Sportberichten


Plaatsing  
 
26-08-2018  

Dramatisch Heracles onderuit in Tilburg

 

TILBURG – Na de goede seizoenstart  tegen Ajax (gelijk) en ADO Den Haag (winst), waren de verwachtingen hoog gespannen bij de staf van Heracles en het supporterslegioen. Winst in het Koning Willem II stadion leek al binnen voordat überhaupt was afgereisd.
Het liep anders, in een dik halfuurtje werden de Almeloërs helemaal van de mat gespeeld, keek men tegen een 3-0 achterstand aan en was het eigen spel dramatisch te noemen.
Osman zorgde in de beginfase als enige voor enige dreiging maar zijn vrije trap werd door de Tilburgse doelman vakkundig onschadelijk gemaakt. Verder maakte Heracles weinig indruk, niets lukte en de Almeloërs stapelden fout op fout.
Doelman Blaswich had nog alle geluk van de wereld toen hij de kalme terugspeelbal van Sama volkomen miste en met enige mazzel voorbij het doel zag gaan. Daarna was Willem II de overheersende partij en werd binnen acht minuten Heracles op een 3-0 achterstand gezet door doelpunten van Willem II aanwinst Avdijaj (2x) en Sol die toch al een tijdje droog had gestaan.
Wat ook gepoogd werd, de Heraclieden kwamen niet hun normale doen. Ook niet door het in de tweede helft inbrengen van Van der water voor de falende Peterson, Czyborra voor van Hintum en Vermeij voor Dalmeau.  Aan Tilburgse kant werd de score nog wel opgevoerd door twee treffers van Sol. Het hadden er meer kunnen zijn, ondanks het collectief falende Heracles. Voor trainer Wormuth de taak om zijn team weer de spirit te geven die nodig is. Zondag a.s. komt AZ op bezoek in het Polman Stadion.

Willem II - Heracles Almelo 5-0 (3-0).
Score: 25. Avdijaj 1-0, 28. Avdijaj 2-0, 33. Sol 3-0, 51. Sol 4-0, 69. Sol 5-0.

Scheidsrechter: Pérez

Geel: Droste (Heracles Almelo), Avdijaj (Willem II)

OPSTELLINGEN
Willem II: Wellenreuther; Dankerlui, Lewis, Heerkens, Palacios; Llonch (67. Lieftink), Akkaynak (75. Saddiki), Crowley; Özbiliz (75. Croux), Sol, Avdijaj.
Heracles Almelo: Blaswich; Droste, Sama, Pröpper, Van Hintum (64. Czyborra); Van Nieff, Osman, Merkel; Kuwas, Dalmau (75. Vermeij), Peterson (46. Van der Water).

Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina