Sportberichten


Plaatsing  
 
01-09-2009  

Topturnsters CSG Het Noordik voor het voetlicht

 

ALMELO – Op de vmbo-locatie CSG Het Noordik gaven topturnsters vanmiddag een turndemonstratie.
Veertien topturnsters van Topturnen Oost Nederland (BosanTON) zijn vanaf augustus leerling van CSG Het Noordik. Elf op de locatie Noordikslaan en drie op de locatie C. van Renneslaan. Ze zijn allemaal LOOT-leerling (Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport) en volgen allemaal een intensief topsportprogramma. Tot deze zomer waren deze turnsters leerling van het Stedelijk Lyceum in Enschede, de andere LOOT-school in Twente. Tot voor kort trainden de meisjes in Oldenzaal, in hun eigen topsporthal. Dit schooljaar wordt de IISPA-hal, vlak naast het Polman stadion, de thuisbasis van Bosan/TON Almelo. 

Fotoreportage (14 foto's)...

 
01-09-2009  

Heerkes als assistent naar Heerenveen

 

HEERENVEEN - Voetbaltrainer Gert Heerkes - die bij Heracles Almelo het veld moest ruimen voor Gert Jan Verbeek - wordt assistent-trainer bij SC Heerenveen. Na het plotselinge vertrek van trainer Sollied, werd Heerenveen's hoofd opleiding Jan de Jonge gepresenteerd als tijdelijke waarnemer. Een dag later echter wordt de Jong hoofdtrainer met Heerkes als zijn assistent. Heerkes wees bij Heracles een plek op het tweede plan af.

 
04-09-2009  

Felicitaties voor wereldkampioene Janny Kleinjan

 

ALMELO - Wethouder Jan van Marle (Sport) bracht vrijdag een bezoek aan de Almelose wereldkampioene Janny Kleinjan om haar namens de Gemeente Almelo persoonlijk te feliciteren met haar behaalde resultaten. De officiële huldiging is in januari 2010 tijdens de sportontmoetingsavond. De 45-jarige Almelose wielrenster werd vorige week in het Oostenrijkse Sankt Johan wereldkampioen tijdrijden en behaalde ze de wereldtitel in de wegwedstrijd. Onlangs werd zij al winnares van de Districtskampioenschappen tijdrijden in Oost Nederland. Daarnaast won zij het NK voor vrouwen B in Achtmaal. Janny Kleinjan pakte vorige week haar derde Wereldtitel in de tijdrit. Zij stopt na dit seizoen met het rijden van wedstrijden op topniveau.
 

Fotoreportage (6 foto's)...

 
04-09-2009  

Grolsch Veste wordt even FC Twente-stadion

 

Enschede - Heineken, een van de grote sponsors van de KNVB is, is er de oorzaak van dat De Grolsch Veste voor een dag is omgedoopt in het FC Twente-stadion.
De club hoeft overigens niet de grote letters bovenop het stadion af te plakken. Wel zijn in de grote sponsorruimte de biertaps waar Grolsch op staat afgeplakt. Ook alle reclameborden, die normaliter in het stadion aanwezig zijn, zijn ook vervangen door de namen van de sponsors van de KNVB. Een fotograaf van Almelo Nieuws schoot een paar digitale plaatjes

<Training Nederlands elftal in de Grolsch Veste (stadion FC Twente) op de voormiddag van de wedstrijd Nederland-Japan met veel belangstellenden

Fotoreportage (19 foto's)...

 
06-09-2009  

Ned. elftal wint in matig duel tegen Japan, 3-0


foto KNVB: Eljero Elia
 

ENSCHEDE - Pas na de rust in de slotfase kwam het Nederlands elftal enigszins op dreef in de oefenwedstrijd tegen Japan. Voordien was er sprake van een collectief falen terwijl Japan druk op de ketel hield. ”Het was in de eerste helft geklungel en de slechtste wedstrijd onder mijn leiding”, zei bondscoach van Marwijk. ”Dat gebeurt wel eens en het zat in het hele team. Alleen de keepers vond ik geconcentreerd. Japan durfde ons onder druk te zetten. Dat was weer eens wat anders en we hebben het er moeilijk mee gehad.”

<< Elia – weer even thuis op de ’Heineken’ Veste – luidde halverwege de tweede helft de opleving in door eerst de Japanse doelman met een strak schot te beproeven om vervolgens van Persie te bedienen die de bal hoog binnen schoot. Vier minuten later vergrootte Sneijder de voorsprong en kort voor het einde wist Huntelaar er 3-0 van te maken door de voorzet van Elia binnen te schieten.

Karakteristiek:
Nederland - Japan 3-0 (0-0). 69. Van Persie 1-0, 73. Sneijder 2-0, 87. Huntelaar 3-0. Scheidsrechter: Skomina (Slv). Toeschouwers: 23.000. Gele kaart: De Jong, Sneijder (Nederland), Shunsuke Nakamura, Kengo Nakamura (Japan).
Nederland: Vorm (46. Velthuizen); Van der Wiel, Loovens, Mathijsen en Van Bronckhorst; Mendes da Silva (63. De Zeeuw) en De Jong; Van Persie, Sneijder (78. Van der Vaart) en Robben (46. Elia); Kuijt (63. Huntelaar).
Japan: Kawashima; Uchida, Tanaka, Nakazawa en Nagatomo; Shunsuke Nakamura, Endo en Okazaki; Hasebe, Kengo Nakamura (70. Koroki) en Tamada (46. Honda).


Commentaar van bondscoach Bert van Marwijk.
Audio-commentaar Eljero Elia over zijn debuut.

 
06-09-2009  

Almelose Janny Kleinjan pakt ook NK-tijdrit

 

ALMELO - Na een week eerder de wereldtitels bij de Masters op de weg en de tijdrit in de wacht gesleept te hebben, behaalde de Almelose Janny Kleinjan (45) zaterdag op Texel eveneens het Nederlands kampioenschap tijdrijden. Het 28 km lange parcour was ondzettend zwaar door de gierende windkracht 4-5 dus werd er gemiddeld door iedereen niet hard gereden. Janny Kleinjan uit Almelo was de torenhoge favoriete in de damescategorie Masters en maakte de verwachtingen waar. Nynke Troelstra uit Groningen bleef verrassend dicht in de buurt van Kleinjan en greep de titel in de categorie dames tot 35 jaar.
Voor Jannie Kleinjan breekt nu de periode aan van meer recreatief fietsen en zo af en toe een tijdritje. Het echte presteren houdt ze namelijk voor gezien, omdat niet de fysieke inspanning haar parten speelt maar de geestelijke inspanning.

 
07-09-2009  

Sjaak Sleiderink nat. kampioen KNHS klasse ZZ


Jeroen Dubbeldam met zijn pupil Sjaak Sleiderink op BMC Angel Rose
  ERMELO/LANGEVEEN – De 17-jarige Sjaak Sleiderink (Denekamp) pakte het afgelopen weekend de nationale titel van de KNHS klasse ZZ tijdens de titelstrijd Hippiade voor landelijke ruiters in Ermelo.
Één dag later is het weer een gewone concoursdag in Langeveen waar de euforie misschien nog wel latent aanwezig is maar toch weer serieus wordt gereden om de prijzen. Een glijertje van zijn paard Take it All zorgde er echter voor dat het misging op de stijlsprong en de barrage niet werd bereikt.
Lees verder...

 
09-09-2009  

Voetbalrel Deventer Beestenmarkt niet te voorzien

 

DEVENTER – De rellen van zaterdag 5 september tussen supporters van FC Twente en Ajax in het centrum van Deventer waren niet te voorzien. Geheel Twente was nagenoeg afgesloten i.v.m. de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Japan en de aankondigen van knokpartijen op internet.
Nergens was waarneembaar dat de vandalen daarom uitweken naar Deventer om hun voorgenomen confrontaties daar ten uitvoer te brengen, zo blijkt uit het onderzoek van de politie IJsselland.
Op de Beestenmarkt in Deventer kwam het echter tot rellen tussen vandalen uit Deventer, Enschede en Amsterdam. Een persoon raakte gewond en meerdere auto’s moesten het ontgelden.


