Sportberichten


Plaatsing  
 
28-08-2016  

Koploper ADO en Heracles delen de punten

 

DEN HAAG – Het verrassende ADO dat de eerste drie wedstrijden op rij wist te winnen, kwam tegen ‘Angstgegner’ Heracles niet verder dan 1-1, het vierde onderlinge gelijkspel in 21 ontmoetingen waarvan Heracles er 11 won.
ADO zocht vanaf het startsignaal de aanval met schoten van Kasteneer (2x) en Duplan. Het eerste schot van Kasteneer werd geblokt door Te Wierik en de andere schoten gingen nipt over het doel van Castro.
Heracles was nog zoekende en kreeg haar eerste kans door een vrije trap van Bel Hassani die doelman Setkus in de problemen bracht. Het was Gosens die attent de rebound binnentikte (0-1). Daarna ontspon zich een aardig duel met twee teams die de aanval zochten. Het was Havenaar die een doorgekopte bal fraai meenam en de Haagse club met een geplaats schot weer langszij bracht (1-1). Doelman Castro had alleen het nakijken.
Even later had Bel Hassani een tweede Almelose voorsprong op zijn schoen maar zijn schot ging rakelings langs het Haagse doel zodat met een 1-1 stand kon worden gerust.  

Kort na de pauze kreeg Bel Hassani opnieuw een kans, maar toen mikte de middenvelder net over het doel. Aan de andere kant stond Castro op de goede plek bij een kopbal van Havenaar. Beide teams bleven strijden voor de overwinning. Aanvoerder Bruns was dichtbij met een schot van afstand en Havenaar kreeg een kans vanaf de stip toen Breukers wat ongelukkig de Haagse spits een voetje dwars zette. Havenaar had een fraaie panenka in gedachten maar stifte over het doel van Castro.  ADO was even van slag en Heracles zocht daarna vol de aanval. Het slotkwartiertje werd er een van opportunistisch voetbal maar beide teams kwamen niet meer tot scoren.

ADO Den Haag - Heracles Almelo 1-1 (1-1)
0-1 Gosens (18), 1-1 Havenaar (28)
Fotoreportage: Harry Broeze
Scheidsrechter: Higler
Geel: Duplan, Meijers, Darri
OPSTELLINGEN
ADO Den Haag: Setkus; San Roman, Meißner, Beugelsdijk, Kanon (Marengo/87); Trybull, Duplan, Meijers; Schaken (Becker/74), Havenaar, Kastaneer (Jansen/75).
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (Vujicevic/85); Navratil, Vermeij (Kuwas/70), Darri (Van Mieghem/64).


Het duel in Den Haag werd naast Simon Csiommer ook bijgewoond door oud- Heraclied Samuel Armenteros. De naam van de Zweedse spits ging vrijdagmiddag ‘rondzingen’ in de wandelgangen van het Almelose Polman Stadion als mogelijke vervanger van de naar de Wolves vertrokken Paul Gladon. Armenteros voetbalde eerder 2,5 jaar bij de Heraclieden en vertrok in de winter van 2012 naar Anderlecht. Daar werd hij na vijf duels verhuurd aan o.a. Feyenoord en Willem II. Vorig  seizoen speelde Armenteros bij FK Qarabag. Armenteros is contractvrij.
Bij Heracles wordt ook nog uitgekeken naar een middenvelder. De club houdt er nog steeds rekening mee dat Bel Hassani nog een overstap maakt voor het sluiten van de transfermarkt.

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina