Sportberichten


Plaatsing  
 
26-09-2009  

Twente wint ook van VVV


Douglas maakte de winnende treffer
 

ENSCHEDE  - FC Twente had zaterdag geen gemakkelijke avond tegen VVV-Venlo, maar de individuele kwaliteiten van Bryan Ruiz gaven de doorslag tegen de Limburgers. De Costa Ricaan verzorgde de openingstreffer en had een bijdrage aan de tweede Twente-goal. Ahahaoui zette VVV in de derde minuut op voorsprong. De 25-jarige middenvelder profiteerde van een fout van Douglas in de defensie van de thuisclub. De Braziliaanse mandekker verkeek zich op Ruben Schaken, die hem de bal afpakte en richting de achterlijn dribbelde. Doelman Boschker kon niet bij de voorzet die Schaken afleverde en door Ahahaoui binnen de palen werd gekopt.

Ruiz maakte echter op artistieke wijze de gelijkmaker; de Zuid-Amerikaan hield daarmee zijn uitstekende gemiddelde op peil. Kevin Begois, vervanger van de vorige week zwaar geblesseerd geraakte eerste doelman Dennis Gentenaar, greep niet in bij een voorzet.
Tien minuten na de gelijkmaker herstelde Douglas zijn fout door zelf voor de voorsprong te zorgen. Een hoekschop van Perez werd teruggekopt door Ruiz. Uit de chaos die volgde schoot de verdediger de bal snoeihard in het dak van het doel. Daarna kreeg VVV twee mogelijkheden; de snelle Schaken was Nicky Kuiper en Douglas te snel af, maar Boschker was alert en plukte de bal van zijn schoen. Twente blijft samen met PSV op kop in de eredivisie.

Archief
Terug naar vorige pagina