Onderzoeksrapport politie IJsselland

 
12-09-2009  

Twente in laatste minuut langs Utrecht

 

ENSCHEDE - Het was het slotstuk van een met name in de tweede helft zeer enerverend duel tussen de nummers vier en vijf van de Eredivisie. Uiteindelijk incasseerde FC Utrecht in de vijfde competitiewedstrijd de eerste nederlaag van het seizoen.
Na rust brak de wedstrijd pas echt open. In de eerste helft was FC Utrecht al na acht minuten op voorsprong gekomen. Bij het uitverdedigen leverde Perez de bal echter zomaar in bij Van Wolfswinkel en die profiteerde optimaal: 0-1.
Het duel werd voorafgegaan door een minuut stilte voor de overleden Henny van Schoonhoven en oud-FC Twente-voorzitter Jan Masman. Beide ploegen speelden daarom ook met een rouwband. Na een half uur spelen kwam FC Utrecht er via de tegenaanval twee keer uit. De eerste keer zag Mertens de vrijstaande Silberbauer over het hoofd. Enkele minuten later had Boschker de nodige moeite met een uithaal van Mertens. Zo leek de Utrechtse voorsprong ongeschonden de rust te halen. Maar in de slotfase van de eerste helft kopte N’Kufo een vrije trap van Perez langs Vorm: 1-1.
Acht minuten na rust kwam FC Twente op 2-1 via Kuiper. Hij kon in alle vrijheid een afgeslagen voorzet binnenschieten. Tien minuten nadat FC Twente op voorsprong was gekomen was het alweer gelijk. Mertens kon Van Wolfswinkel in stelling brengen. De aanvaller zorgde voor de 2-2. Michel Vorm stopte bij een 2-2 stand in de slotfase een strafschop van Perez, maar hij kon in de extra tijd niet voorkomen dat Ruiz de winnende treffer schoorde voor FC Twente.

Reactie Peres.>

 
12-09-2009  

SVZW stuurt Urk met nederlaag naar huis

 

WIERDEN – De aspiraties van SVZW zijn hoog deze competitie. De eerste klasser uit Wierden zocht en vond de nodige versterking met Elfrink (HSC’21), De Graaf (Spakenburg), Willemsen (Hellendoorn) en Smit (Heracles Almelo) terwijl trainer Peter Wesselink (1e seizoen) ook nog Meierink, Mensink en Krommendijk overhevelde naar de selectie.
Zaterdag jl. begon de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie tegen Urk. In de eerste helft golfde het spel op en neer maar kwamen beide ploegen niet tot scoren. In de tweede helft zette SVZW meer druk en dat kostte Urk twee gele kaarten voor Hemelrijk en Dijkhuizen. Dennis van Dijk zette SVZW in de 58e minuut op voorsprong en toen Hemelrijk daarna voor de tweede keer tegen een gele kaart opliep was het pleit beslecht. Martijn Maris stelde in de 85e minuut de punten veilig voor SVZW door Urk verder op afstand te zetten.

Fotoreportage (21 foto's)...

 
13-09-2009  

Nederland wint in Calgary en verliest toppaard


Voor het terugkeren in de sport van Blauwendraad's O'Brien moet ernstig worden gevreesd.
  CALGARY (KNHS) - Met groot vertoon van overmacht hebben drie Nederlandse ruiters de met 115.000,-- dollar voor de winnaar gedoteerde landenwedstrijd van Calgary gewonnen. Toch kon de Nederlandse driekleur naar de mening van de equipe niet in de top van de mast worden gehesen. Halfstok was hoog genoeg, omdat Blauwendraad's O'Brien van Angelique Hoorn (Wanneperveen) een zware peesblessure heeft opgelopen tijdens een ongelukkige landing of afzet. Van de drie overige Nederlanders moest alleen Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS één strafpunt accepteren voor het overschrijden van de toegestane tijd. Exquis Walnut de Muze van Harrie Smolders (Hooge Mierde) en Okidoki van Albert Zoer (Echten) bleven in beide manches foutloos.
Lees verder...


Meer over de blessure van Blauwendraad's O'Brien

 
14-09-2009  

Teleurstellend Heracles verliest in Venlo

 

VENLO/ALMELO - Honderden supporters waren afgereisd naar stadion de Koel te Venlo. Het uitvak bij VVV leek wel een gevangenis, maar gelukkig hadden de supporters genoeg materialen bij zich om de boel een beetje op te fleuren. Zwart- wit gekleurde vlaggen en een groot spandoek met de tekst: ‘Black & white is the only pride’ waren zichtbaar. Commentaar van GertJan Verbeek.

Lees verder in het Almelo’s Weekblad.

 
16-09-2009  

Drukke Almelounge met Gertjan Verbeek

 

ALMELO - Gisteravond was de Almelounge van de Businessclub van Heracles Almelo in het Polman Stadion het decor voor een zeer drukbezochte Businessclubavond. De honderden sponsoren van Heracles Almelo beleefden een vermakelijke avond. RTV Oost journalist Jan Medendorp voelde trainer Gertjan Verbeek van Heracles Almelo stevig aan de tand. Het leverde een vermakelijk en interessant gesprek op waarbij de scherpe vragen van Medendorp uitstekend werden gepareerd. Na de pauze schoof ook algemeen directeur Nico-Jan Hoogma aan. Tussendoor was er alle ruimte voor vragen vanuit het publiek en na het officiële gedeelte werd er druk genetwerkt tijdens de borrel. Ook was er een eerste kennismaking met de nieuwe LED-boarding, die afgelopen week in het Polman Stadion werd geplaatst en komende zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Sparta voor het eerst officieel in gebruik wordt genomen.

De fotoreportage kwam tot stand dankzij de medewerking van de Businessclub en Heracles Almelo.

Fotoreportage (22 foto's)...

 
17-09-2009  

N'Kufo schiet FC Twente langs Fenerbahçe

 

ISTANBUL - FC Twente heeft een knappe zege geboekt op Fenerbahçe. De Tukkers kwamen eerst op achterstand, maar door twee treffers van Blaise N'Kufo werd het onmogelijke toch mogelijk gemaakt: Twente pakt de volle winst in Turkije. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd leek het over voor de club van Steve McClaren. Een harde vrije trap van Topuz ging voorbij doelman Sander Boschker: 1-0. Het antwoord van een beter FC Twente kwam snel. Blaise N'Kufo werd door een goede pass van Theo Janssen in de gelegenheid gebracht om de gelijkmaker binnen te schieten en deed dat ook knap: 1-1. Uit een afgeslagen vrije trap was het vijf minuten later weer N'Kufo die trefzeker was. De aanvoerder  schoot knap raak: 1-2. Fenerbahçe bleef aanzetten, maar echt gevaarlijk werd het nimmer. Door de knappe zege is FC Twente de vierde Nederlandse ploeg die ooit in Istanbul wist te winnen.

Luister naar de commentaren op RTV Oost

 
19-09-2009  

Zwaar ongeval tijdens Hellendoorn Rally

 

HELLENDOORN – Tijdens de tweede avondproef in de Hellendoorn Rally is coureur Bert van Losser (Rijssen) met zijn BMW compact M3 van het parcours op de Luttenberg geraakt en tegen een boom gereden. Van Losser werd door de brandweer uit zijn auto gezaagd en in kritieke toestand naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Navigator Marc Holtman werd met vermoedelijk een sleutelbeenbreuk naar het Twenteborg ziekenhuis in Almelo gebracht.
Tijdens de bergingswerkzaamheden werd de Hellendoorn Rally stopgezet en de vierde proef afgelast.

< Team van Losser tijdens de rally van Almere waar een 2e plaats werd behaald in de compact M3 klasse.

 
19-09-2009  

Boycot-oproep aan supporters FC Twente

 

ENSCHEDE – De 13 supportersverenigingen van FC Twente verloren vrijdag het kort geding tegen de verplichte buscombi naar de uitwedstrijd tegen Heerenveen. Daarom wordt opgeroepen om een bezoek via de combi te boycotten.

SKASTERLÂN - De burgemeester van de gemeente Skasterlân heeft mede n.a.v. de perikelen rond de buscombi Heerenveen inmiddels een noodverordening uitgeroepen voor de bekerwedstrijd SC Joure – FC Twente aanstaande woensdag.
Volgens de gemeente Skasterlân staan de supporters van FC Twente bij het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme als zeer lastig te boek. Skasterlân vreest dat door de perikelen met Heerenveen de aandacht van de supporters daarom op de bekerwedstrijd worden gericht. Met de noodverordening is tevens een alcoholstop ingevoerd.

 
19-09-2009  

Heracles Almelo niet langs Sparta


Sparta redt op de doellijn.
 

ALMELO - Heracles Almelo en Sparta hebben in Almelo de punten gedeeld. Beide ploegen kwamen niet verder dan 1-1.

In een saaie eerste helft van beide kanten kon Heracles alleen via vrije trappen en toevalsschoten dichtbij het Spartaans doel komen. Het leek erop dat beide ploegen met 0-0 gingen rusten, maar Sparta scoorde in de minuut blessuretijd. Een vrije trap werd door Ayodele Adeleye achter doelman Pieckenhagen gekopt. Hierna kwam ook direct het rust-signaal.

Na rust moest Heracles vanzelfsprekend meer aanvallen, en dat gebeurde ook. Darl Douglas scoorde in de 64ste minuut de 1-1 nadat de Spartaanse verdediging de bal niet kon wegwerken. Ironisch genoeg was zijn vreugde van korte duur; hij werd direct erna gewisseld.

Tijdens deze wedstrijd werd tot twee keer toe afscheid genomen van Emmanuel Boakye die nu bij Sparta speelt. Voorafgaand het duel werd hij bedankt voor zijn bewezen diensten voor Heracles, na een tweede gele kaart in de 75ste minuut kon hij voortijdig douchen.

Heracles kon na de rode kaart niet doordrukken tot de 2-1, waardoor de Heraclieden - met alle gekregen kansen en een man meer op het veld - 2 punten hebben laten liggen.

Commentaren van: trainer Gertjan Verbeek, Darl Douglas en Sparta trainer Frans Adelaar

 

Fotoreportage (20 foto's)...

 
20-09-2009  

Wevers wint Hellendoorn Rally

 

HELLENDOORN – Erik Wevers is winnaar geworden van de 28e Hellendoorn Rally. De Markeloër schreef de rally voor de vierde keer op zijn naam. Oud- Almeloër Dennis Kuipers die het edele ros enkele jaren geleden inruilde voor racemonsters en zijn wagens bij Wevers Sport in onderhoud heeft, werd met zijn Subaru Impreza tweede en de eeuwige rivaal van Wevers, Mark van Eldik finishte als derde.
De Hellendoorn Rally trok tienduizenden toeschouwers. De toestand van Rijssenaar Bert van Losser die vrijdagavond zwaar crashte en in kritieke toestand naar de Isala kliniek in Zwolle werd vervoerd, kan momenteel stabiel genoemd worden.

Kijk naar de foto's op Ipatec Racing

 
21-09-2009  

Stoch matchwinner in Heerenveen

 

HEERENVEEN – De trainerswissel bij Heerenveen heeft niet de omslag gebracht die de Friese club beoogde. Voor de vierde keer op rij werd een nederlaag geleden nu thuis tegen een beter FC Twente.
Direct na aanvang gaven de Friezen nog enige druk met schoten uit de tweede lijn, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. In de 22e minuut was Twente pas toe aan een eerste schot op de goal van Heerenveen. Met een strak schot in de linker benedenhoek gaf Miroslav Stoch de Friese doelman geen schijn van kans. Kort daarna kreeg Bryan Ruiz een opgelegde kans maar zijn schot verdween hoog in de tribune.
Met inzet probeerde Heerenveen in de tweede helft het tij te keren maar de Friezen trapten nog geen deuk in een pakje boter. Na een knappe aanval zette Stoch met zijn tweede doelpunt de Tukkers op veilige afstand van een onmachtig Heerenveen.

Commentaar van Stoch en coach McClaren en van Heerenveen-trainer de Jong

 
21-09-2009  

Tactische avond Hart voor Heracles

 

ALMELO - Supportersvereniging Hart voor Heracles houdt donderdagavond 1 oktober a.s. een Tactische Avond. Op deze avond kunnen supporters vragen voorleggen aan de technische staf en uiteraard ook in discussie gaan met hen. De avond begint met een presentatie door trainer Gertjan Verbeek. Vervolgens wordt er een aantal stellingen voorgelegd aan een forum, bestaande uit Verbeek, zijn assistenten Hendrie Kruzen, René Kolmschot en John Stegeman, plus keeper Martin Pieckenhagen. Tenslotte kunnen supporters brandende kwesties aan de staf voorleggen. Vragen kunnen op de avond zelf worden gesteld, maar ook van tevoren worden ingediend via de site van de supportersvereniging, www.svheracles.nl. Gespreksleiders zijn Jan Lesterhuis en Bert van Losser van RTV Oost.
De Tactische Avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in supporterscafé ’t Hart. Zaal open om 19.30 uur. De toegang is gratis en iedereen met een zwart-wit hart is welkom. 

 
21-09-2009  

Tim Breukers langer bij Heracles Almelo

 

ALMELO - Tim Breukers heeft een nieuw contract getekend dat hem tot de zomer van 2011 aan Heracles Almelo verbindt, met een optie voor een extra seizoen. De oude verbintenis van de verdediger zou komende zomer aflopen. Breukers (21) maakte op 2 december 2007 zijn debuut in het eerste elftal en speelde inmiddels 41 duels in het eerste elftal. “Tim heeft zich de afgelopen tijd enorm goed ontwikkeld”, aldus directeur Nico-Jan Hoogma. “We zijn erg tevreden over hem en we leggen die tevredenheid nu vast in een nieuw contract.”
 

 
22-09-2009  

Heracles Almelo bekert verder in de KNVB Beker

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft vanavond zijn bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk (die op de laatste plaats staat van de Eredivisie) gewonnen. In de 77ste minuut scoorde Kwame Quansah het enige doelpunt van de wedstrijd. Door van dichtbij de bal in te knikken.

In de eerste helft kon Heracles Almelo het veldoverzicht niet om te zetten in doelpunten. De Almelose voorhoede kwam vaak dichtbij het doel van Jurgen Wevers maar kwamen niet tot score. Halverwege de eerste helft nam Heracles gas terug waardoor het RKC Waalwijk in het spel liet komen. Hierdoor ontstond een grote kans voor Fouad Idabdelhay; zijn schot ging rakelings naast het doel van Martin Pieckenhagen. Mark-Jan Fledderus kreeg een grote kans maar zijn schot trof de lat.

In de tweede helft ging Heracles door waarmee het de wedstrijd begon. Na de entree van Vojtech Schulmeister werd het gevaarlijker voor het doel van Wevers. In de 77ste minuut knikte Kwame Quansah de bal in het doel. Zijn doelpunt bleek de winnende te zijn. Heracles mocht van geluk spreken dat een levensgrote kans voor RKC Waalwijk naast het doel van Pieckenhagen verdween.

Tijdens de persconferentie raakte Gert-Jan Verbeek geïrriteerd over een vraag van een journalist. Gert-Jan Verbeek liet zichtbaar ontevreden weten dat hij vond dat Heracles Almelo verdiend had gewonnen en RKC Waalwijk slechts één grote kans had gehad. Toen de journalist hem een uitgebreidere reactie probeerde te ontlokken bedankte hij voor de persconferentie en liep weg.

Fotoreportage (22 foto's)...

 
25-09-2009  

NK Skeeleren 2010 naar Rijssen

 

RIJSSEN – Het NK Skeeleren 2010 wordt op 5 juni georganiseerd door de Schaats- en Skeelervereniging Rijssen. De club heeft al enige ervaring met het organiseren van dergelijke evenementen. Zo organiseerde het drie jaar op rij de finale van de World on Wheels competitie.

 
25-09-2009  

Loting KNVB-beker

 

ALMELO – Na de bekerwinst tegen RKC wordt Haarlem de nieuwe tegenstander van de Heracliden. FC Twente neemt het na de winst tegen Joure op tegen de zaterdag-amateurs van Capelle. De duels in de derde ronde van de KNVB-beker worden op 27, 28 en 29 oktober gespeeld. Voor beide Twentse clubs is het een thuiswedstrijd.

Derde ronde: Gemert - WHC, Roda JC - PSV, Heracles - Haarlem, Sparta - VVV, NEC - Excelsior, Heerenveen - RBC, AZ - Spakenburg, FC Twente - Capelle, Helmond Sport - ASWH, FC Dordrecht - Ajax, Feyenoord - FC Den Bosch, Go Ahead Eagles - FC Emmen, De Treffers - NAC, Baronie - Excelsior Maassluis, Vitesse - FC Groningen, Jong De Graafschap - FC Zwolle.

