Sportberichten


Plaatsing  
 
04-08-2016  

Europese droom van slap Heracles spat uiteen

 

AROUCA – Heracles Almelo was in de uitwedstrijd tegen het Portugese Fc Arouca geen schim van het team dat vorige week de kansen aaneen reeg maar wel op 1-1 bleef steken door een gelukstreffer van de Portugezen.
Trainer John Stegeman was vooraf stellig in zijn overtuiging dat zijn jongens dit Fc Arouca aan de zegekar konden binden maar kwam bedrogen uit. ’Ik heb niks terug gezien van vorige week. Het was apathisch, ik ben not amused. Als je uitgeschakeld wordt dan niet met zo'n slappe wanvertoning. We zakken door de ondergrens vandaag, er heerst diepe teleurstelling bij iedereen’, aldus de woedende trainer na afloop. Een uiterst pover en slap acterend Heracles dus waarin niemand het voortouw nam om het eerste Europese avontuur voor de Almeloërs te verlengen.
Niet dat FcArouca nu flitsend voetbal liet zien, integendeel. Ook nu bleef het slot op de deur en werd via counters geprobeerd Heracles-doelman Castro te verschalken. Het werd de ‘ingehuurde’ Brazilianen en een handjevol Portugezen ook nog eens gemakkelijk gemaakt door de Heraclieden die teveel slordig balverlies leden en nauwelijks aan combinaties toekwamen. Heracles mocht de handen dichtknijpen dat  Zequinha (2x) en Gonzalez het vizier niet scherp hadden, anders was de wedstrijd al voor de thee beslist.

Na rust opnieuw een slap Heracles dat misschien wel wilde, maar alle creativiteit mistte die het in het thuisduel wel toonde. Arouca bleef verdedigen om de nul vast te houden want de 1-1 in Almelo was in Portugees voordeel. Slechts twee kansen kreeg het pover acterende Heracles via eerst Kuwas maar zijn strakke schot werd net zoals vorige week door een flitsende reactie van doelman Bracali tot corner verwerkt en ook Navratil kreeg een kans maar kopte naast. Trainer Stegeman had al vlak na rust Zomer geofferd voor de lange en jeugdige Justin Hoogma, bracht verder Van Mieghem voor Kuwas en Pröpper voor Bruns nadat deze in overtalsituatie niet koos voor de vrije man maar van afstand de bal hoog over het doel de bergen van Arouca injoeg. Aan de andere kant ging de trukendoos open met kramp en theater, na menselijk contact, om tijd te winnen. Heracles probeerde het tij nog wel te keren met lange ballen, maar de Portugese defensie gaf geen krimp. De 0-0 werd dus bejubeld door de Portugese aanhang en de spelers van Fc Arouca dat toch vijfde werd in de Portugese competitie. Heracles heeft nu ervaren hoe men dat doet en dat daarbij alleen het resultaat telt.
     
FC Arouca - Heracles Almelo 0-0 (0-0)
(eerste duel 1-1 waarbij doelpunt Fc Arouca in uitwedstrijd dubbel telt)

Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

Scheidsrechter: Jaccottet
(Zwi)
GELE KAARTEN
Fc Arouca: Nuno Coelho, González, André Santos, Crivellaro, Mateus, Bracali
Heracles: Te Wierik, Gladon, Navratil, Bel Hassani,Castro,

OPSTELLINGEN
Fc Arouca: Bracali; Gegé, Jubal, Basto, Anderson Luiz; Nuninho (Goiano/90+1), Nuno Coelho, André Santos (De Jesús/78); Mateus, González (Crivellaro/69), Zequinha.
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Zomer (Hoogma/46), Gosens; Bruns (Pröpper/82), Pelupessy, Bel Hassani; Kuwas (Van Mieghem/61), Gladon, Navratil

 
07-08-2016  

Heracles gelijk tegen Roda JC in Kerkrade

 

KERKRADE – Heracles Almelo is de competitiestart begonnen met een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Roda JC. Vorig seizoen lieten de Almeloërs zich nog verrassen op een nederlaag maar na het Europese avontuur tegen het Portugese FC Arouca hield het de schade beperkt.
In de eerste helft kregen de Heraclieden de meeste kansen. Bel Hassani en Darri zagen hun inzet van afstand gekeerd en ook Navratil zag zijn eerste poging teniet gedaan door doelman Van Leer. Even later werd een inzet van Navratil nog net voor de doellijn gekeerd. Toch wist Navratil de score na een half uur te openen zodat Heracles met een 0-1 voorsprong de rust inging.
In de tweede helft wederom matig voetbal maar Roda zocht wel meer de aanval via Auassar die Castro bijn verschalkte maar de bal op de paal zag eindigen. Even later dan toch de gelijkmaker via een mooie actie van dezelfde Auassar (1-1). Heracles probeerde nog wel de volle winst te pakken. Navratil had zijn team die winst tien minuten voor het einde kunnen bezorgen maar faalde.
 
