14-08-2016

Matig Willem II biedt Heracles geen partij

ALMELO – Heracles Almelo heeft de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie gewonnen met 3-1 van Willem II. De Tilburgers die zich via de nacompetitie handhaafden, bleken in Almelo nog niet in vorm en wisten nauwelijks kansen te creëren.
Heracles Almelo toonde dus het beste van het spel, zij het dat te weinig op tempo werd gevoetbald. Daardoor was de eerste helft nauwelijks het aankijken waard. De weinige kansen waren voor Heracles maar de Tilburgse doelman had telkens het laatste woord, totdat Bel Hassani vanuit een vrije trap doelman Laprou bij de eerste paal verschalkte. Laprou haalde de bal nog wel uit het doel maar vanachter de lijn waardoor Heracles zijn verdiende voorsprong nam.
In de tweede helft was het voornamelijk Heracles Almelo dat kansen sprokkelde maar telkens had Lamprou er een voet of vuist tussen bij bijvoorbeeld schoten van Bel Hassani en Darri. Toch kwamen de Heraclieden op 2-0 nadat Bruns spits Gladon op maat bediende, die vervolgens keurig de bal met binnenkant voet langs de Tilburgse doelman in het net schoof.
Toen vervolgens na een half uurtje spelen de mee opgekomen Gosens de bal voorgaf, prikte Gladon net voor twee verdedigers de bal opnieuw binnen en stond Heracles met 3-0 safe. Even later was Darri dichtbij de 4-0 maar opnieuw wist doelman Lamprou de Tilburgers voor een totale afgang te behoeden. In de slotfase dan toch nog een onverwachte eretreffer voor het machteloze Willem II met dank aan Gosens die onderuit gleed bij een poging de bal terug te spelen op ver voor zijn goal staande doelman Castro. Falkenburg pikte de bal op en mikte fraai over Castro in het Almelose doel (3-1).
Gladon kreeg vervolgens vlak voor tijd twee keer de kans om de voorsprong weer uit te bouwen. Wiedemeijer legde de bal op de stip nadat Darri op de rand van de zestien onderuit werd gewerkt en nog in dezelfde minuut had Lamprou het geluk aan zijn zijde nadat Gladon opnieuw vanaf de stip mocht aanleggen na het onderuit werken van Bel Hassani. Gladon schoot nu echter tegen de lat.

Heracles Almelo - Willem II 3-1