Sportberichten


Plaatsing  
 
11-08-2018  

Heracles bedwingt Ajax in Johan Cruyff Arena

 

AMSTERDAM – Ajax is wederom gestart met puntenverlies bij de competitiestart. Verloor het vorig jaar in Almelo, nu speelden de Heraclieden gelijk (1-1) in de Johan Cruyff Arena.
De Amsterdammers hadden weliswaar het meeste balbezit, maar overtuigden niet en kregen weinig kansen tegen een goed spelend Heracles dat via de counter herhaaldelijk plaagstoten uitdeelde en vooral het Amsterdamse publiek bespeelde om hun kritiek op het thuisteam te spuien.
Peterson, Dalmau en Kuwas misten daarbij het doel van Onana op een haar. Aan de zijde van de Amsterdammers was Ziyech niet precies genoeg en stond Heracles-doelman Blaswich op zijn post om pogingen van Wöber en van Beek te pareren, zodat de rust aanbrak met de beginstand.

Na de thee zette Ajax meer druk door alsnog Huntelaar en de Jong in het veld te brengen. Heracles hield echter de gelederen gesloten en zag doelpogingen van Ziyech en Huntelaar stranden. Heracles zette daar een inzet van Pröpper tegenover die door Onana nog maar net voor de doellijn kon worden weggetikt. De Amsterdamse doelman hield vlak daarna ook de plotseling voor hem opduikende Dalmau van scoren af.
Het was Peterson die ban doorbrak door met de bal aan de voet naar binnen te zwenken en met een wonderschone trap Onana het nakijken te geven. Heracles op voorsprong met nog zes minuten op de klok. Ajax zette in deze ‘Griekse strijdt’ nog een tandje bij en het was de mee opgekomen de Ligt die de Amsterdammers alsnog koppend langszij bracht (1-1). 
Doelman Blaswich geraakte daarbij aan het hoofd gewond en moest worden opgelapt voordat het spel kon worden hervat voor de laatste paar speelminuutjes die alles met elkaar nog ruim 12 minuten in beslag nam maar waarin niet meer werd gescoord.
Een lichte teleurstelling bij Heracles, want er had meer ingezeten, maar ook boosheid in Amsterdam vanwege opnieuw puntenverlies aan de start van de competitie.

Ajax - Heracles Almelo 1-1
(0-0), 0-1 Kristoffer Peterson (83), 1-1 Matthijs de Ligt (88)
Scheidsrechter: Gözübüyük
Geel: Blaswich, Breukers, Duarte, Peterson

OPSTELLINGEN
Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Wöber (F. De Jong/56), van de Beek, Ziyech, Eiting ,Tadic, Sierhuis (Huntelaar/56), Neres (Labyad/85).
Heracles Almelo: Blaswich; Droste (Breukers/79), Rossmann, Pröpper, Van Hintum (Czyborra/81); Osman, Duarte, Van Nieff; Kuwas (Alexander Merkel/77), Dalmau, Peterson.

Fotoreportage: Harrie Broeze

 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
18-08-2018  

Heracles troeft ADO af in levendig duel

 

ALMELO – Heracles Almelo is volgens de onderlinge resultaten sinds 2009 de ‘Angstgegner’ van ADO Den Haag. In de voorgaande duels won Heracles er negen en ADO vijf terwijl vier keer een remise tot stand kwam. ADO was derhalve er niet gerust op om naar Almelo te reizen, zeker niet nadat Heracles vorige week in de Johan Cruyff Arena Ajax op een gelijkspel (1-1) hield.
ADO trok in de aanloop naar dit negentiende duel zelfs de trukendoos open en deed een bod op Heraclesspits Vincent Vermeij die nog tot de zomer van 2020 een contract heeft bij de Heraclieden met een optie van een jaar. In Almelo hield men desondanks het hoofd koel. Dit in de wetenschap dat het goede resultaat tegen Ajax alleen een bonus is indien ADO zaterdagavond in de nachtelijke uren zonder punten de lange weg huiswaarts kon worden gestuurd en dat deden de Almeloërs in een voor het publiek aardig kijkspel, maar wel een kijkspel dat vanaf de beide reservebanken heel anders bekeken zal worden. Peterson (2x), van Hintum en Dalmau zorgden voor de doelpunten aan Almelose kant en van Haagse zijde scoorde Malone terwijl Breukers er nog een cadeautje bij deed (4-2). Daarmee werd de onderlinge stand nog meer in het voordeel van Heracles gezet.

Heracles begon voortvarend om het doel van ADO-doelman Indy Groothuizen te bestoken en al binnen twee minuten kon Kristoffer Stevenson vanaf de stip aanleggen omdat Tom Beugelsdijk de doorgebroken Adrian Dalmau een licht duwtje gaf. Scheidsrechter Joey Kooy wees gedecideerd naar de stip en ook via de VAR (video-referee) kwam er geen correctie (1-0).
Toen 5 minuten later de mee opgekomen Bart van Hintum ook nog eens de bal doeltreffend van afstand volleerde langs de verraste Groothuizen, ging ‘heel het stadion’ uit z’n dak (2-0). Kort daarvoor had de doorgebroken Stevenson al een kans verprutst.

Toch wilde ADO zich niet zomaar naar de ‘slachtbank’ laten leiden. Lex Immers zag zijn ‘kop-poging’ op de doellijn stranden, maar toen Sheraldo Becker de bal ontving om van rechts een voorzet te geven, was de mee opgekomen Dion Malone er als de kippen bij om de elkaar in de weg zittende Janis Blaswich en Lerin Duarte koppend te verschalken met de aansluittreffer. Daarmee werd de fase ingeluid van ‘flipperkastvoetbal’ waarbij over en weer veel persoonlijke fouten werden gemaakt en de bal bij herhaling in ‘verkeerde voeten’ werd getrapt. Een fase ook waarin Becker het Almelose doel nipt miste en de Almelose doelman Blaswich liet zien over een uitstekende reflex te beschikken bij een schot van Danny Bakker.  
Toch kwamen de Hagenezen langszij. Becker leek de bal in buitenspelpositie te ontvangen en gaf de bal strak voorlangs het Almelose doel. In volle ren probeerde Tim Breukers zijn directe tegenstander de wind uit de zeilen te nemen, maar knalde daarbij wel snoeihard de bal in de ‘touwen’ achter zijn eigen doelman (2-2). ADO wilde de Heraclieden nog voor de rust op afstand zetten en voerde de druk op. Toch was het Peterson die opnieuw de Haagse doelman testte. Deze kon de bal nog tot corner verwerken. Die corner luidde opnieuw een Almelose voorsprong in. Tot twee keer toe kon de bal nog op de doellijn worden gekeerd, maar bij de derde rebound was Adrian Dalmau het snelst in de reactie om de bal over de Haagse doellijn te tikken. Het eerste competitiedoelpunt voor de Spaanse spits in Almelose dienst (3-2).

Na rust zette ADO opnieuw aan om de score een andere wending te geven. Becker schoot voorlangs het doel van Blaswich, die ook een doelpoging van Lex Immers  onschadelijk maakte. Bij het schot van Elson Hooi was de Duitser kansloos maar had hij het geluk aan zijn zijde omdat de bal op de lat spatte en weer het veld in kaatste. Heracles zette er een volkomen mislukte doelpoging van Stevenson tegenover na goed voorbereidend werk van Kuwas. Het op en neer golvende spel verdiende niet de schoonheidsprijs maar er werd wel gestreden. Heracles bleek uiteindelijk de winnaar nadat Breukers vanuit een verdacht op buitenspel lijkende positie door mocht om vanaf de achterlijn de inkomende Stevenson op maat te bedienen. Zijn intikker trof wel doel en zette de score op 4-2.
De woedende ADO-trainer Fons Groenendijk werd vervolgens met geel bestraft vanwege zijn misnoegen over deze treffer, maar ook de VAR bracht geen ander uitsluitsel. De laatste 20 minuten hield Heracles de Hagenezen, die ook wel een beetje hun ‘kruit verschoten’ hadden, op afstand. Becker aan Haagse kant en Mohammed Osman en Silvester van de Water aan de zijde van Heracles probeerden het nog wel maar vergeefs.

