verbintenis voor drie seizoenen met een optie voor nog een jaar. “Iliass is een zeer talentvolle speler die we al lange tijd volgen”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. “We zijn blij dat we hem hebben kunnen vastleggen. Het is natuurlijk niet voor niets dat hij in 2012 de Gouden Stier won, de prijs voor de meest talentvolle speler in de Jupiler League.”
 

Archief
Terug naar vorige pagina