19-09-2009

Heracles Almelo niet langs Sparta

Sparta redt op de doellijn.

ALMELO - Heracles Almelo en Sparta hebben in Almelo de punten gedeeld. Beide ploegen kwamen niet verder dan 1-1.

In een saaie eerste helft van beide kanten kon Heracles alleen via vrije trappen en toevalsschoten dichtbij het Spartaans doel komen. Het leek erop dat beide ploegen met 0-0 gingen rusten, maar Sparta scoorde in de minuut blessuretijd. Een vrije trap werd door Ayodele Adeleye achter doelman Pieckenhagen gekopt. Hierna kwam ook direct het rust-signaal.

Na rust moest Heracles vanzelfsprekend meer aanvallen, en dat gebeurde ook. Darl Douglas scoorde in de 64ste minuut de 1-1 nadat de Spartaanse verdediging de bal niet kon wegwerken. Ironisch genoeg was zijn vreugde van korte duur; hij werd direct erna gewisseld.

Tijdens deze wedstrijd werd tot twee keer toe afscheid genomen van Emmanuel Boakye die nu bij Sparta speelt. Voorafgaand het duel werd hij bedankt voor zijn bewezen diensten voor Heracles, na een tweede gele kaart in de 75ste minuut kon hij voortijdig douchen.

Heracles kon na de rode kaart niet doordrukken tot de 2-1, waardoor de Heraclieden - met alle gekregen kansen en een man meer op het veld - 2 punten hebben laten liggen.

Commentaren van: trainer Gertjan Verbeek, Darl Douglas en Sparta trainer Frans Adelaar