06-09-2009

Ned. elftal wint in matig duel tegen Japan, 3-0

foto KNVB: Eljero Elia

ENSCHEDE - Pas na de rust in de slotfase kwam het Nederlands elftal enigszins op dreef in de oefenwedstrijd tegen Japan. Voordien was er sprake van een collectief falen terwijl Japan druk op de ketel hield. ”Het was in de eerste helft geklungel en de slechtste wedstrijd onder mijn leiding”, zei bondscoach van Marwijk. ”Dat gebeurt wel eens en het zat in het hele team. Alleen de keepers vond ik geconcentreerd. Japan durfde ons onder druk te zetten. Dat was weer eens wat anders en we hebben het er moeilijk mee gehad.”

<< Elia – weer even thuis op de ’Heineken’ Veste – luidde halverwege de tweede helft de opleving in door eerst de Japanse doelman met een strak schot te beproeven om vervolgens van Persie te bedienen die de bal hoog binnen schoot. Vier minuten later vergrootte Sneijder de voorsprong en kort voor het einde wist Huntelaar er 3-0 van te maken door de voorzet van Elia binnen te schieten.

Karakteristiek:
Nederland - Japan 3-0 (0-0). 69. Van Persie 1-0, 73. Sneijder 2-0, 87. Huntelaar 3-0. Scheidsrechter: Skomina (Slv). Toeschouwers: 23.000. Gele kaart: De Jong, Sneijder (Nederland), Shunsuke Nakamura, Kengo Nakamura (Japan).
Nederland: Vorm (46. Velthuizen); Van der Wiel, Loovens, Mathijsen en Van Bronckhorst; Mendes da Silva (63. De Zeeuw) en De Jong; Van Persie, Sneijder (78. Van der Vaart) en Robben (46. Elia); Kuijt (63. Huntelaar).
Japan: Kawashima; Uchida, Tanaka, Nakazawa en Nagatomo; Shunsuke Nakamura, Endo en Okazaki; Hasebe, Kengo Nakamura (70. Koroki) en Tamada (46. Honda).