Sportberichten


Plaatsing  
 
29-08-2018  

Hendrie Krüzen nieuwe assistent bij Jong Oranje

 

ALMELO/ZEIST – De Almeloër Hendrie Krüzen (53) wordt assistent van bondscoach Erwin van de Looi bij Jong Oranje. Krüzen was jarenlang assistent-trainer bij Heracles Almelo van o.a. Gert-Jan Verbeek en Peter Bosz. Met Bosz toog hij o.a. ook naar Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax en Borussia Dortmund.
Directeur topvoetbal van de KNVB Nico-Jan Hoogma haalde de vijfvoudig international naar Zeist als vervanger van Paul Bosvelt die technisch manager is geworden van Go Ahead Eagles.

,,Hendrie is volgens ons, in de rol van assistent-trainer, een hele goede aanvulling op de technische staf van Jong Oranje’’, aldus Hoogma, die eerder als algemeen directeur bij Heracles samenwerkte met Krüzen. ,,Met hem halen we iemand met veel nationale en ook internationale ervaring binnen. Wij denken dat hij samen met Erwin en de rest van de staf onze talenten verder kan brengen."

Tot de staf van Jong Oranje behoort sinds kort ook de als actief voetballer gestopte Hedwiges Maduro die als tweede assistent bij de KNVB stage loopt.
Krüzen kijkt uit naar de uitdaging bij Jong Oranje. ,,We hebben een zware, maar zeker geen onmogelijke uitdaging om ons te kwalificeren voor het EK 2019 in Italië en San Marino. Ik heb er vertrouwen in dat wij samen met de staf en spelers iets moois kunnen gaan neerzetten."

Archief
Terug naar vorige pagina