Na afloop was vooral Fons Groenendijk boos over de arbitrage en de ‘blunders’ via de VAR. Hij doelde daarbij op de overtreding van Beugelsdijk (penalty) en de vierde Almelose treffer waarbij Breukers niet teruggefloten werd. ‘Je moet maar durven de bal zo vroeg in de wedstrijd op de stip te leggen. Het was eigenlijk niets', snoefde Groenendijk en over de vierde Almelose treffer; 'Het was absoluut buitenspel, dan kun je beter geen VAR hebben’, aldus Groenendijk.
Collega Frank Wormuth keek een beetje vragend bij de uitleg van Groenendijk die nog maar eens uitlegde dat de video-ref had gefaald. De Duitser bleek over humor te beschikken; “Achso, ich habe gleich versucht dass den ‘schieds’ dass corrigierte, aber nicht wirklich!“

Heracles Almelo – ADO Den Haag 4-2 (3-2)
Kristoffer Peterson 1-0(min. 3), Bart van Hintum 2-0 (min. 7), Dion Malone 2-1(min. 12), Tim Breukers 2-2 (min.38)(e.d.), Adrian Dalmau 3-2 (min. 43), Kristoffer Peterson 4-2 (min. 68)

Scheidsrechter: Joey Kooij  

Geel: Alexander Merkel , Adrian Dalmau, Tom Beugelsdijk, Sheraldo Becker, Wilfried Kanon, Melvyn Lorenzen

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers (85.Wout Droste), Robin Pröpper, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Yoëll van Nieff (55.Alexander Merkel), Mohammed Osman, Lerin Duarte, Brandley Kuwas (81.Silvester van der Water), Adrian Dalmau en Kristoffer Peterson.
ADO Den Haag: Indy Groothuizen, Dion Malone, Tom Beugelsdijk (46.Nick Kuipers), Wilfried Kanon, Aaron Meijers, Danny Bakker, Abdenasser El Khayati, Lex Immers (70.John Goossens), Sheraldo Becker, Melvyn Lorenzen en Elson Hooi (66.Thijmen Goppel).

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Fotoreportage (24 foto's)...

 
26-08-2018  

Dramatisch Heracles onderuit in Tilburg

 

TILBURG – Na de goede seizoenstart  tegen Ajax (gelijk) en ADO Den Haag (winst), waren de verwachtingen hoog gespannen bij de staf van Heracles en het supporterslegioen. Winst in het Koning Willem II stadion leek al binnen voordat überhaupt was afgereisd.
Het liep anders, in een dik halfuurtje werden de Almeloërs helemaal van de mat gespeeld, keek men tegen een 3-0 achterstand aan en was het eigen spel dramatisch te noemen.
Osman zorgde in de beginfase als enige voor enige dreiging maar zijn vrije trap werd door de Tilburgse doelman vakkundig onschadelijk gemaakt. Verder maakte Heracles weinig indruk, niets lukte en de Almeloërs stapelden fout op fout.
Doelman Blaswich had nog alle geluk van de wereld toen hij de kalme terugspeelbal van Sama volkomen miste en met enige mazzel voorbij het doel zag gaan. Daarna was Willem II de overheersende partij en werd binnen acht minuten Heracles op een 3-0 achterstand gezet door doelpunten van Willem II aanwinst Avdijaj (2x) en Sol die toch al een tijdje droog had gestaan.
Wat ook gepoogd werd, de Heraclieden kwamen niet hun normale doen. Ook niet door het in de tweede helft inbrengen van Van der water voor de falende Peterson, Czyborra voor van Hintum en Vermeij voor Dalmeau.  Aan Tilburgse kant werd de score nog wel opgevoerd door twee treffers van Sol. Het hadden er meer kunnen zijn, ondanks het collectief falende Heracles. Voor trainer Wormuth de taak om zijn team weer de spirit te geven die nodig is. Zondag a.s. komt AZ op bezoek in het Polman Stadion.

