Sportberichten


Plaatsing  
 
21-09-2013  

Hellendoorn Rally voor Kuipers, Kleinjan crasht

 

HELLENDOORN - Dennis Kuipers is winnaar geworden van de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally 2013. Samen met zijn Belgische navigator Robin Buysmans wist hij zijn naaste belager Peter van Merksteijn Jr. met Belgische navigator Eddy Chevaillier nipt voor te blijven.

De geboortige Almeloër Kuipers liet na 10 klassementsproeven al 8 maal de snelste tijd aantekenen en sprokkelde zo een halve minuut voorsprong bij elkaar. Ondanks deze 'riante' voorsprong werd het aan het einde toch spannend. Peter van Merksteijn Jr. finishte de 6 resterende klassementsproeven als snelste. Kuipers had aan het einde 10,5 seconden over.

<< Dennis Kuipers aan het stuur van de Ford Fiesta 1.6 WRC.
Fotoreportage: Alexander Kamp

Deze editie werden er zaterdag 2 klassementsproeven gereden op het Bedrijvenpark Twente in Almelo. Tijdens een der proeven vloog coureur Harry Kleinjan met zijn Porsche uit de bocht en belandde met een spectaculaire duik in het naastgelegen water. De oorzaak was een vastzittende gaskabel. Kleinjan en zijn Belgische navigator Bart den Hartog kwamen er respectievelijk met een blauw oog en een verkoudheid vanaf. De crash werd gefilmd door Henri van de Goor.

Meer uitslagen van de Hellendoorn Rally...

Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina