17-09-2009

N'Kufo schiet FC Twente langs Fenerbahçe

ISTANBUL - FC Twente heeft een knappe zege geboekt op Fenerbahçe. De Tukkers kwamen eerst op achterstand, maar door twee treffers van Blaise N'Kufo werd het onmogelijke toch mogelijk gemaakt: Twente pakt de volle winst in Turkije. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd leek het over voor de club van Steve McClaren. Een harde vrije trap van Topuz ging voorbij doelman Sander Boschker: 1-0. Het antwoord van een beter FC Twente kwam snel. Blaise N'Kufo werd door een goede pass van Theo Janssen in de gelegenheid gebracht om de gelijkmaker binnen te schieten en deed dat ook knap: 1-1. Uit een afgeslagen vrije trap was het vijf minuten later weer N'Kufo die trefzeker was. De aanvoerder  schoot knap raak: 1-2. Fenerbahçe bleef aanzetten, maar echt gevaarlijk werd het nimmer. Door de knappe zege is FC Twente de vierde Nederlandse ploeg die ooit in Istanbul wist te winnen.