Willem II - Heracles Almelo 5-0 (3-0).
Score: 25. Avdijaj 1-0, 28. Avdijaj 2-0, 33. Sol 3-0, 51. Sol 4-0, 69. Sol 5-0.

Scheidsrechter: Pérez

Geel: Droste (Heracles Almelo), Avdijaj (Willem II)

OPSTELLINGEN
Willem II: Wellenreuther; Dankerlui, Lewis, Heerkens, Palacios; Llonch (67. Lieftink), Akkaynak (75. Saddiki), Crowley; Özbiliz (75. Croux), Sol, Avdijaj.
Heracles Almelo: Blaswich; Droste, Sama, Pröpper, Van Hintum (64. Czyborra); Van Nieff, Osman, Merkel; Kuwas, Dalmau (75. Vermeij), Peterson (46. Van der Water).

Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

Fotoreportage (24 foto's)...

 
28-08-2018  

Kjeld Nuis neemt het in Almelo op tegen Terpstra

 

ALMELO – De jaarlijkse Profronde in Almelo - nu op vrijdag 31 augustus a.s. - is altijd een volksfeest vol vertier met reclamekaravaan, dikke bandenrace voor de kids, diverse optredens op meerdere podia en natuurlijk ook nog wat wielrenners die 50 rondjes ‘toeren’ door het Almelose centrum. De entree met uitzondering van de VIP-tent is overal vrij, al had de organisatie even het plan om het Amaliaplein alleen toegankelijk te maken tegen betaling van entreegeld. Vragen uit de gemeenteraad leidde er toe dat de organisatie op haar schreden terugkeerde, temeer daar het afsluiten van de openbare weg, in dit geval een plein niet aan het parcours gelegen, toch wel botst met de wegenverkeerswet waarin tolheffing is geregeld. Alleen het Rijk is in deze het bevoegde gezag en niet de regels in de lokale Algemene Plaatselijke Verordening.
Het jaarlijkse feestje kost meerdere eurotonnen dat dankzij vele sponsoren bijeen wordt gebracht. Helaas wordt dat geld teveel besteed aan de oplopende kosten met dank aan de alsmaar uitdijende veiligheidsregels die lokale overheden opleggen aan organisatoren van evenementen.
Nog geen euroton wordt besteed aan het contracteren van renners van naam moest voorzitter Reinier van Broekhoven onlangs toegeven, daarbij wijzend op alle regels die evenementenorganisatoren worden opgelegd in de ‘ratrace’ die veiligheid wordt genoemd.
In Almelo de laatste jaren dus wat minder aansprekende namen op de deelnemerslijst en aangevuld met wat topamateurs om nog enigszins een rennersveld van start te kunnen laten gaan. Onder hen Nikki Terpstra, Tom-Jelte Slagter en het talent Antwan Tolhoek die zich in de Tour de France en de onlangs verreden clasica Sán Sebastián van zijn goede kant liet zien. Ook Bram Tankink is van de partij in zijn laatste jaar als profwielrenner. De Tukker stond in Almelo al diverse keren op het podium en won in 2005. Dat laatste wil ‘de Tank’ nog wel eens herhalen. Favoriet Terpstra krijgt het dus niet in de schoot geworpen.
Maar Terpstra heeft nog een uitdager in de persoon van Kjeld Nuis. De Olympisch kampioen schaatsen is namelijk ook een een fervent wielrenner bij het Groningse NWV en wil de uitdaging met Terpstra c.s. wel eens aangaan.   

De Profronde Almelo is dit jaar op vrijdag 31 augustus. Het programma begint om 16.30 uur met de Decathlon Dikke Banden Race. Aansluitend rijdt de reclamekaravaan over het parcours van 17.45 – 19.00 uur. De Profronde Almelo begint om 19.45 uur op het Waagplein. De huldiging is direct na afloop op het Centrumplein (Marktplein).

 
29-08-2018  

Hendrie Kr├╝zen nieuwe assistent bij Jong Oranje

 

ALMELO/ZEIST – De Almeloër Hendrie Krüzen (53) wordt assistent van bondscoach Erwin van de Looi bij Jong Oranje. Krüzen was jarenlang assistent-trainer bij Heracles Almelo van o.a. Gert-Jan Verbeek en Peter Bosz. Met Bosz toog hij o.a. ook naar Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax en Borussia Dortmund.
Directeur topvoetbal van de KNVB Nico-Jan Hoogma haalde de vijfvoudig international naar Zeist als vervanger van Paul Bosvelt die technisch manager is geworden van Go Ahead Eagles.

,,Hendrie is volgens ons, in de rol van assistent-trainer, een hele goede aanvulling op de technische staf van Jong Oranje’’, aldus Hoogma, die eerder als algemeen directeur bij Heracles samenwerkte met Krüzen. ,,Met hem halen we iemand met veel nationale en ook internationale ervaring binnen. Wij denken dat hij samen met Erwin en de rest van de staf onze talenten verder kan brengen."

Tot de staf van Jong Oranje behoort sinds kort ook de als actief voetballer gestopte Hedwiges Maduro die als tweede assistent bij de KNVB stage loopt.
Krüzen kijkt uit naar de uitdaging bij Jong Oranje. ,,We hebben een zware, maar zeker geen onmogelijke uitdaging om ons te kwalificeren voor het EK 2019 in Italië en San Marino. Ik heb er vertrouwen in dat wij samen met de staf en spelers iets moois kunnen gaan neerzetten."

 
30-08-2018  

Heracles wil middenvelder Jesper Drost


Jesper Drost en Thomas Bruns uit de gratie bij hun club door trainerswissel.
 

ALMELO/GRONINGEN – Heracles Almelo wil zich voor het sluiten van de transfermarkt nog versterken met middenvelder Jesper Drost (25), zo is vernomen in de wandelgangen van het Polmanstadion. De speler van FC Groningen wil weg vanwege onvrede bij zijn huidige club en zou vanmiddag nog medisch worden gekeurd in Almelo. Beide clubs lijken het derhalve eens te zijn.
Heracles liet eerder weten om de bij Vitesse op het zijspoor belandde Thomas Bruns (26) terug te laten keren als te duur te beschouwen.
De Wierdenaar lijkt mogelijk een alternatief voor FC Groningen indien Drost naar Almelo vertrekt. Mocht het zover komen, wordt Bruns weer voetbalmaatje van Erik te Wierik (26) die een jaar geleden van Heracles overstapte naar de Groningse club. Te Wierik op zijn beurt, staat echter ook in de belangstelling van AA Gent, maar FC Groningen sloeg in de afgelopen weken herhaaldelijk een bod af omdat het de Tukker niet zomaar de poort wil laten uitlopen. 

 
30-08-2018  

Heracles haalt Dabney dos Santos van AZ

 

ALMELO/ALKMAAR – Heracles Almelo is op de laatste twee dagen van de transferperiode nog actief om zich te versterken. Zo aast men op Jesper Drost van FC Groningen en kwam men vandaag rond met AZ over de overname van het jeugdige talent Dabney dos Santos. De 22-jarige geboortige Amsterdammer met een Kaapverdische achtergrond geldt al jaren als groot talent en doorliep vanaf C2 de hele jeugdopleiding van AZ. Ook speelde de jongeling al 100 eredivisiewedstrijden, maar de laatste tijd zat hij in een sportieve dip ook bij Sparta waaraan hij het laatste halve seizoen was verhuurd. Bij Heracles Almelo hoopt de technisch begaafde aanvaller op een tweede kans om zijn carrière een goede wending te geven. In Almelo schuwt men dat risico niet, zo bleek eerder bij het halen van Oussame Tannane die via Heracles toch richting Frankrijk ging en nu uitkomt voor FC Utrecht. Zo ook Lerin Duarte die als talent van Heracle naar Ajax vertrok, daar op een zijspoor belandde en vorig jaar terugkeerde naar Almelo. Ook hij ontwikkelde zich sindsdien weer tot een eerste selectiespeler.
In Almelo krijgt Dos Santos een tweejarig contract waarin hij als opvolger van de naar NEC vertrokken Brahim Darri de kans krijgt zich te bewijzen door de concurrentie met Kristoffer Peterson aan te gaan.

Kwaliteiten
Technisch manager Mark-Jan Fledderus is tevreden met het vastleggen van Dos Santos. “Dabney beschikt over de kwaliteiten die wij graag in een aanvaller zien. Hij heeft een goede techniek, is creatief en bovendien super snel. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al bijna honderd eredivisiewedstrijden gespeeld. Dat Dabney nu voor ons haalbaar bleek mogen we zien als een buitenkans. Dat zou een jaar geleden niet zijn gelukt.” 

Uitdaging

“Deze stap zie ik als een nieuwe uitdaging om mezelf te bewijzen”, vertelt Dos Santos over zijn komst. “Heracles Almelo is in mijn ogen een mooie club. Ik heb altijd goede herinneringen overgehouden aan de momenten die ik in dit stadion heb beleefd. Ook van Iliass Bel Hassani heb ik veel positieve verhalen gehoord. Ik heb er echt zin in en kan niet wachten om te beginnen.”

Meer in het vat
Bij Heracles lijkt er op de vooravond van het sluiten van de transferperiode nog meer in het vat te zitten. Naar verluidt is Jesper Dros vanmiddag medisch gekeurd. De middenvelder van FC Groningen lijkt dus op weg te zijn naar Heracles Almelo indien alle plooien worden glad gestreken.

 
30-08-2018  

Heracles haalt ook Jesper Drost binnen

 

ALMELO/GRONINGEN - Na de verrassende overname eerder vandaag van AZ-speler Dabney dos Santos is Heracles Almelo op de voorlaatste dag van de transferperiode ook rond met FC Groningen en middenvelder Jesper Drost. De voormalige speler van PEC Zwolle kwam in 2015 voor een bedrag van 1,5 miljoen euro over naar FC Groningen en gaat nu transfervrij naar Heracles Almelo omdat hij bij de Groningse club in onmin geraakte met de trainer. De uit Nunspeet afkomstige Drost gooide eerder deze week de knuppel in het Groningse ‘hoenderhok’ nadat hij werd gepasseerd voor de wedstrijd tegen De Graafschap. ‘Dit is er wel eentje die pijn doet’, zei directeur Nijland van FC Groningen in het Dagblad van het Noorden. ,,Het is zuur zoals het is gelopen’’, beseft Nijland. ,,We hebben er intern lang over gesproken en kwamen tot de conclusie dat dit in de huidige situatie uiteindelijk de beste oplossing is voor alle partijen. Het ging hem niet meer worden bij FC Groningen. Het is niet altijd bingo. Dat zal je moeten accepteren. Wij wensen Drost heel veel succes bij Heracles. Het zou mij niet verbazen als hij daar wel tot bloei komt. Dat gun ik hem van harte.’’
Volgens Nijland gaat de Groningse club nog wel op zoek naar een opvolger. Daarbij zijn de ogen gericht op de oud-Heraclied Illias Bel Hassani (AZ), de topscorer van het vorig seizoen bij Heracles Reuven Niemeijer en PSV’er Bert Ramselaar. Binnen de begrensde financiële mogelijkheden van de Groningers wordt dat koop of huur. Daarbij lijkt Wierdenaar Thomas Bruns volgens Nijland in het DvhN geen optie te zijn.  

Bij Heracles is men content met de komst van de 25-jarige middenvelder die voor twee jaar tekende met een optie voor een derde jaar. „Hij is flexibel, dat zie ik graag”, zegt Heracles-trainer Frank Wormuth over Drost.

Heracles werd het
In de onderhandelingen koos Jesper Drost voor een overgang naar Heracles boven FC Emmen dat ook naar zijn gunsten dong. „Ik wil weer veel aan voetballen toekomen. Ik had direct een goed gevoel bij Heracles, het is een warme club. Mijn persoonlijke doel is om mezelf belangrijk te maken voor het team. Ik kijk uit naar mijn tijd hier”, zei Drost in Tubantia. Hij sprak er veel over met zijn maat Mike te Wierik. „Hij was alleen maar positief over Heracles. Mike mist Heracles nog steeds een beetje.”

In zijn nopjes
Technisch manager Mark Jan Fledderus is in zijn nopjes met de komst van Drost naar Heracles. “Jesper neemt veel ervaring mee. We kennen en volgen hem al lang. Jesper is een goede aanvallende middenvelder en beschikt over een goede techniek. Daarmee is hij een aanwinst voor het team. We zijn dan ook blij dat hij bij Heracles Almelo heeft getekend”, aldus Fledderus die ook nog eens wees op de 88 officiële duels voor FC Groningen en de eerdere 123 wedstrijden die hij in actie kwam bij PEC Zwolle.

Nog meer verrassingen?
Bij Heracles is het de gewoonte dat niet wordt ingegaan op geruchten, maar het zingt rond dat de club ook op de allerlaatste dag nog transfers verwacht. Zo is er grote belangstelling voor Kristoffer Peterson. Met de komst van Dabney dos Santos zouden de Almeloërs daarin al voorzien hebben. Maar de 115-jarige club schijnt ook nog een extra spits op het oog hebben uit AJAX-gelederen waarbij de naam van Kaj Sierhuis rond zingt.
Verder lijkt een mogelijke overgang van oud- Heraclied Bryan Linssen van Vitesse naar Feyenoord nog gepland te zijn op de laatste transferdag. Dat zou kunnen resulteren in een vertrek van Brandly Kuwas bij de Heraclieden naar het Arnhemse Gelredome. Kortom de laatste transferdag zou nog voor meerdere verrassingen kunnen zorgen.

 
31-08-2018  

Talent Tolbroek wint Profronde Almelo

Tankink in laatste rondje Almelo derde

Twitterfoto - Profronde Almelo
 

ALMELO – Met Tom Jelte Slagter, ‘good old’ Bram Tankink, Nikki Terpstra en Jumbo/Lotto-talent Antwan Tolbroek  zijn de renners met naam en faam in het deelnemersveld van de 36e Profrondo Almelo wel genoemd. Als outsiders contracteerde de organisatie  de Paralympisch kampioen wielrennen 2016 Daniel Abraham Gebru en tweevoudig Olympisch schaatskampioen Kjeld Nuis die er niet vies van is eens een andere uitdaging aan te gaan. In Almelo koerste hij op het puntenklassement dat hij dan ook op zijn naam schreef. Een gooi naar de eindzege was teveel want dat vochten Tolbroek, Terpstra en Tankink in de eindspurt onderling uit. Voor Tankink waren er al bloemen vooraf. De in Lanaken (B) wonende wereldkampioen in het twitteren onder de profrenners fietste vorig jaar zijn laatste Tour de France en rijdt dit jaar in elke koers waar hij aan de start komt zijn laatste, om eind dit jaar op zijn veertigste verjaardag zijn racefiets voor goed in de wilgen te hangen. In Almelo won ‘De Tank’ in 2005 en haalde hij meerdere keren het podium net zoals vanavond op het derde treetje achter de als tweede geëindigde Terpstra die Tolbroek net iets teveel ruimte gaf om als eerste over de meet op het Waagplein te gaan.

Archief
Terug naar vorige pagina