27-09-2009

Heracles wint met 0-2 in Nijmegen

NIJMEGEN - Heracles Almelo schudde in Nijmegen een psychische last van zich af door NEC met 0-2 weer met beide voeten op de grond te zetten na de overwinning tegen AZ. Nog nimmer wonnen de Almeloërs in een uitwedstrijd van de Nijmegenaren in de eredivisie maar doelpunten van Everton en Dost maakten daar een eind aan.
Everton kopte fraai raak en Dost zette NEC nog voor de rust op een grotere achterstand door in het levendige dueldoelman Babos te omspelen. De voorsprong had zelfs nog groter kunnen zijn als Douglas en Overtoom hun inzetten niet tegen de paal hadden zien belanden.
Na rust zette NEC meer druk maar tot echt grote kansen leidde het niet. Een kwartier voor het eind werd het alsnog spannend na een charge van ter Horst op Vleminckx. Ter Horst ging er met rood af en keek nog eens angstig achterom bij de toegekende penalty. El-Akchaoui schoot tegen de paal. NEC leek door de misser even van slag voordat het opnieuw aanzette. Heracles hield het hoofd koel en gaf in de slotfase niets meer weg.