Sportberichten


Plaatsing  
 
28-08-2018  

Kjeld Nuis neemt het in Almelo op tegen Terpstra

 

ALMELO – De jaarlijkse Profronde in Almelo - nu op vrijdag 31 augustus a.s. - is altijd een volksfeest vol vertier met reclamekaravaan, dikke bandenrace voor de kids, diverse optredens op meerdere podia en natuurlijk ook nog wat wielrenners die 50 rondjes ‘toeren’ door het Almelose centrum. De entree met uitzondering van de VIP-tent is overal vrij, al had de organisatie even het plan om het Amaliaplein alleen toegankelijk te maken tegen betaling van entreegeld. Vragen uit de gemeenteraad leidde er toe dat de organisatie op haar schreden terugkeerde, temeer daar het afsluiten van de openbare weg, in dit geval een plein niet aan het parcours gelegen, toch wel botst met de wegenverkeerswet waarin tolheffing is geregeld. Alleen het Rijk is in deze het bevoegde gezag en niet de regels in de lokale Algemene Plaatselijke Verordening.
Het jaarlijkse feestje kost meerdere eurotonnen dat dankzij vele sponsoren bijeen wordt gebracht. Helaas wordt dat geld teveel besteed aan de oplopende kosten met dank aan de alsmaar uitdijende veiligheidsregels die lokale overheden opleggen aan organisatoren van evenementen.
Nog geen euroton wordt besteed aan het contracteren van renners van naam moest voorzitter Reinier van Broekhoven onlangs toegeven, daarbij wijzend op alle regels die evenementenorganisatoren worden opgelegd in de ‘ratrace’ die veiligheid wordt genoemd.
In Almelo de laatste jaren dus wat minder aansprekende namen op de deelnemerslijst en aangevuld met wat topamateurs om nog enigszins een rennersveld van start te kunnen laten gaan. Onder hen Nikki Terpstra, Tom-Jelte Slagter en het talent Antwan Tolhoek die zich in de Tour de France en de onlangs verreden clasica Sán Sebastián van zijn goede kant liet zien. Ook Bram Tankink is van de partij in zijn laatste jaar als profwielrenner. De Tukker stond in Almelo al diverse keren op het podium en won in 2005. Dat laatste wil ‘de Tank’ nog wel eens herhalen. Favoriet Terpstra krijgt het dus niet in de schoot geworpen.
Maar Terpstra heeft nog een uitdager in de persoon van Kjeld Nuis. De Olympisch kampioen schaatsen is namelijk ook een een fervent wielrenner bij het Groningse NWV en wil de uitdaging met Terpstra c.s. wel eens aangaan.   

De Profronde Almelo is dit jaar op vrijdag 31 augustus. Het programma begint om 16.30 uur met de Decathlon Dikke Banden Race. Aansluitend rijdt de reclamekaravaan over het parcours van 17.45 – 19.00 uur. De Profronde Almelo begint om 19.45 uur op het Waagplein. De huldiging is direct na afloop op het Centrumplein (Marktplein).

Archief
Terug naar vorige pagina