Sportberichten


Plaatsing  
 
09-09-2013  

Marijke Hammink voltooit NK-trilogie mennen

 

IJSSELSTEIN - Marijke Hammink uit Bornerbroek voltooide zondag in IJsselsteijn haar trilogie. Voor de derde keer op rij was ze de sterkste in de nationale titelstrijd mennen voor
vierspannen pony's in de klasse 2 en 3. Marijke Hammink was de beste in de dressuur en eindigde zowel in de marathon als in de vaardigheidsproef, die ze foutloos afsloot, als tweede. Roy van der Velden gaf uiteindelijk als nummer twee negen punten op haar toe.
Het was voor het eerst dat de menster van Stal Knollentuin uit Bornerbroek op de laatste dag niet op inhaaljacht hoefde. "Ik heb altijd in de marathon nog een achterstand moeten goedmaken", glundert ze. "Nu kon ik het hebben dat ik ook op dat onderdeel tweede werd. Het ging hartstikke goed al waren we met ongeveer het hele team snotterverkouden en wat ziek. Het is toch weer gelukt. De eerste dagen was het heel warm, onder de dressuur koelde het gelukkig een beetje af. Toen moest de wedstrijd zelfs even worden stilgelegd omdat het onweerde. Maar tijdens de marathon was er mooi wat bewolking en was het ideaal menweer", aldus de 22-jarige menster.

Hammink creëerde door winst in de dressuur en een nulronde in de vaardigheid een goede uitgangspositie, maar moest in de marathon haar meerdere erkennen in specialist Wout Jan van Veluw. Van Veluw had echter teveel verloren in de vaardigheid, zodat Hammink de wedstrijd toch nog vrij royaal won met haar Welsh A-pony's.

In 2011 in Wierden pakte ze het kampioenschap nog met Shetlanders, vorig jaar liep er daarvan nog maar één in het span, dat nu geheel bestond uit Welsh-pony's.

Marijke Hammink blijft de klasse 3 trouw en daarom ook in 2014 de te kloppen vrouw...

Jurgen ter Harmsel uit Rijssen werd vierde bij de tweespannen pony's in de klasse 2. Cas Hendriks pakte de titel. Jens Egberink eindigde als zevende bij de tweespannen paarden in de klasse 3. Hier werd Stan van Eijk de nieuwe kampioen. (bron: HippischTwente.nl)

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina