Sportberichten


Plaatsing  
 
21-09-2013  

Heracles voetbalt beter, Twente scoort beter


Stadionverbod dreigt voor onruststokers
ALMELO – De vaandelzwaaier in het Polmanstadion is een vast gegeven tijdens wedstrijden van Heracles Almelo. In zijn ‘run´ langs de tribunes wordt hij altijd luid aangemoedigd, maar zaterdag waren er andere ‘geluiden´ uit het gastenvak van bierbrouwer Grolsch die zowel met Heracles Almelo en Fc Twente sponsorovereenkomsten heeft.
In het Grolsch-vak hoofdzakelijk fans van Fc Twente die minder vleiende opmerkingen naar het hoofd van de vaandelzwaaier slingerden. Dat werd nog wel genegeerd, maar toen er met bier gesmeten werd, vloog de vlam in de pan. De ‘assistentie´ kwam uit het vak van BT en even dreigde de zaak totaal te ontsporen.
Scheidsrechter Makkelie legde de wedstrijd er voor stil, waardoor aanvoerder Pasveer zijn voorzitter Jan Smit te hulp kon schieten om de gemoederen te bedaren. Dat lukte al snel zodat Makkelie weer kon affluiten voor het restant van de wedstrijd. Wel werd tijdens het incident het hoofd beveiliging van het Polman Stadion onwel. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De spelers van Fc Twente verlieten het stadion uit voorzorg via de achterdeur.

Update:
Voorzitter Smit liet maandagmorgen weten dat camerabeelden worden bestudeerd om ‘heethoofden´ te kunnen oproepen om voor en commissie te verschijnen. Voor hen dreigt een stadionverbod.

Zie ook de fotoreportage...
 

ALMELO – Fc Twente trainer Michel Jansen vond het maar een lastige wedstrijd in het Polman stadion. “We kwamen gelijk onder druk en de eerste helft was duidelijk voor Heracles. Pas na de 0-2 werden de ruimtes groter en kwamen we pas aan voetballen toe”, zei Jansen in zijn commentaar. De Enschedese hoofdtrainer gaf er precies mee aan wat ook de neutrale toeschouwer zag voor zover die er nog waren bij deze ‘Tukkerderby’ in het bomvolle stadion.
Met nieuwkomer Mark Uth in de spits en gelegenheidsspits Oussama Tannane op rechts ten koste van Mikhail Rosheuvel, veranderde trainer Jan de Jonge niet al teveel aan de opstelling. De Heraclieden zochten de aanval en voorkwamen dat Fc Twente aan voetballen toekwamen. Mike te Wierik had Dusan Tadic in de tang en linker spits Bryan Linssen hield zijn directe tegenstander Roberto Rosales zo bezig dat deze amper naar voren durfde, iets waar hij toch een patent op heeft.
Linssen schoot in het begin vlak langs het doel zodat de Enschedeërs wisten waar de Heraclieden op uit waren. Het eerste gevaar voor het Almelose doel ontstond pas na een kwartier uit een corner van Dusan Tadic maar de bal werd in een mêlee van spelers weggewerkt.
Heracles leek even later zelfs op voorsprong te komen toen Ben Rienstra op doel knalde en doelman Marsman al grabbelend de bal nog naast het doel kon werken.
Toch kwamen de Enschedeërs uit een dood spelmoment to scoren toen Quincy Promes de rebound van zijn vrije trap kon oppikken en van links kon voorzetten. De mee naar voren gekomen Rasmus Bengtson knikte dankbaar de 0-1 in.

Heracles bleef de aanval zoeken en Lissen zette zichzelf knap vrij om opnieuw Marsman te testen die opnieuw al grabbelend de fraaie lob uit het doel te houden. Aan de andere kant liet Luc Castaignos een vrije kans voorbijgaan omdat Jason Davidson hem achterhaalde.
Mark Uth was in de tegenaanval gevaarlijk maar zijn schot werd geblokt en even later schoot hij buiten bereik van doelman Marsman op de lat, waardoor de Enschedeërs ontsnapten. Het had de ommekeer in de wedstrijd kunnen zijn, besefte ook trainer Jan de Jonge na afloop; “Toen waren we dichtbij om het tij te keren want we bleven er in geloven tot de corner kwam waar de 0-2 uitkwam omdat Ebecilio ongehinderd kon inlopen en inkoppen.” Dat juist Ebicilio het ‘vonnis’ voltrok was extra wrang omdat hij eerder in de wedstrijd met geel ontsnapte na een forse overtreding op Thomas Bruns en feitelijk rood had moeten krijgen.
Kort daarvoor moest linksback Dico Koppers nog op de doellijn de gelijkmaker voorkomen toen opnieuw spits Uth doelman Marsman verraste.

De Heraclieden bleven nog wel de aanval zoeken maar het ‘heilige’ vuur was er uit waardoor ook de Enschedeërs aan meer combinaties toekwamen. De derde treffer kwam echter van de stip nadat Milano Koenders zijn tegenstander in een sliding licht beroerde. Tadic toonde zich trefzeker en gaf Pasveer geen kans (0-3). Ondanks dat de nederlaag niet goed voelde, zag trainer Jan de Jonge wel lichtpuntjes waarop hij met de groep wil voortborduren.

Heracles Almelo - FC Twente
(0-1) 0-3
0-1 Rasmus Bengtsson (17), 0-2 Kyle Ebecilio (72), 0-3 Dusan Tadic (75/strafschop)

Fotoreportage: Alexander Kamp

Commentaren:
Jan de Jonge: ‘Goed mee en bij vlagen redelijk gespeeld
Michel Jansen: ‘Weer hoog niveau gehaald(?)

Scheidsrechter: Makkelie
Geel: Quansah, Eghan, Uth, Te Wierik, Ebecilio, Koenders, Linssen

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Koenders, Davidson, Quansah (Bel Hassani/83), Bruns (Cziommer/83), Rienstra, Tannane (Rosheuvel/72), Uth, Linssen.
FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers (Martina/81), Ebecilio (Djordjevic/89), Eghan (Mokhtar/59), Gutiérrez, Promes, Castaignos, Tadic.

Fotoreportage (35 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina