07-08-2016

Heracles gelijk tegen Roda JC in Kerkrade

KERKRADE – Heracles Almelo is de competitiestart begonnen met een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Roda JC. Vorig seizoen lieten de Almeloërs zich nog verrassen op een nederlaag maar na het Europese avontuur tegen het Portugese FC Arouca hield het de schade beperkt.
In de eerste helft kregen de Heraclieden de meeste kansen. Bel Hassani en Darri zagen hun inzet van afstand gekeerd en ook Navratil zag zijn eerste poging teniet gedaan door doelman Van Leer. Even later werd een inzet van Navratil nog net voor de doellijn gekeerd. Toch wist Navratil de score na een half uur te openen zodat Heracles met een 0-1 voorsprong de rust inging.
In de tweede helft wederom matig voetbal maar Roda zocht wel meer de aanval via Auassar die Castro bijn verschalkte maar de bal op de paal zag eindigen. Even later dan toch de gelijkmaker via een mooie actie van dezelfde Auassar (1-1). Heracles probeerde nog wel de volle winst te pakken. Navratil had zijn team die winst tien minuten voor het einde kunnen bezorgen maar faalde.

Roda JC - Heracles Almelo 1-1 (0-1)
0-1 Navratil (33), 1-1 Auassar (72)

Fotoreportage: Harry Broeze

Scheidsrechter: Kamphuis

Geel: Gosens, Navratil, Te Wierik

OPSTELLINGEN
Roda JC: Van Leer; Milec, Brouwers (Kum/55), Ananou, Van Peppen; Noor, Van Hyfte, Rosheuvel; Boysen (Paulissen/72), Mytides (De Silva/55), Auassar
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens; Van Ooijen (Bruns/63), Pelupessy, Bel Hassani; Navratil, Gladon, Darri (Van Mieghem/79).