 
25-09-2009  

Tasche Staal sponsor van Twente Cup

 

LONNEKER - Tasche Staalconstructie Tubbergen is de nieuwe hoofdsponsor van de strijd om de Twente Cup voor springruiters, die dit jaar haar 27ste editie beleeft. Het bedrijf uit Tubbergen is de opvolger van Equipe DTR, welke die rol de voorgaande drie jaren vervulde en heeft zich voorlopig alleen voor 2009 aan het evenement verbonden. De wedstrijdcyclus wordt verreden onder de naam Tasche Staalconstructie Tubbergen Twente Cup 2009. Lees meer op HippischTwente.nl

 
26-09-2009  

Twente wint ook van VVV


Douglas maakte de winnende treffer
 

ENSCHEDE  - FC Twente had zaterdag geen gemakkelijke avond tegen VVV-Venlo, maar de individuele kwaliteiten van Bryan Ruiz gaven de doorslag tegen de Limburgers. De Costa Ricaan verzorgde de openingstreffer en had een bijdrage aan de tweede Twente-goal. Ahahaoui zette VVV in de derde minuut op voorsprong. De 25-jarige middenvelder profiteerde van een fout van Douglas in de defensie van de thuisclub. De Braziliaanse mandekker verkeek zich op Ruben Schaken, die hem de bal afpakte en richting de achterlijn dribbelde. Doelman Boschker kon niet bij de voorzet die Schaken afleverde en door Ahahaoui binnen de palen werd gekopt.

Ruiz maakte echter op artistieke wijze de gelijkmaker; de Zuid-Amerikaan hield daarmee zijn uitstekende gemiddelde op peil. Kevin Begois, vervanger van de vorige week zwaar geblesseerd geraakte eerste doelman Dennis Gentenaar, greep niet in bij een voorzet.
Tien minuten na de gelijkmaker herstelde Douglas zijn fout door zelf voor de voorsprong te zorgen. Een hoekschop van Perez werd teruggekopt door Ruiz. Uit de chaos die volgde schoot de verdediger de bal snoeihard in het dak van het doel. Daarna kreeg VVV twee mogelijkheden; de snelle Schaken was Nicky Kuiper en Douglas te snel af, maar Boschker was alert en plukte de bal van zijn schoen. Twente blijft samen met PSV op kop in de eredivisie.

 
27-09-2009  

ON verliest derby bij SVZW

 

WIERDEN – SVZW heeft zich zaterdagmiddag de derby gewonnen van Oranje Nassau met 2-0. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd maar de Zwaluwen wisten de kansen beter te benutten. Na een ruststand van 0-0 opende Altink na de rust de score. Toen De Graaf de 2-0 binnenschoot was de wedstrijd gespeeld

SVZW - Oranje Nassau 2-0 (0-0).
Altink 1-0
De Graaf 2-0

< De fotoreportage is van Henk Steen

Fotoreportage (19 foto's)...

 
27-09-2009  

Heracles wint met 0-2 in Nijmegen

 

NIJMEGEN - Heracles Almelo schudde in Nijmegen een psychische last van zich af door NEC met 0-2 weer met beide voeten op de grond te zetten na de overwinning tegen AZ. Nog nimmer wonnen de Almeloërs in een uitwedstrijd van de Nijmegenaren in de eredivisie maar doelpunten van Everton en Dost maakten daar een eind aan.
Everton kopte fraai raak en Dost zette NEC nog voor de rust op een grotere achterstand door in het levendige dueldoelman Babos te omspelen. De voorsprong had zelfs nog groter kunnen zijn als Douglas en Overtoom hun inzetten niet tegen de paal hadden zien belanden.
Na rust zette NEC meer druk maar tot echt grote kansen leidde het niet. Een kwartier voor het eind werd het alsnog spannend na een charge van ter Horst op Vleminckx. Ter Horst ging er met rood af en keek nog eens angstig achterom bij de toegekende penalty. El-Akchaoui schoot tegen de paal. NEC leek door de misser even van slag voordat het opnieuw aanzette. Heracles hield het hoofd koel en gaf in de slotfase niets meer weg.

< Bas Dost

Commentaren van Gertjan Verbeek en Dwight Lodeweges en de samenvattende live-beelden.

 
28-09-2009  

Vrimot schaakt gelijk tegen Hardenberg

 

HARDENBERG/VRIEZENVEEN - Voor de schaakcompetitie ging het naar de 1e klasse gepromoveerde Vrimot 1 op bezoek bij Hardenberg 3. Aan het eind van de avond konden de stukken met een 4-4 stand opgeborgen worden. Voor Vrimot betekent dit een uitstekende start van de competitie waarin klassebehoud voorop staat. Meer Info: www.vrimot.org

Archief
Terug naar vorige pagina