Sportberichten


Plaatsing  
 
30-08-2018  

Heracles haalt Dabney dos Santos van AZ

 

ALMELO/ALKMAAR – Heracles Almelo is op de laatste twee dagen van de transferperiode nog actief om zich te versterken. Zo aast men op Jesper Drost van FC Groningen en kwam men vandaag rond met AZ over de overname van het jeugdige talent Dabney dos Santos. De 22-jarige geboortige Amsterdammer met een Kaapverdische achtergrond geldt al jaren als groot talent en doorliep vanaf C2 de hele jeugdopleiding van AZ. Ook speelde de jongeling al 100 eredivisiewedstrijden, maar de laatste tijd zat hij in een sportieve dip ook bij Sparta waaraan hij het laatste halve seizoen was verhuurd. Bij Heracles Almelo hoopt de technisch begaafde aanvaller op een tweede kans om zijn carrière een goede wending te geven. In Almelo schuwt men dat risico niet, zo bleek eerder bij het halen van Oussame Tannane die via Heracles toch richting Frankrijk ging en nu uitkomt voor FC Utrecht. Zo ook Lerin Duarte die als talent van Heracle naar Ajax vertrok, daar op een zijspoor belandde en vorig jaar terugkeerde naar Almelo. Ook hij ontwikkelde zich sindsdien weer tot een eerste selectiespeler.
In Almelo krijgt Dos Santos een tweejarig contract waarin hij als opvolger van de naar NEC vertrokken Brahim Darri de kans krijgt zich te bewijzen door de concurrentie met Kristoffer Peterson aan te gaan.

Kwaliteiten
Technisch manager Mark-Jan Fledderus is tevreden met het vastleggen van Dos Santos. “Dabney beschikt over de kwaliteiten die wij graag in een aanvaller zien. Hij heeft een goede techniek, is creatief en bovendien super snel. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al bijna honderd eredivisiewedstrijden gespeeld. Dat Dabney nu voor ons haalbaar bleek mogen we zien als een buitenkans. Dat zou een jaar geleden niet zijn gelukt.” 

Uitdaging

“Deze stap zie ik als een nieuwe uitdaging om mezelf te bewijzen”, vertelt Dos Santos over zijn komst. “Heracles Almelo is in mijn ogen een mooie club. Ik heb altijd goede herinneringen overgehouden aan de momenten die ik in dit stadion heb beleefd. Ook van Iliass Bel Hassani heb ik veel positieve verhalen gehoord. Ik heb er echt zin in en kan niet wachten om te beginnen.”

Meer in het vat
Bij Heracles lijkt er op de vooravond van het sluiten van de transferperiode nog meer in het vat te zitten. Naar verluidt is Jesper Dros vanmiddag medisch gekeurd. De middenvelder van FC Groningen lijkt dus op weg te zijn naar Heracles Almelo indien alle plooien worden glad gestreken.

Archief
Terug naar vorige pagina