Sportberichten


Plaatsing  
 
30-08-2018  

Heracles haalt ook Jesper Drost binnen

 

ALMELO/GRONINGEN - Na de verrassende overname eerder vandaag van AZ-speler Dabney dos Santos is Heracles Almelo op de voorlaatste dag van de transferperiode ook rond met FC Groningen en middenvelder Jesper Drost. De voormalige speler van PEC Zwolle kwam in 2015 voor een bedrag van 1,5 miljoen euro over naar FC Groningen en gaat nu transfervrij naar Heracles Almelo omdat hij bij de Groningse club in onmin geraakte met de trainer. De uit Nunspeet afkomstige Drost gooide eerder deze week de knuppel in het Groningse ‘hoenderhok’ nadat hij werd gepasseerd voor de wedstrijd tegen De Graafschap. ‘Dit is er wel eentje die pijn doet’, zei directeur Nijland van FC Groningen in het Dagblad van het Noorden. ,,Het is zuur zoals het is gelopen’’, beseft Nijland. ,,We hebben er intern lang over gesproken en kwamen tot de conclusie dat dit in de huidige situatie uiteindelijk de beste oplossing is voor alle partijen. Het ging hem niet meer worden bij FC Groningen. Het is niet altijd bingo. Dat zal je moeten accepteren. Wij wensen Drost heel veel succes bij Heracles. Het zou mij niet verbazen als hij daar wel tot bloei komt. Dat gun ik hem van harte.’’
Volgens Nijland gaat de Groningse club nog wel op zoek naar een opvolger. Daarbij zijn de ogen gericht op de oud-Heraclied Illias Bel Hassani (AZ), de topscorer van het vorig seizoen bij Heracles Reuven Niemeijer en PSV’er Bert Ramselaar. Binnen de begrensde financiële mogelijkheden van de Groningers wordt dat koop of huur. Daarbij lijkt Wierdenaar Thomas Bruns volgens Nijland in het DvhN geen optie te zijn.  

Bij Heracles is men content met de komst van de 25-jarige middenvelder die voor twee jaar tekende met een optie voor een derde jaar. „Hij is flexibel, dat zie ik graag”, zegt Heracles-trainer Frank Wormuth over Drost.

Heracles werd het
In de onderhandelingen koos Jesper Drost voor een overgang naar Heracles boven FC Emmen dat ook naar zijn gunsten dong. „Ik wil weer veel aan voetballen toekomen. Ik had direct een goed gevoel bij Heracles, het is een warme club. Mijn persoonlijke doel is om mezelf belangrijk te maken voor het team. Ik kijk uit naar mijn tijd hier”, zei Drost in Tubantia. Hij sprak er veel over met zijn maat Mike te Wierik. „Hij was alleen maar positief over Heracles. Mike mist Heracles nog steeds een beetje.”

In zijn nopjes
Technisch manager Mark Jan Fledderus is in zijn nopjes met de komst van Drost naar Heracles. “Jesper neemt veel ervaring mee. We kennen en volgen hem al lang. Jesper is een goede aanvallende middenvelder en beschikt over een goede techniek. Daarmee is hij een aanwinst voor het team. We zijn dan ook blij dat hij bij Heracles Almelo heeft getekend”, aldus Fledderus die ook nog eens wees op de 88 officiële duels voor FC Groningen en de eerdere 123 wedstrijden die hij in actie kwam bij PEC Zwolle.

Nog meer verrassingen?
Bij Heracles is het de gewoonte dat niet wordt ingegaan op geruchten, maar het zingt rond dat de club ook op de allerlaatste dag nog transfers verwacht. Zo is er grote belangstelling voor Kristoffer Peterson. Met de komst van Dabney dos Santos zouden de Almeloërs daarin al voorzien hebben. Maar de 115-jarige club schijnt ook nog een extra spits op het oog hebben uit AJAX-gelederen waarbij de naam van Kaj Sierhuis rond zingt.
Verder lijkt een mogelijke overgang van oud- Heraclied Bryan Linssen van Vitesse naar Feyenoord nog gepland te zijn op de laatste transferdag. Dat zou kunnen resulteren in een vertrek van Brandly Kuwas bij de Heraclieden naar het Arnhemse Gelredome. Kortom de laatste transferdag zou nog voor meerdere verrassingen kunnen zorgen.

Archief
Terug naar vorige pagina