Sportberichten


Plaatsing  
 
20-08-2016  

Geen Olympische medailles voor Almeloƫrs

 

RIO DE JANEIRO – Voor de Almelose sporters in Rio viel geen Olympische medaille te halen. Taekwondoka Reshmie Oogink verloor in haar partij tegen de Amerikaanse Galloway via een ‘Golden Point’. Lange tijd stond ze voor met een punt tot vlak voor tijd de Amerikaanse langszij kwam en in de verlenging alsnog de winst pakte tegen een zichtbaar nerveuze Oogink. Tot een herkansing kwam het niet omdat Galloway haar volgende partij verloor.  
Ook volleybalster Marèt Balkestein-Grothues greep naast een medaille. In de strijd om brons werd verloren van de VS in vier sets (25-23, 25-27, 25-22, 25-19). Grothues speelde ondanks haar afgescheurde enkelband waar zij nu aan geopereerd moet worden.
Ook wielrenster Kirsten Wild behaalde geen medaille. Zij werd zesde in het omnium op de baan.
Eerder al werd bokser  Peter Mullenberg uitgeschakeld voor de kwartfinale door een nederlaag op punten tegen Mammadov uit Azerbeidzjan.

De enige medaille met een Almelo’s tintje was die van turnster Sanne Wevers. Zij behaalde als eerste Nederlandse turnster historisch goud op de balk en troefde daarmee de huizenhoge favoriete Amerikaanse Simone Biles en haar landgenote Lauren Hernandez  af. De tweeling Wever turnden tot voor een jaar nog bij het Almelose BosanTON  maar kregen daar niet meer voldoende de beschikking over de topsportaccommodatie van de club in de IISPA. Het leidde tot een breuk en overstap naar de topturnhal in Heerenveen. Ook zus Lieke presteerde goed in het Nederlandse vrouwenteam.

Archief
Terug naar vorige pagina