12-09-2009

Twente in laatste minuut langs Utrecht

ENSCHEDE - Het was het slotstuk van een met name in de tweede helft zeer enerverend duel tussen de nummers vier en vijf van de Eredivisie. Uiteindelijk incasseerde FC Utrecht in de vijfde competitiewedstrijd de eerste nederlaag van het seizoen.
Na rust brak de wedstrijd pas echt open. In de eerste helft was FC Utrecht al na acht minuten op voorsprong gekomen. Bij het uitverdedigen leverde Perez de bal echter zomaar in bij Van Wolfswinkel en die profiteerde optimaal: 0-1.
Het duel werd voorafgegaan door een minuut stilte voor de overleden Henny van Schoonhoven en oud-FC Twente-voorzitter Jan Masman. Beide ploegen speelden daarom ook met een rouwband. Na een half uur spelen kwam FC Utrecht er via de tegenaanval twee keer uit. De eerste keer zag Mertens de vrijstaande Silberbauer over het hoofd. Enkele minuten later had Boschker de nodige moeite met een uithaal van Mertens. Zo leek de Utrechtse voorsprong ongeschonden de rust te halen. Maar in de slotfase van de eerste helft kopte N’Kufo een vrije trap van Perez langs Vorm: 1-1.
Acht minuten na rust kwam FC Twente op 2-1 via Kuiper. Hij kon in alle vrijheid een afgeslagen voorzet binnenschieten. Tien minuten nadat FC Twente op voorsprong was gekomen was het alweer gelijk. Mertens kon Van Wolfswinkel in stelling brengen. De aanvaller zorgde voor de 2-2. Michel Vorm stopte bij een 2-2 stand in de slotfase een strafschop van Perez, maar hij kon in de extra tijd niet voorkomen dat Ruiz de winnende treffer schoorde voor FC Twente.