Roda JC - Heracles Almelo 1-1 (0-1)
0-1 Navratil (33), 1-1 Auassar (72)

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Kamphuis

Geel: Gosens, Navratil, Te Wierik

OPSTELLINGEN
Roda JC: Van Leer; Milec, Brouwers (Kum/55), Ananou, Van Peppen; Noor, Van Hyfte, Rosheuvel; Boysen (Paulissen/72), Mytides (De Silva/55), Auassar
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens; Van Ooijen (Bruns/63), Pelupessy, Bel Hassani; Navratil, Gladon, Darri (Van Mieghem/79).

Fotoreportage (25 foto's)...

 
07-08-2016  

Olympisch goud voor Zwolse Van der Breggen

 

RIO DE JANEIRO – Het eerste Nederlandse Olympisch goud ging naar de Zwolse wielrenster Anna van der Breggen. In de eindsprint van de wegwedstrijd versloeg zij overtuigend de medevluchters Elisa Longo Borghini, Emma Johansson en Mara Abbott.
Met nog 10 km voor de boeg lag teamgenote Annemiek van Vleuten alleen op kop maar zij kwam zwaar ten val in de afdaling en werd met diverse fracturen opgenomen in het ziekenhuis. De Britse achtervolgster Abbott werd op haar beurt zo’n 500 meter voor de finish achterhaald door het trio Van der Breggen, Johansson en Longo, die in dezelfde volgorde de medailles grepen.

 
14-08-2016  

Matig Willem II biedt Heracles geen partij

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie gewonnen met 3-1 van Willem II. De Tilburgers die zich via de nacompetitie handhaafden, bleken in Almelo nog niet in vorm en wisten nauwelijks kansen te creëren.
Heracles Almelo toonde dus het beste van het spel, zij het dat te weinig op tempo werd gevoetbald. Daardoor was de eerste helft nauwelijks het aankijken waard. De weinige kansen waren voor Heracles maar de Tilburgse doelman had telkens het laatste woord, totdat Bel Hassani vanuit een vrije trap doelman Laprou bij de eerste paal verschalkte. Laprou haalde de bal nog wel uit het doel maar vanachter de lijn waardoor Heracles zijn verdiende voorsprong nam.
In de tweede helft was het voornamelijk Heracles Almelo dat kansen sprokkelde maar telkens had Lamprou er een voet of vuist tussen bij bijvoorbeeld schoten van Bel Hassani en Darri. Toch kwamen de Heraclieden op 2-0 nadat Bruns spits Gladon op maat bediende, die vervolgens keurig de bal met binnenkant voet langs de Tilburgse doelman in het net schoof.
Toen vervolgens na een half uurtje spelen de mee opgekomen Gosens de bal voorgaf, prikte Gladon net voor twee verdedigers de bal opnieuw binnen en stond Heracles met 3-0 safe. Even later was Darri dichtbij de 4-0 maar opnieuw wist doelman Lamprou de Tilburgers voor een totale afgang te behoeden. In de slotfase dan toch nog een onverwachte eretreffer voor het machteloze Willem II met dank aan Gosens die onderuit gleed bij een poging de bal terug te spelen op ver voor zijn goal staande doelman Castro. Falkenburg pikte de bal op en mikte fraai over Castro in het Almelose doel (3-1).
Gladon kreeg vervolgens vlak voor tijd twee keer de kans om de voorsprong weer uit te bouwen. Wiedemeijer legde de bal op de stip nadat Darri op de rand van de zestien onderuit werd gewerkt en nog in dezelfde minuut had Lamprou het geluk aan zijn zijde nadat Gladon opnieuw vanaf de stip mocht aanleggen na het onderuit werken van Bel Hassani. Gladon schoot nu echter tegen de lat.

Heracles Almelo - Willem II 3-1
(1-0)
1-0 Bel Hassani (26), 2-0 Gladon (59), 3-0 Gladon (63), 3-1 Falkenburg (82)

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Wiedemeijer

Geel: Bruns, Bel Hassani / Haye, Wuytens

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns (Fledderus/83), Pelupessy, Bel Hassani; Navratil (Kuwas/78), Gladon, Darri (Van Mieghem/90+1).
Willem II: Lamprou; Heerkens, Wuytens, Peters, Koppers; Van den Boomen, Falkenburg, Ojo; Haye (Calcan/78), Sol (Ogbeche/83), Andrade (Schuurman/84).

Fotoreportage (25 foto's)...

 
15-08-2016  

Olympisch goud voor Sanne Wevers in Rio

 

RIO DE JANEIRO – Oldenzaalse Sanne Wevers heeft voor een daverende verrassing gezorgd door goud te winnen op de balk tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De 24-jarige in Leeuwarden geboren Sanne bereikte de finale op haar sterkste turnonderdeel de balk en kwam ook ook samen met haar tweelingzus Lieke eerder uit in de finale van de Olympische landenwedstrijd.
Sinds 2001 worden de zusjes getraind door vader Vincent Wevers die pionierde in Oldenzaal om een beter sportklimaat voor het turnen te bewerkstelligen. Hij was mede-initiatiefnemer van de oprichting van turnvereniging Topsport Oost Nederland (TON) dat in 2010 verhuisde naar de nieuwe topsporthal IISPA in Almelo. Lieke en Sanne verhuisden naar Almelo waar zij tevens aangepast onderwijs volgden voor topsporters aan CSG 't Noordik, terwijl vader Vincent als cheftrainer van BosanTON werd geacht de man te zijn om oostelijk turntalent naar een hoger plan te brengen.
Aan die samenwerking kwam vorig jaar abrubt een eind omdat het bestuur van BosanTON een breder turnperspectief voor ogen stond dan alleen de top. Die visie strookte niet met die van trainer Vincent Wevers die alleen nog met zijn toppers tijdens reguliere clubtrainingsuren mocht trainen. In het pre-olympisch jaar werd daarom uitgeweken naar Heerenveen waar wel de topsportlijn voorop staat. Achteraf dus met succes want zowel Lieke als Sanne behaalden de kwalificatie voor Rio met nu voor Sanne goud als hoogste beloning. Sanne deed dat door in Rio twee keer haar persoonlijk record te verbeteren. In de finale op balk zelfs met een fenomenale oefening en een score van 15.466 voor de  Amerikaanse Lauren Hernandez (15,333) en haar landgenote Simone Biles (14,733) die tijdens de WK van vorig jaar Sanne nog voor bleef.

<< 'Dit kan de gouden oefening zijn' twitterden radioverslaggever Edwin Cornelissen en turnster Céline van Gerner enthousiast over de oefening van Sanne Wevers en ook Epke Zonderland twitterde vanuit de turnhal in Rio; Wat een super oefening van @SWevers !!!.
Zij hadden dus gelijk, want de gouden medaille van Sanne Wevers is een historische, de eerste Olympische turnmedaille ooit voor een Nederlandse turnster!


De gouden medaille van Sanne Wevers was de tweede van de dag voor team.nl. Eerder won namelijk Sharon van Rouwendaal goud door de 10 km zwemmen op open water op haar naam te schrijven.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-08-2016  

Kirsten Wild 4e in tussenstand Olympic Omnium

 

RIO DE JANEIRO -De Almelose Kirsten Wildt staat bij het omnium op de wielerbaan in Rio na een vierde plaats op scratch en een vijfde op de achtervolging na twee van  de zes onderdelen op de achtste plaats. Op scratch wist ze een paar ronden voor het einde een valpartij voor haar net te ontwijken.
De Britse titelhoudster Laura Trott voert de ranglijst aan.

 
18-08-2016  

Duarte terug en record seizoenkaarten Heracles

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft een mogelijke verkoop van middenvelder Ilias Bel Hassani niet afgewacht en zich verzekert van de terugkeer van Lerin Duarte. Voor Bel Hassani bestaat nog belangstelling uit Turkije en mogelijk Duitsland. Italië wordt het zeker niet omdat beide clubs er niet uitkomen.
Toch gaat Heracles Almelo er nog vanuit dat Bel Hassani nog vertrekt. Mede reden om Lerin Duarte weer terug te halen, nu hij bij Ajax op een zijspoor is geraakt. Duarte verbrak op eigen initiatief de overeenkomst met Ajax en wil bij Heracles opnieuw laten zien dat hij wel degelijk kan voetballen. In de verhuurperiodes bij Heerenveen en NAC ging hem dat minder af. In zijn periode bij Ajax werd Duarte door Louis van Gaal nog wel geselecteerd voor het nationale elftal op een trip in Azië, maar tot een debuut kwam het niet.
Heracles Almelo heeft er echter vertrouwen in dat Duarte zijn focus weer op voetballen kan leggen en gaf hem een 3-jarig contract.
De thuiswedstrijd tegen Feijenoord zondag a.s. komt wellicht nog te vroeg voor Lerin Duarte. Feijenoord zal het tegen Heracles wel zonder  Eljero Elia moeten doen. De 29-voudig international raakte in de wedstrijd tegen Heerenveen geblesseerd en staat mogelijk zes weken buitenspel.

Recordaantal jaarkaarten
Tegen Feijenoord staat er zondag mogelijk een recordaantal seizoenkaarthouders in het Polman Stadion. Voor het eerst in de historie bereikte Heracles de verkoop van 7000 seizoenkaarthouders op de reguliere publiekstribunes. Daar zitten de jaarkaarthouders van de Business Club-tribune niet bij. Liefs 90 procent verlengde de jaarkaart. Er zijn nog jaarkaarten te koop en wie snel is, kan daarvan nog tegen Feijenoord genieten of mogelijk de volgende tegenstanders Ajax en Fc Twente. De goedkoopste jaarkaart kost 149 euro, het laagste tarief in de eredivisie.

Klik hier voor informatie seizoenkaarten.

 
20-08-2016  

Geen Olympische medailles voor Almeloërs

 

RIO DE JANEIRO – Voor de Almelose sporters in Rio viel geen Olympische medaille te halen. Taekwondoka Reshmie Oogink verloor in haar partij tegen de Amerikaanse Galloway via een ‘Golden Point’. Lange tijd stond ze voor met een punt tot vlak voor tijd de Amerikaanse langszij kwam en in de verlenging alsnog de winst pakte tegen een zichtbaar nerveuze Oogink. Tot een herkansing kwam het niet omdat Galloway haar volgende partij verloor.  
Ook volleybalster Marèt Balkestein-Grothues greep naast een medaille. In de strijd om brons werd verloren van de VS in vier sets (25-23, 25-27, 25-22, 25-19). Grothues speelde ondanks haar afgescheurde enkelband waar zij nu aan geopereerd moet worden.
Ook wielrenster Kirsten Wild behaalde geen medaille. Zij werd zesde in het omnium op de baan.
Eerder al werd bokser  Peter Mullenberg uitgeschakeld voor de kwartfinale door een nederlaag op punten tegen Mammadov uit Azerbeidzjan.

De enige medaille met een Almelo’s tintje was die van turnster Sanne Wevers. Zij behaalde als eerste Nederlandse turnster historisch goud op de balk en troefde daarmee de huizenhoge favoriete Amerikaanse Simone Biles en haar landgenote Lauren Hernandez  af. De tweeling Wever turnden tot voor een jaar nog bij het Almelose BosanTON  maar kregen daar niet meer voldoende de beschikking over de topsportaccommodatie van de club in de IISPA. Het leidde tot een breuk en overstap naar de topturnhal in Heerenveen. Ook zus Lieke presteerde goed in het Nederlandse vrouwenteam.

 
21-08-2016  

Heracles laat het liggen tegen Feyenoord

 

ALMELO – In een aardige wedstrijd liet een beter Heracles Almelo de punten aan het bezoekende Feyenoord. De Rotterdammers behouden de koppositie door een doelpunt van El Ahmadi in de 28e minuut van de wedstrijd.
In de eerste helft kregen beide teams kansen over en weer met wel de beste kansen voor de Almeloërs. Feyenoord wist alleen met afstandsschoten van Berghuis, Karsdorp en Toornstra de Almelose doelman Castro aan het werk te zetten. Verdedigend werden alle zeilen bijgezet door de Rotterdammers en gingen vooral Woudenberg en Kongolo in de fout in duels met Navratil, Bell Hassani en Bruns. Toch viel er geen doelpunt. Eerst miste Darri koppend het doel en ook niet toen Bruns kon inkoppen uit een voorzet van Gosens (naast). De treffer van de Feyenoorders kwam uit de lucht vallen toen Kuyt de bal met enige mazzel beroerde waardoor El Ahmadi het buitenkansje kon verzilveren (0-1). Heracles poogde nog voor rust gelijk te maken en zette de Rotterdammers nog meer onder druk. Bel Hassani was dichtbij met een fraai schot maar miste het Rotterdamse doel op een haar. Dat deed even later ook Jörgensen aan de andere kant, zodat met 0-1 de kleedkamer kon worden opgezocht.

Na rust een furieus Heracles. Gladon kopte voor doelman Jones de voorzet van Bel Hassani nipt over en ook Bruns stoomde op om een knal los te laten die echter ook nipt naast het doel ging. Verdedigend hadden de Rotterdammers het in de tweede helft echter beter voor elkaar, maar aanvallend liet men nauwelijks iets zien. De voorsprong moest over de eindstreep worden gebracht. Berghuis werd gewisseld voor avonturier Basacikoglu, voor mogelijk een snelle break en ook aanvoerder Kuyt mocht blijven staan tot blessuretijd voordat hij werd vervangen voor Van der Heijden. Heracles bracht Vermeij naast Gladon om meer onrust te stichten in de Rotterdamse verdediging. Bel Hassani testte nog maar eens doelman Jones maar ook deze gaf geen krimp. Ver in de blessuretijd bracht trainer Van Bronckhorst nog spits Kramer in het veld. Deze versierde nog wel een vrije trap maar ook daar kwam geen doelpunt uit.

Feyenoord-trainer van Bronckhorst stelde na afloop: "Ons doel was winnen en dat is de laatste 10 jaar hier moeilijk. Heracles verzuimde in de eerste helft te scoren. In de tweede helft stonden wij verdedigend beter. We hebben niet gedomineerd maar wel als team voor resultaat gevochten. Ik ben blij met de nul maar we moeten nog wel groeien als team."

Collega Stegeman was minder tevreden; "Het draait om winnen. We hebben de kansen gehad. Vooral in de eerste helft door snelle omschakeling. We zijn zeker niet kansloos in dit soort wedstrijden, maaar dan moet er nog meer tempo in ook zonder bal. Dat moet er nog ingeslepen worden om effectiever te worden. Dus we gaan volgende week ‘knokken’ in Den Haag tegen ADO."

Heracles Almelo - Feyenoord 0-1
0-1 El Ahmadi (29)

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Kuipers

Geel: Basacikoglu, Karsdorp

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers (Vermeij/79), Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Navratil (Kuwas/70), Gladon, Darri.
Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Kongolo, Woudenberg; El Ahmadi, Kuijt (Van der Heijden/90), Vilhena; Berghuis (Basacikoglu/70), Jörgensen (Kramer/90+3), Toornstra.

Fotoreportage (28 foto's)...

 
22-08-2016  

Oproep jonge Heraclieden voor nationale teams


Foto's: Harry Broeze
 

ALMELO - Voor Vincent Vermeij en Justin Hoogma breken spannende dagen aan. De talentvolle Heraclieden zijn opgenomen in de voorselectie van respectievelijk Jong Oranje en Oranje onder 19. Jong Oranje speelt op vrijdag 2 september het EK kwalificatieduel tegen Jong Belarus (Wit Rusland) in het stadion van FC Minsk in Minsk. Voor Oranje onder 19 staan er begin september twee oefeninterlands op de planning.

Gor Agbaljan
De Armeense voetbalbond heeft Gor Agbaljan opgeroepen voor Armenië onder 21, dat op 6 september een kwalificatiewedstrijd speelt tegen de leeftijdsgenoten van Bulgarije. Agbaljan, die ook in het bezit is van een Nederlands paspoort, kwam nog niet eerder in actie voor het team. Wel speelde hij al zes duels voor Armenië onder 19.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-08-2016  

Volleybalinterland Nederland–Slowakije in Almelo


Foto: NEVOBO - Hoogendoorn
 

ALMELO - Terwijl de Oranje volleybaldames en nationale beachteams de vaderlandse eer in Rio de Janeiro hoog hielden, bereiden de mannen van het Nederlands volleybalteam zich op Papendal voor op hun EK Kwalificatietoernooi. Belangrijk onderdeel van die voorbereiding zijn de drie oefeninterlands tegen Slowakije komend weekend. Op zaterdag 27 augustus staan de mannen tegenover elkaar in Topsporthal IISPA in Almelo.

