Sportberichten


Plaatsing  
 
11-08-2018  

Heracles bedwingt Ajax in Johan Cruyff Arena

 

AMSTERDAM – Ajax is wederom gestart met puntenverlies bij de competitiestart. Verloor het vorig jaar in Almelo, nu speelden de Heraclieden gelijk (1-1) in de Johan Cruyff Arena.
De Amsterdammers hadden weliswaar het meeste balbezit, maar overtuigden niet en kregen weinig kansen tegen een goed spelend Heracles dat via de counter herhaaldelijk plaagstoten uitdeelde en vooral het Amsterdamse publiek bespeelde om hun kritiek op het thuisteam te spuien.
Peterson, Dalmau en Kuwas misten daarbij het doel van Onana op een haar. Aan de zijde van de Amsterdammers was Ziyech niet precies genoeg en stond Heracles-doelman Blaswich op zijn post om pogingen van Wöber en van Beek te pareren, zodat de rust aanbrak met de beginstand.

Na de thee zette Ajax meer druk door alsnog Huntelaar en de Jong in het veld te brengen. Heracles hield echter de gelederen gesloten en zag doelpogingen van Ziyech en Huntelaar stranden. Heracles zette daar een inzet van Pröpper tegenover die door Onana nog maar net voor de doellijn kon worden weggetikt. De Amsterdamse doelman hield vlak daarna ook de plotseling voor hem opduikende Dalmau van scoren af.
Het was Peterson die ban doorbrak door met de bal aan de voet naar binnen te zwenken en met een wonderschone trap Onana het nakijken te geven. Heracles op voorsprong met nog zes minuten op de klok. Ajax zette in deze ‘Griekse strijdt’ nog een tandje bij en het was de mee opgekomen de Ligt die de Amsterdammers alsnog koppend langszij bracht (1-1). 
Doelman Blaswich geraakte daarbij aan het hoofd gewond en moest worden opgelapt voordat het spel kon worden hervat voor de laatste paar speelminuutjes die alles met elkaar nog ruim 12 minuten in beslag nam maar waarin niet meer werd gescoord.
Een lichte teleurstelling bij Heracles, want er had meer ingezeten, maar ook boosheid in Amsterdam vanwege opnieuw puntenverlies aan de start van de competitie.

Ajax - Heracles Almelo 1-1
(0-0), 0-1 Kristoffer Peterson (83), 1-1 Matthijs de Ligt (88)
Scheidsrechter: Gözübüyük
Geel: Blaswich, Breukers, Duarte, Peterson

OPSTELLINGEN
Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Wöber (F. De Jong/56), van de Beek, Ziyech, Eiting ,Tadic, Sierhuis (Huntelaar/56), Neres (Labyad/85).
Heracles Almelo: Blaswich; Droste (Breukers/79), Rossmann, Pröpper, Van Hintum (Czyborra/81); Osman, Duarte, Van Nieff; Kuwas (Alexander Merkel/77), Dalmau, Peterson.

Fotoreportage: Harrie Broeze

 

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina