Sportberichten


Plaatsing  
 
04-08-2016  

Europese droom van slap Heracles spat uiteen

 

AROUCA – Heracles Almelo was in de uitwedstrijd tegen het Portugese Fc Arouca geen schim van het team dat vorige week de kansen aaneen reeg maar wel op 1-1 bleef steken door een gelukstreffer van de Portugezen.
Trainer John Stegeman was vooraf stellig in zijn overtuiging dat zijn jongens dit Fc Arouca aan de zegekar konden binden maar kwam bedrogen uit. ’Ik heb niks terug gezien van vorige week. Het was apathisch, ik ben not amused. Als je uitgeschakeld wordt dan niet met zo'n slappe wanvertoning. We zakken door de ondergrens vandaag, er heerst diepe teleurstelling bij iedereen’, aldus de woedende trainer na afloop. Een uiterst pover en slap acterend Heracles dus waarin niemand het voortouw nam om het eerste Europese avontuur voor de Almeloërs te verlengen.
Niet dat FcArouca nu flitsend voetbal liet zien, integendeel. Ook nu bleef het slot op de deur en werd via counters geprobeerd Heracles-doelman Castro te verschalken. Het werd de ‘ingehuurde’ Brazilianen en een handjevol Portugezen ook nog eens gemakkelijk gemaakt door de Heraclieden die teveel slordig balverlies leden en nauwelijks aan combinaties toekwamen. Heracles mocht de handen dichtknijpen dat  Zequinha (2x) en Gonzalez het vizier niet scherp hadden, anders was de wedstrijd al voor de thee beslist.

Na rust opnieuw een slap Heracles dat misschien wel wilde, maar alle creativiteit mistte die het in het thuisduel wel toonde. Arouca bleef verdedigen om de nul vast te houden want de 1-1 in Almelo was in Portugees voordeel. Slechts twee kansen kreeg het pover acterende Heracles via eerst Kuwas maar zijn strakke schot werd net zoals vorige week door een flitsende reactie van doelman Bracali tot corner verwerkt en ook Navratil kreeg een kans maar kopte naast. Trainer Stegeman had al vlak na rust Zomer geofferd voor de lange en jeugdige Justin Hoogma, bracht verder Van Mieghem voor Kuwas en Pröpper voor Bruns nadat deze in overtalsituatie niet koos voor de vrije man maar van afstand de bal hoog over het doel de bergen van Arouca injoeg. Aan de andere kant ging de trukendoos open met kramp en theater, na menselijk contact, om tijd te winnen. Heracles probeerde het tij nog wel te keren met lange ballen, maar de Portugese defensie gaf geen krimp. De 0-0 werd dus bejubeld door de Portugese aanhang en de spelers van Fc Arouca dat toch vijfde werd in de Portugese competitie. Heracles heeft nu ervaren hoe men dat doet en dat daarbij alleen het resultaat telt.
     
FC Arouca - Heracles Almelo 0-0 (0-0)
(eerste duel 1-1 waarbij doelpunt Fc Arouca in uitwedstrijd dubbel telt)

Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

Scheidsrechter: Jaccottet
(Zwi)
GELE KAARTEN
Fc Arouca: Nuno Coelho, González, André Santos, Crivellaro, Mateus, Bracali
Heracles: Te Wierik, Gladon, Navratil, Bel Hassani,Castro,

OPSTELLINGEN
Fc Arouca: Bracali; Gegé, Jubal, Basto, Anderson Luiz; Nuninho (Goiano/90+1), Nuno Coelho, André Santos (De Jesús/78); Mateus, González (Crivellaro/69), Zequinha.
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Zomer (Hoogma/46), Gosens; Bruns (Pröpper/82), Pelupessy, Bel Hassani; Kuwas (Van Mieghem/61), Gladon, Navratil

Archief
Terug naar vorige pagina