Vr. 26 augustus - 19.00 uur - Nederland-Slowakije - SC Arcus, Wijchen
Za. 27 augustus - 17.30 uur - Nederland-Slowakije - Topsporthal IISPA Almelo
Zo. 28 augustus - 13.30 uur - Nederland-Slowakije - Merwestein, Nieuwegein


Nederland en Slowakije zijn op papier behoorlijk aan elkaar gewaagd. Op de Europese ranglijst staat Oranje één positie boven de Oost-Europeanen. De laatste ontmoeting eind juni dit jaar werd gewonnen door Oranje, dat de World League wedstrijd in Slowakije met 3-1 op haar naam schreef.
 
Na Rio genieten van nog meer internationaal topvolleybal? Help mee  de IISPA-tribunes oranje te kleuren! Kaarten (12+ € 7,50 in de voorverkoop) voor de Almelose wedstrijd zijn te bestellen via Volleybal.nl (zoek op 'Slowakije'). Namens de lange mannen van Oranje vast bedankt voor je support!

 
25-08-2016  

Gladon van Heracles naar de Wolves

 

ALMELO – Heracles Almelo spits Paul Gladon vertrekt volkomen onverwacht naar de Championsship club Wolverhampton Wanderers (1877). Gladon werd vorig jaar via een vrije transfer van Sparta gehaald als ‘stand in’ voor Wout Weghorst, die eerder deze zomer werd getransfereerd naar AZ Alkmaar.

Gladon tekende bij zijn komst naar Heracles een 3-jarig contract. De verkoop van de Hoofddorper levert de Almelose club volgens NOS Sport zo’n 2 miljoen euro op. Beide clubs hebben de transfer nog niet bevestigd. Gladon reisde vandaag naar Wolverhampton en maakte zijn overstap zelf publiek op social media. Het bericht werd kort daarna overigens snel verwijderd. Bij de Wolves speelt sinds kort ook de uit Nijverdal afkomstige Ola John. Hij wordt gehuurd van Benfica.

Foto: Harry Broeze

 
26-08-2016  

Paul Gladon tekent voor 3 jaar bij Wolverhampton


screenshot: The Wolves
 

ALMELO – Heracles Almelo heeft vanmiddag een akkoord bereikt met Wolverhampton Wanderers over de overname van Paul Gladon. De spits verhuist per direct naar de Britse club uit de Championship. Naar verluidt is er zo’n 1,5 miljoen euro gemoeid met de transfer en dat is wat minder dan de NOS gisteren beweerde. Gladon tekende bij The Wolves een 3-jarig contract met een optie voor een vierde jaar.
Heracles haalde binnen een jaar een kleine 7 miljoen euro binnen uit transfers. Het begon met de verkoop van Brian Linssen aan Fc Groningen (8 euroton), Oussame Tannane aan Saint Étienne (3 miljoen euro), Wout Weghorst aan AZ (1,5 miljoen euro) en Paul Gladon aan The Wolves (1,5 miljoen euro), samen goed voor 6,8 miljoen euro. Daar staat aankoop Vincent Vermeij tegenover zodat de Almeloërs dik 6 miljoen euro hebben geplust.
Het vertrek van Gladon betekent dat de Almeloërs de komende dagen nog wel op zoek gaan naar een nieuwe spits omdat de club elke positie dubbel bezet wil houden.
''We gunnen Paul deze mooie overstap van harte”, reageerde directeur Nico-Jan Hoogma op de transfer. Hij heeft zich afgelopen seizoen achter Wout Weghorst prima ontwikkeld en was aan het einde van het seizoen en in de play-offs om Europees voetbal van groot belang. Bovendien is hij een goede prof en een prettige persoonlijkheid'', aldus Hoogma.
 
Tegen ADO zonder Gladon
Heracles Almelo zal het zondag in Den Haag tegen ADO dus zonder Gladon moeten doen. Logische vervanger lijkt Vincent Vermeij. ADO won de eerste drie competitieduels en staat gedeeld met Feijenoord en PSV fier bovenaan. Heracles stelt daar 4 puntjes tegenover. Toch acten de Almeloërs zich niet kansloos. Van de laatste 20 onderlinge duels werden er 3 gelijk gespeeld en won Heracles er 11 waarvan 5 in een uitwedstrijd. Kortom Heracles is een beetje een ‘angstgegner’ voor de Hagenaars.

 
26-08-2016  

Dylan Groenewegen wint Ronde van Almelo

 

ALMELO - Nationaal kampioen Dylan Groenewegen heeft de 34e Profronde van Almelo op zijn naam geschreven. Groenewegen ontsnapte samen met regionaal favoriet Maurits Lammertink en Stef Clement uit een kopgroep waarin o.a. de broers Van Poppel zaten. De kopgroep haalde het grote peloton bijna in zodat het peloton een ronde voor het einde af sprintte om ruimte te maken voor de koplopers.
In de eindsprint klopte Groenewegen de naar Katusha overstappende Maurits Lammertink, die op zijn beurt Stef Clement achter zich hield. Voor de Enternaar Lammertink was het het tweede opeenvolgende jaar dat hij genoegen moest nemen met een tweede plek in Almelo.
Tijdens de koers werd er via tussensprints eveneens gereden om de Urenco Sprint Bokaal. Danny van Poppel werd daarin afgetekend winnaar maar verloor vier ronden voor het einde wel de aansluiting bij de vluchters die om de hoofdprijs streden.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (163 foto's)...

 
28-08-2016  

Beachvolleybal op het marktplein.

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (60 foto's)...

 
28-08-2016  

Koploper ADO en Heracles delen de punten

 

DEN HAAG – Het verrassende ADO dat de eerste drie wedstrijden op rij wist te winnen, kwam tegen ‘Angstgegner’ Heracles niet verder dan 1-1, het vierde onderlinge gelijkspel in 21 ontmoetingen waarvan Heracles er 11 won.
ADO zocht vanaf het startsignaal de aanval met schoten van Kasteneer (2x) en Duplan. Het eerste schot van Kasteneer werd geblokt door Te Wierik en de andere schoten gingen nipt over het doel van Castro.
Heracles was nog zoekende en kreeg haar eerste kans door een vrije trap van Bel Hassani die doelman Setkus in de problemen bracht. Het was Gosens die attent de rebound binnentikte (0-1). Daarna ontspon zich een aardig duel met twee teams die de aanval zochten. Het was Havenaar die een doorgekopte bal fraai meenam en de Haagse club met een geplaats schot weer langszij bracht (1-1). Doelman Castro had alleen het nakijken.
Even later had Bel Hassani een tweede Almelose voorsprong op zijn schoen maar zijn schot ging rakelings langs het Haagse doel zodat met een 1-1 stand kon worden gerust.  

Kort na de pauze kreeg Bel Hassani opnieuw een kans, maar toen mikte de middenvelder net over het doel. Aan de andere kant stond Castro op de goede plek bij een kopbal van Havenaar. Beide teams bleven strijden voor de overwinning. Aanvoerder Bruns was dichtbij met een schot van afstand en Havenaar kreeg een kans vanaf de stip toen Breukers wat ongelukkig de Haagse spits een voetje dwars zette. Havenaar had een fraaie panenka in gedachten maar stifte over het doel van Castro.  ADO was even van slag en Heracles zocht daarna vol de aanval. Het slotkwartiertje werd er een van opportunistisch voetbal maar beide teams kwamen niet meer tot scoren.

ADO Den Haag - Heracles Almelo 1-1 (1-1)
0-1 Gosens (18), 1-1 Havenaar (28)
Fotoreportage: Harry Broeze
Scheidsrechter: Higler
Geel: Duplan, Meijers, Darri
OPSTELLINGEN
ADO Den Haag: Setkus; San Roman, Meißner, Beugelsdijk, Kanon (Marengo/87); Trybull, Duplan, Meijers; Schaken (Becker/74), Havenaar, Kastaneer (Jansen/75).
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (Vujicevic/85); Navratil, Vermeij (Kuwas/70), Darri (Van Mieghem/64).


Het duel in Den Haag werd naast Simon Csiommer ook bijgewoond door oud- Heraclied Samuel Armenteros. De naam van de Zweedse spits ging vrijdagmiddag ‘rondzingen’ in de wandelgangen van het Almelose Polman Stadion als mogelijke vervanger van de naar de Wolves vertrokken Paul Gladon. Armenteros voetbalde eerder 2,5 jaar bij de Heraclieden en vertrok in de winter van 2012 naar Anderlecht. Daar werd hij na vijf duels verhuurd aan o.a. Feyenoord en Willem II. Vorig  seizoen speelde Armenteros bij FK Qarabag. Armenteros is contractvrij.
Bij Heracles wordt ook nog uitgekeken naar een middenvelder. De club houdt er nog steeds rekening mee dat Bel Hassani nog een overstap maakt voor het sluiten van de transfermarkt.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
31-08-2016  

Bel Hassani derde Heraclied bij AZ


Een vleugje zwart/wit in het shirt van AZ zal de ex- Heraclieden nog doen herinneren aan hun Almelose periode.

AZ oefent vanavond tegen eerste klasser AFC ´34. In dit duel maakt Ben Rienstra zijn comeback op het speelveld na de breuk van een middenvoetsbeentje. Rienstra maakte het derde doelpunt en Wout Weghorst opende de score en viel vlak voor rust uit met een blessure.
 

ALMELO – Toen trainer John van de Brom destijds in 2014 werd genoemd als opvolger van de naar Vitesse vertrokken Peter Bosz, haakte hij af maar hij bleef wel bij Heracles zijn ogen de kost geven. Werd vorig seizoen de ex- Heraclied Ben Rienstra aangetrokken via een jaartje PEC en eerder deze zomer spits Wout Weghorst, nu volgt Ilias Bel Hassani de eerder door Willy Overtoom geplaveide weg naar Alkmaar. De geboortige Rotterdammer tekende bij AZ een contract tot de zomer van 2021.

Huiberts: ‘Volgden Iliass al geruime tijd’
“Iliass is een creatieve, technisch vaardige middenvelder die zich de afgelopen seizoenen heeft opgewerkt tot een van de smaakmakers van de Eredivisie”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “We volgden Iliass al geruime tijd en nu hadden we de mogelijkheid om hem te halen. Met de kwaliteiten en creativiteit die Iliass meebrengt, is hij een goede aanvulling voor ons middenveld.”

Bel Hassani: 'Heb vertrouwen dat ik hier mee kan'

"Iedereen in de club is positief en heeft me hoog zitten", reageert Bel Hassani. "AZ doet altijd rond de vierde plek mee. Ik heb net Wout Weghorst en Ben Rienstra gesproken. Drie oud-Heraclieden bij elkaar, dat maakt de aanpassing makkelijker. Ik wil laten zien waarom AZ me heeft gehaald. Afgelopen jaar heb ik een goed seizoen gedraaid, dat geeft me het vertrouwen dat ik hier mee kan. Ik ga elke dag keihard trainen en het m'n concurrenten zo moeilijk mogelijk maken."
Iliass Bel Hassani verder over zijn vertrek: “Ik ben superblij met deze transfer, maar zal Heracles Almelo echt missen. Ik heb daar een goede en mooie tijd gehad en volop de kans gekregen om als voetballer beter te worden. Ik zal de club blijven volgen en dank iedereen bij Heracles, zowel medespelers, staf, bestuur, medewerkers en supporters.”

Hoogma: ‘Gun hem de stap’

”We betreuren zijn vertrek, maar gunnen hem deze stap'', zegt Heracles-directeur Nico-Jan Hoogma over het vertrek van de middenvelder die net aan zijn vierde seizoen bij Heracles was begonnen. In die jaren ontwikkelde de Rotterdammer zich in Almelo tot een van de smaakmakers op de Nederlandse velden.

Geen opvolger
Heracles Almelo onderneemt vandaag (voor het sluiten van de transferperiode om 24.00 uur) geen actie meer voor een opvolger voor Bell Hassani. Eerder al werd Lerin Duarte teruggehaald van Ajax en ook werd afgelopen weekend spits Samuel Armenteros (clubloos) voor de rest van dit seizoen teruggehaald naar Almelo.
Beide clubs maken niets bekend over de transfersom maar zeker lijkt dat Heracles een behoorlijk bedrag incasseert. Op transfermarkt.nl wordt de actuele waarde van Bel Hassani aangegeven met  2,75 miljoen euro. Het bedrag zal wel wat lager zijn, omdat het contract van Bel Hassani bij Heracles in de zomer van 2017 afliep.

Archief
Terug naar vorige pagina