Sportberichten


Plaatsing  
 
03-08-2014  

Davidson van Heracles naar West Bromwich

 

ALMELO – Heracles Almelo en West Bromwich Albion hebben een akkoord bereikt over de overstap van Jason Davidson naar de Britse club uit de Premier League. De Australische WK-ganger, werd door zijn management Pro Profil GmbH niet afgemeld voor zijn aflopende contract. Het contract werd daardoor automatisch met een jaar verlengd, waardoor de Almelose club toch nog een bescheiden fee kon meepikken onder voorwaarde dat Davidson door de medische keuring komt. De Australiër staat voor een transferwaarde van 400.000 euro geboekt en speelde sinds december 2011 bij de Heraclieden.

 
09-08-2014  

AZ doeltreffender in Almelo dan Heracles

 

ALMELO – De competitie-ouverture tussen Heracles Almelo en het bezoekende AZ was er wat de Almeloërs betreft een van de gemiste kansen. Het was al in de eerste speelminuut een gemiste kans toen Tannane van dichtbij over het doel van Esteban schoot. Het eerste kwartier was qua positiespel duidelijk voor de Almeloërs maar AZ kreeg langzamerhand toch grip op de wedstrijd waarbij een pegel van Berghuis doelman Telgenkamp tot handelen dwong.
Toen even later Linssen en doelman Esteban met elkaar in botsing kwamen, koos scheidsrechter Higler voor een vrije trap voor de doelman maar niemand zou vreemd opgekeken hebben indien Higler de bal op de stip had gelegd. Vlak daarna zette Linssen Bruns in positie maar deze miste de kans op de openingstreffer en zag zijn inzet via Esteban naast gaan. In de kerende aanval bleef doelman Telgenkamp de baas bij een knal van Tankovic. Bruns kreeg kort voor rust opnieuw een kans op de openingstreffer en zag tot leedwezen van zijn teamgenoten de bal net over gaan. Geen doelpunten dus voor de rust.

De tweede helft begon spectaculair toen Henriksen goed de diepte inliep en de bal op maat kreeg van Berghuis. Doelman Telgenkamp dwong de AZ’er echter goed naar buiten zodat alleen nog een voorzet kon volgen die door Schenkeveld onschadelijk werd gemaakt.
Vlak daarop kreeg Bel Hassani de kans op de openingstreffer na een vloeiende aanval. Zijn inzet belandde buiten bereik van doelman Esteban in de korte hoek op de paal.
Het was linkspoot Berghuis die als eerste doel trof door van buiten de zestien doelman Telgenkamp te passeren (0-1). Toen even later Hupperts de bal tussen de benen van Bruns doorspeelde en vervolgens de bal in de kruising joeg, was het duel gespeeld (0-2).
Trainer Jan de Jonge paste nog wel drie wissels toe met het inbrengen van Gyasi , Weghorst en Cziommer, maar feitelijk liep Heracles na de derde Alkmaarse treffer van Tankovic achter de feiten aan (0-3).
Trainer Jan de Jonge toonde zich na afloop ontevreden: “Wij zaten bijna een uur lang goed in de wedstrijd maar beloonden onszelf niet. Na het eerst doelpunt konden wij niet in de wedstrijd blijven. Wij hebben nog iets proberen te forceren maar uiteindelijk ben ik zeer teleurgesteld over het resultaat.”
AZ-trainer Marco van Basten was daarentegen wel in zijn nopjes: “Ik wil een groot compliment aan de ploeg geven die gestreden heeft. Wij het aanvankelijk moeilijk tegen Heracles Almelo dat thuis moeilijk te bestrijden is. Zij speelden met veel beweging en dynamiek. Na twintig minuten kregen wij meer controle. In de tweede helft waren wij beter aan de bal en na de eerste goal kwam er rust en vertrouwen. Wij hebben het vervolgens goed uitgespeeld.”

Heracles Almelo - AZ 0-3
0-1 Berghuis (56), 0-2 Hupperts (63), 0-3 Tankovic (76)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Scheidsrechter: Higler
Gele kaart: Fledderus

Opstellingen:
Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld, Zomer, Aktaou, Sibum (Cziommer/73), Bruns, Fledderus (Gyasi/69), Bel Hassani, Tannane (Weghorst/69), Linssen.
AZ: Esteban, Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Poulsen, Gudelj, Ortíz, Henriksen, Berghuis, Tankovic (Rosheuvel/78), Hupperts (Haps/85).

 
12-08-2014  

Gierveld wint de Larken-klasse in de Sneekweek


Harry Gierveld in actie
 

AADORP – De Aadorper Harry Gierveld heeft voor de vierde keer de overwinning opgeëist in de Larken-klasse tijdens de jaarlijkse Sneekweek. Hij troefde de in Delden woonachtige oud- Almeloër Ron Hubregtse af die nu tweede werd en vorig jaar de overwinning greep. Pas op de derde plek kwam de Fries S. Dijkstra uit Laaxum over de finish.

De Lark is een klein eivormig zeilbootje met een cattuig dat naar alle waarschijnlijkheid haar historie kent in Amerika, waar het al beschreven staat in 1898. Enige jaren later werd het kleine scheepje ook in Nederland populair. De Lark werd vaak gebouwd door de zeilers zelf maar raakte uit de gratie. Ook Gierveld bouwde ooit zijn eigen Lark en enige jaren geleden maakte het scheepje opnieuw zijn opwachting in de watersport en ontstond de Larkenclub.

Bij de Almelose Watersport Vereeniging wordt dan ook gretig uitgekeken naar 14 september als de Twents-Friese strijd om de Hein Voskampbokaal plaats vindt op het Twentekanaal.

 
13-08-2014  

Spelers-carroussel bij Heracles op komst

 

ALMELO – Heracles Almelo is nog naarstig op zoek naar een spits. In de wandelgangen gaat het verhaal dat Mark Uth bij Heerenveen te kennen heeft gegeven nog wel opnieuw een jaartje aan Heracles verhuurd te willen worden, mede ook omdat de Zweed Sam Larsson (IFK Göteborg) op komst is. Of de wens van de Duitser uitkomt, lijkt echter twijfelachtig. In beeld bij de Almeloërs is ook spits Michael de Leeuw van Fc Groningen. Dan echter in ruil voor Thomas Bruns, waar Fc Groningen wel oren naar heeft. Het contract van de Wierdenaar loopt na dit seizoen af. Fc Groningen heeft echter ook veel belangstelling voor linkerspits Bryan Linssen, de topscorer van het afgelopen seizoen. Dan moet er echter flink met de geldbuidel gerammeld worden, zo gaan geruchten bij de Almeloërs.

Heracles heeft verder serieuze belangstelling voor de jeugdige Fin Joonas Pulkkinen (16). Vandaag werd hij van Schiphol opgehaald door chef-scout Arend Steunenberg. De jeugdige centrale verdediger zou het beloften-team moeten versterken en word mogelijk de jongste speler bij Heracles ooit met een meerjarig contract. Vorige maand maakte de Fin een goede indruk tijdens een stageperiode. Wie eveneens een kans maakt op een beloften-contract is de Amerikaan Travis Brent (22). De rechterverdediger is al enige tijd op proef en lijkt een aanbod te krijgen.
Heracles Almelo kijkt vooral naar jonge spelers voor het beloften-team omdat het geen beroep meer kan doen op talenten van Go Ahead Eagles dat haar jeugdafdeling uit de samenwerkingsovereenkomst heeft gehaald. Bovendien kan Heracles per wedstrijd maar vier oudere veldspelers opstellen.
De transferperiode loopt nog door t/m 1 september. Pas dan is zekerheid hoe de uiteindelijke spelersgroep er uit ziet.

 
15-08-2014  

Heracles Almelo huurt Denni Avdić van AZ

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft de Zweedse spits Denni Avdić (25) gehuurd van AZ tot het eind van het net begonnen voetbalseizoen. De Heraclieden denken daarmee het spitsprobleem te hebben opgelost. “Wij hebben met Denni de gewenste nieuwe spits binnen”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma van de Almelose club. “Hij is een uitstekende speler waar we dit seizoen veel van verwachten. Hij heeft in Zwolle bewezen een van de betere aanvallers in de Eredivisie te kunnen zijn”, zo zei Hoogma verder.

Avdić stapte in 2010 over van het Zweedse IF Elsborg naar Werder Bremen en speelde in het seizoen 2012-2013 op huurbasis voor PEC Zwolle waar hij 8 keer scoorde in 23 competitieduels. In de zomer van 2013 kocht AZ de 1.92 meter lange spits van Werder Bremen en ging Advić van Zwolle naar Alkmaar waar hij in 19 wedstrijden tot 2 doelpunten kwam.
In de jeugd behoorde hij tot vaste keus van de Zweeds nationale elftallen onder de 17 en 19. In 2009 kwam hij tot één duel in het nationale team van de senioren.

 
17-08-2014  

Heracles blijft puntloos in Groningen

 

GRONINGEN – Na de thuisnederlaag tegen AZ wilde Heracles Almelo in de Euroborg toch het eerste puntje in de prille competitie pakken. Met de nieuwe spits Danny Advić in de spits Linnsen op links en Tannane op rechts, koos trainer Jan de Jonge voor Bel Hassani centraal op het middenveld. Bruns werd daarom naar de bank verwezen.
Vol goede voornemens werd aan het duel begonnen maar na acht minuten liepen de Almeloërs al achter de feiten aan toen Hoesen op maat breed legde op Chery die onhoudbaar voor doelman Telgenkamp, de bal in de touwen joeg.
Het ging de laatste weken in Almelo vaak over de aanval en de spitspositie, maar feitelijk faalden in Groningen het middenveld en de achterste linie waarin toch de routine stond opgesteld. Toen ook de in Almelo in de belangstelling staande aanvaller De Leeuw na aangeven van Kieftenbeld Groningen op 2-0 zette, was het feitelijk een gelopen race.
Trainer Jan de Jonge slachtofferde Bas Sibum ten faveure van de jeugdige Peluspessy om meer aanvallende impulsen te krijgen en Heracles kreeg zowaar mogelijkheden. Laatste man Zomer zag zijn inzet op de lijn gekeerd door doelman Padt en ook Bel Hassani zag dat zijn venijnig schot met moeite werd gekeerd.
Het was Advić die met enig kap en draaiwerk Bel Hassani in staat stelde om de aansluitingstreffer achter de Groeninger doelman te doen belanden, maar toen kort daarom Van Kieff de bal uit een vrije trap vanaf 20 meter achter doelman Telgenkamp krulde, was de wedstrijd over en uit voor de Almeloërs .

FC Groningen - Heracles Almelo 3-1

1-0 Chery (8), 2-0 De Leeuw (35),2-1 Bel Hassani (57), 3-1 Van Nieff (61)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Arbiter:
Janssen
Geel: Kieftenbeld, Schenkeveld, Van der Laan

Opstellingen:

FC Groningen: Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff (Van der Laan/64); Lindgren (De Leeuw/33), Chery, Kieftenbeld; Van der Velden (Hateboer/83), Hoesen, Antonia.
Heracles Almelo: Telgenkamp; Te Wierik, Schenkeveld, Zomer, Aktaou; Sibum (Pelupessy/46), Bel Hassani, Fledderus; Tannane (Gyasi/64), Avdic, Linssen.

 

 
21-08-2014  

Paolini, Tankink, Veelers, Westra in Profronde


Tom Veelers, de man die sprintkanon Marcel Kittel in positie brengt bij de meet.
 

ALMELO - Ruim een week voor de 32e editie van de Profronde Almelo, komt er duidelijkheid over het rennersveld. De organisatie heeft voor vrijdag 29 augustus – ondanks de heftige concurrentie van de Ronde van Spanje – een aantal smaakmakers kunnen aantrekken. Meest opvallende renner aan de start is Luca Paolini van Team Katjoesja, die na zijn tijd als ‘superknecht’ van Paolo Bettini van zich deed spreken in de Giro en een aantal klassiekers.

Luca Paolini, Gerva voor de kenners, hoort met zijn 36 jaar tot de zeer ervaren wielrenners in het peloton. Hij werkte vooral in dienst van Bettini, maar bouwde zelf ook een aardige staat van dienst op. Paolini won ondermeer de Omloop het Nieuwsblad, de Ronde van de Piëmonte, de Brabantse Pijl, etappes in de Ronde van Wallonië, de Ronde van Groot Brittannië en de Vuelta en het puntenklassement van de driedaagse van De Panne-Koksijde. Vorig jaar verraste hij vriend en vijand door een razend knappe overwinning in zijn allereerste Giro d’Italia ooit – en waardoor hij dagenlang in de roze leiderstrui rondreed.

Paolini krijgt op de Almelose klinkers concurrentie van Nederlandse toprenners. ‘De tank’, Bram Tankink is weer van de partij, Tom Veelers verschijnt aan de start en ook Lieuwe Westra komt weer naar Almelo voor de Profronde, evenals de winnaar van vorig jaar, de jonge Danny van Poppel. Daarnaast komt een flink aantal aanstormende renners aan bod in Almelo. ‘Alle grote ploegen zijn vrijdag 29 augustus in Almelo vertegenwoordigd’, aldus bestuurslid Guido Eggermont. ‘Van Belkin en Astana tot Garmin en Trek Factory racing, tot het ‘Twentse’ Giant-Shimano.’

Het wielerpeloton gaat dit jaar bestaan uit ongeveer vijfendertig renners. Het bestuur houdt daarnaast nog wat opties open om in de laatste dagen voor het grote evenement nog wat extra ‘namen’ aan te trekken voor het wielerevenement.
In de aanloop naar de Profronde heeft de organisatie eerder deze week huis-aan-huis het gratis Profronde Magazine laten verspreiden. Daarin uitgebreid aandacht voor de ronde van dit jaar, voor publiekslieveling Bram Tankink, rondemiss Rosanne Jager, mooie foto collage’s van de Profronde 2013 en de Rabo Dikke Banden Race.

De Profronde Almelo is dit jaar op vrijdag 29 augustus. De eerste wedstrijd van de Rabo Dikke Banden Race start om 16.30 uur, aansluitend toert de reclamekaravaan rond op het parcours en om 20.15 uur wordt het startschot gelost voor het criterium. Direct na afloop beginnen op het Preston Palace Plein (Marktplein) het Nachtconcert met Frans Bauer, Leona Philippo en Sharon Doorson en optredens op andere pleinen in de stad.

 
21-08-2014  

Top dressuur Twents Hippisch Centrum in Almelo

 

ALMELO - Komende zondag 24 augustus wordt het Twents Hippisch Centrum Almelo overspoeld met dressuurruiters uit het hele land. Een zeer interessant deelnemersveld zal de strijd aangaan in de klasse ZZ-Zwaar, Prix St George, Intermediair I en II en Grand Prix. Deze laatste wedstrijd is erg belangrijk voor de deelnemers die graag in het nationale Kader willen worden opgenomen. Bondscoach Wim Ernes zal vanaf 14.30 uur de verrichtingen volgen. Het belooft een mooie en sportieve dag te worden waarbij van 10.00 tot 18.30 uur continue dressuurwedstrijden van het hoogste niveau worden verreden.
De lijst met nationale ruiters die zullen deelnemen is groot waaronder, Annemiek Harmsen, Karin Petterson, Noort Zuidgeest, maar ook Sabine Vosmer, Inge Meijer, Mariska Meenhuis, Diane van der Spek, en Overijsels Regiokampioen Linda Verwaal.
In de breedtesport in de klasse Z1 t/m ZZL verschijnen aan de start, Natasja Damhuis, Lotte Klumper, Samantha van der Lof en vele anderen.
Iedereen is welkom op het Twents Hippisch Centrum Almelo en de toegang is gratis.

 
22-08-2014  

Heracles verliest in blessuretijd van Cambuur

 

ALMELO – Tegen 10 Heraclieden greep Sc Cambuur in blessuretijd alle punten, na een wedstrijd waarbij het ook andersom had kunnen uitvallen. Vanaf de start zat Cambuur beter in de wedstrijd en het duurde een kwartier voordat Heracles zich enigszins aan de druk ontworstelde. Trainer Jan de Jonge koos voor de jonge Pelupessy op de plek van routenier Sibum om meer aanvallende impulsen in het team te krijgen, maar Heracles oogde verlamd en klungelde in het begin behoorlijk. De kans die Hemmen op een presenteerblad kreeg, had al in de vijfde minuut gevolgen kunnen hebben en ook Bakker had de Leeuwarders na een kwartier al op voorsprong kunnen zetten. Op wat kansjes na voor Linssen (zijnet) en Fledderes (over) zette Heracles daar voor de rust niet veel tegenover en ook Cambuur kreeg niet meer de kansen zoals in het eerste kwartier.

Na rust probeerde Heracles wel een overwicht te krijgen, maar grote kansen leverde dat niet op. Toen met nog een kwartier te spelen ook nog Tannane met twee keer geel kon vertrekken, leek de wedstrijd gelopen, want ook Cambuur buitte het overwicht in spelers nauwelijks uit. Het ‘vechtvoetbal’ leek in de beginstand te eindigen, totdat in blessuretijd Hemmen alsnog raak kopte uit een corner en Heracles afdroop met de derde nederlaag op rij.
Het resultaat moet Heracles-voorzitter Smit ongetwijfeld aan het denken zetten, dat er nauwelijks nog begrip zal zijn bij de supporters om de grootste talenten, zoals o.a. Linssen nog langer in de etalage te zetten. Voor trainer Jan de Jonge de taak om de druk in de groep weg te nemen, want Excelsior wacht.

Heracles Almelo – Cambuur Leeuwarden
(0-0) 0-1
90+2. Michiel Hemmen 0-1

Fotoreportage: Alexander Kamp

Scheidsrechter: Van Sichem
Geel: Bijker, Aktaou, Fledderus, Droste, Andriuskevicius, El Makrini, Rusnák
Rood: Tannane (67)(2x geel)
Opstellingen:
Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld, Zomer, Aktaou, Pelupessy, Bel Hassani (Cziommer/46), Fledderus, Tannane, Avdic (Bruns/81), Linssen (Weghorst/88).
SC Cambuur: Nienhuis, Droste (Pereira/53), Reijnen, Bijker, Andriuskevicius, Bakker (Meleg/78), Van de Streek (Barto/64), El Makrini, Rusnák, Hemmen, Ogbeche.

Fotoreportage (39 foto's)...

 
23-08-2014  

Wielertalent Annefleur Kalvenhaar verongelukt


Annefleur Kalvenhaar in actie rond de Baggelhuizer plas bij Assen in 1912.
 

GRENOBLE/WIERDEN - Mountainbikester Annefleur Kalvenhaar is aan de gevolgen van een valpartij tijdens een wedstrijd in het Franse Méribel vrijdag jl., een dag later overleden in het ziekenhuis van Grenoble.
Het 20-jarige Wierdense talent kwam in de wedstrijd ten val tijdens de XC-eliminator, een nieuwe variant bij het mountainbiken waarbij vier deelnemers over een kort parcours rijden. Ze zou hard ten val zijn gekomen op een brug en werd met zwaar hersenletsel per helikopter naar het ziekenhuis van Grenoble gebracht, waar ze vandaag overleed.

Kalvenhaar was een verdienstelijk renster met toekomst en lid van de Almelose wielervereniging De Zwaluwen waar zondag een condoleanceregister klaar ligt om getekend te worden. Ze had zich geplaatst voor deelname aan het WK Cross Country in september a.s. in Noorwegen, acteerde prima in het veldrijden en werd in deze discipline afgelopen winter Europees kampioen bij de rensters onder 23 jaar.

In de wielerwereld is het bericht met droefenis ontvingen. Bondscoach veldrijden van de KNWU Johan Lammerts noemde het verschrikkelijk nieuws en zei; "Annefleur was bijzonder talentvol. Het onderdeel waarop ze meedeed, staat niet bekend als heel gevaarlijk. Valpartijen komen uiteraard voor in het mountainbiken, maar ik ken de omstandigheden niet van haar ongeval."
Ook wereldtopper Marianne Vos reageerde geschokt; "We vernamen het bericht hier in Zweden. We waren sprakeloos toen we het hoorden", vertelt de veelvoudige wereldkampioene op de weg en in het veld. "Ze is overleden door te doen wat ze het leukst vond", aldus Vos die in Zweden vertoeft voor een wereldbekerwedstrijd. "Annefleur was een groot talent op de fiets en bovendien een hele lieve meid. Dit is niet te bevatten."
UCI-voorzitter Brian Cookson stuurde een condoleance en reageerde; "Onze gedachten gaan uit naar familie en vrienden. Zeer tragisch dat de wielerfamilie een van zijn leden op zo'n jonge leeftijd is kwijtgeraakt." Ook broer Rogier is actief in het mountainbiken en heeft eveneens al een nationale titel op naam.
Marcel Wintels, voorzitter van de KNWU, reageerde via Twitter geschokt te zijn door het overlijden van Annefleur en noemde de verslagenheid in de vaderlandse wielerwereld groot.

 
25-08-2014  

Waterleidingbreuk bij verbouw stadion Heracles

 

ALMELO - Graafwerkzaamheden waren de aanleiding voor een waterleidingbreuk bij de vernieuwbouw van het stadion voor Heracles Almelo. Met de graafmachine werd een flinke geul gegraven voor de aanleg van gas- en electriciteit. Bij die werkzaamheden werd de waterleiding geraakt, waardoor de gegraven geul binnen de kortst mogelijke tijd vol water stond. Daarop werd de waterleiding afgesloten en werd een grote pomp ingezet om de geul weer leeg te pompen in de langs het stadion lopende Weezebeek. Eerst dan kon de kapot getrokken leiding worden gerapereerd. Behoudens de tijdelijke overlast, loopt de verbouw volgens de aannemer geen noemenswaardige vertraging op. Of het spuitende water ook werd ingezet, om het crisisberaad koelte te brengen, is niet bekend. 'De Almelose eredivisionist zit in 'zak en as',  zoals NOS-sportverslaggever Tom Egbers dat gisteren na de derde nederlaag op rij, meldde op TV.

 
25-08-2014  

Verwaal prijzenpakker Twents Hippisch Centrum

 

ALMELO – Het Twents Hippisch Centrum Almelo was zondag voor de derde keer dit jaar het domein voor de kadervormende nationale dressuurklassen. De accommodatie valt in de smaak bij ruiters en amazones en dat was ook te merken aan de met een gastlicentie rijdende amazones uit Israël en China. In de Grand Prix was de voor stal Broere (Alblasserdam) rijdende Kirsten Becker met de Jazz-afstammeling Westpoint de beste met een score van 65,80 procent. Marjan Van Der Jagt (Spier) met Radetzky en Jan Pieter Weenink (Heerde) met Tobias volgden met percentages van respectievelijk 65,40 en 64,80 procent. De weer in Twente (Delden) woonachtige Annemiek Harmsen-Hulshof (foto) werd eervol vijfde met Play Boy (vader: Gribaldi). Harmsen werd ook tweede in het Intermediaire II met haar andere paard Uptown (63,22 procent), achter winnares Jill Huybregts met Zamacho Z (65,06 procent). “Het ging lekker vandaag en in Twente kan men dus weer rekening met me houden”, kondigde ze al vast aan.
Twents succes was er ook voor Gerdien Hilgenberg (Denekamp). In de Intermediaire I werd ze met Ronaldo tweede met een score van 60,92 procent. De tweekoppige jury gaf Dennis Ausma (Wageningen) met Valentino echter een beduidend hogere score van 68,36 procent.

 
28-08-2014  

Brons voor Frank Hosmar op Wereldruiterspelen


Het podium Paradressuur Individueel Grade IV van de Wereldruiterspelen 2014 is identiek aan de Paralympics in Londen.
 

CAEN (F) – Para dressuurruiter Frank Hosmar (Haarle) heeft vanmorgen een individuele bronzen medaille gewonnen op de Wereldkampioenschappen in Frankrijk. Hosmar startte als enige Nederlandse deelnemer in Grade IV en scoorde met zijn paard Alphaville N.O.P. 73,500%. Paralympisch kampioene Michele George (BEL) veroverde goud (74,881%) en het zilver was voor de Britse Sophie Wells (74,333%). Dit podium is hetzelfde als de Paralympische Spelen in Londen.

Frank Hosmar ging vanmorgen om 8.30 uur als eerste van start in de individuele wedstrijd Grade IV. "Dinsdag in de Team Test had ik een beter gevoel in de draf, maar vandaag was de galop weer meer gedragen," vertelt de ruiter achteraf. "Het voelde heel goed, Alphaville was helemaal bij mij. Hij had de oortjes erop en had de concentratie goed bij het werk. Ik heb hoog gescoord in de eenvoudige wissels en galop appuyementen. Vandaag zat er niet meer in dan wat we hebben laten zien." Trainster Adelinde Cornelissen toonde zich eveneens tevreden na de proef: “Frank heeft top gereden!”
“Grade IV heeft op dit WK een hele duidelijke top drie,” vertelt bondscoach Joyce Heuitink. “De podiumplekken hadden vanmorgen zomaar gewisseld kunnen zijn. Een foutje meer of minder had al uitgemaakt. Frank heeft heel sterk gereden en het was beslist een medaillewaardige proef.”

Na de zilveren medaille van Sanne Voets (Grade III) en bronzen medaille Nicole den Dulk (Grade Ib) staat de medaillespiegel van de Nederlandse para ruiters in Normandie nu op drie plakken. Vanmiddag strijden Demi Vermeulen (14:10 uur) en Rixt van der Horst (14:57 uur) om de individuele medailles in Grade II. Deze twee resultaten zijn ook essentieel voor de uitslag van de landenwedstrijd, die vanavond rond 20:00 uur bekend zal zijn. In de para dressuur worden de resultaten van de teamproeven en de individuele proeven van de beste drie combinaties per land bij elkaar opgeteld voor de teamuitslag. Nicole den Dulk start op het WK uitsluitend individueel.

Uitslag WK Para-dressuur individueel Grade IV:
Goud) Michele George (Bel) - FBW Rainman - 74.881%
Zilver) Sophie Wells (Eng) - Valerius - 74.333%
Brons) Frank Hosmar (Haarle) - Alphaville N.O.P. - 73.500%

Alle startlijsten en uitslagen zijn te vinden op www.normandy2014.com

Bron: KNHS
 

 
29-08-2014  

Veelers op macht naar zege in Profronde Almelo


Speaker Harrie Middeljans heeft natuurlijk de nodige vragen aan winnaar Tom Veelers.
 

ALMELO - “Mooie profronde gereden in Almelo! De beker en bloemen zijn inmiddels in Oldenzaal, zelf op weg naar België. Zondag koers in t Franse Plouay!” Zo twitterde Giant-Shimano coureur Tom Veelers kort na de zege in de 32e Profronde van Almelo. Vele duizenden toeschouwers omzoomden het parcours in de Almelose binnenstad. Speakers Kees Maas en Harrie Middeljans maakten er weer een waar spektakel van. Naast vakkennis ontsproten ook spontane ‘verzinsels’ uit hun breinen en werden sponsoren bejubeld, maar dat hoort er allemaal bij om het publiek te vermaken. Dat is ook waar de organisatoren voor staan. De Profronde in Almelo kan dan ook langzamerhand terug zien op een rijke historie en is ook nu volksvermaak in optima forma.
Tom Veelers kon in Almelo zijn eigen gang gaan. Deze keer hoefde niet teamgenoot Marcel Kittel naar de meet gebracht te worden zoals in de Tour de France. Twee ronden voor het einde werd de ontsnapte Bram Tankink achterhaald. Veelers nestelde zich in de slotronde op kop, kwam als eerste de bocht om naar de finish en bleef op macht sprinttalent Danny van Poppel voor. De voor Astana rijdende Fries Lieuwe Westra moest het antwoord schuldig blijven en ging op twee lengtes als derde over de streep.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
29-08-2014  

Ook brons in de WK-Kür voor ruiter Hosmar

  CAEN (F) - De slotrubriek van het WK Para dressuur tijdens de Wereldruiterspelen in het Franse Caen leverde opnieuw brons op voor Frank Hosmar (Haarle) met zijn paard Alphaville N.O.P. Net als in de de individuele proef Grade IV gingen de Britse Sophie Wells en Michele George uit België hem weer voor.
Lees verder...

 
30-08-2014  

Jan de Jonge op de wip na nederlaag bij Excelsior


Bestuursleden in mineur na verlies bij Excelsior Rotterdam
 

ROTTERDAM – Het geloof op een overwinning in de uitwedstrijd tegen debutant Excelsior duurde voor Heracles Almelo minder dan een half uur. Trainer Jan de Jonge kon niet beschikken over de geschorste Tannane en liet Sibum aan de kant voor Csiommer.
Al direct na het beginsignaal had Linssen voor Heracles de score kunnen openen maar zijn schot belandde buiten bereik van doelman Damen op de paal. Na 10 minuten kwamen de Heraclieden toch op voorsprong toen Linssen zijn directe tegenstander Brito opjoeg waardoor deze foutief terug speelde op Damen. Advic was er als de kippen bij om zijn eerste treffer voor de Heraclieden te laten aantekenen (0-1). Na het stormachtige kwartiertje kwam Excelsior steeds beter in het spel. Toen routenier Zomer echter in de fout ging was doelman Telgenkamp kansloos bij de toegekende penalty die door Stans werd benut (1-1). Zomer werd daarop geslachtofferd door trainer De Jonge die Koenders op zijn plek zette. Het kwam de rust in het elftal niet ten goede, want de Rotterdammers werden steeds dreigender. Doelman Telgenkamp wist echter de gelijke stand nog tot de rust te bewaren door kansen van Van Weert en Bokota om zeep te helpen.

In de kleedkamer zal het gedonderd hebben, want de Heraclieden waren nog niet bij de les toen na amper twee minuten in de tweede helft Stans van afstand doelman Telgenkamp verraste en toen enkele minuten later oud- Heraclied Van Mieghem de 3-1 achter Telgenkamp kopte was feitelijk de vierde nederlaag op rij een feit. Excelsior werd steeds frivoler terwijl Heracles het wel probeerde maar op een vrije trap van Bel Hassani na nauwelijks tot doelrijpe kansen kwam.

Negen nederlagen op rij, waarvan vijf in de vorige competitie, betekenen donkere wolken voor trainer Jan de Jonge. Daar zal de oproep om de rust te bewaren van aanvoerder Fledderus eerder deze week, niet meer bij helpen. Het bestuur o.l.v. Jan Smit houdt zondag crisisberaad. In Almelo gaat de naam Verbeek veel over de tong als opvolger van De Jonge. Verbeek zag een nieuwe verbintenis op het eind van het seizoen wel als mogelijkheid, zei hij vrijdagavond bij VI-TV. Een co-schap met De Jonge kwam voor hem ‘nicht im frage’. Toch lijken de dagen voor De Jonge geteld. Over twee weken wacht de strijd tegen Ajax. Het zou maar zo kunnen zijn dat ene Gertjan Verbeek voor de derde keer de poort binnen wandelt als de zaken met zijn vriend De Jonge op een keurige manier zijn afgehandeld!

Excelsior-Heracles Almelo 3-1
(1-1)
10. Avdic 0-1, 32. Stans 1-1 (pen.), 48. Stans 2-1, 56. Van Mieghem 3-1.

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Scheidsrechter: Kamphuis
Geel: Stans (Excelsior), Zomer (Heracles Almelo)

Opstellingen:

Excelsior: Damen, Karami, Van Diermen, Kruijs, Fischer, Botaka, Auassar, Van Weert (66. Gouriye), Stans (83. Vermeulen), Van Mieghem, Brito (55. Kuipers)
Heracles: Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld, Zomer (39. Koenders), Aktaou, Pelupessy, Cziommer, Bel Hassani (66. Bruns), Fledderus, Linssen, Avdic (71. Weghorst)

 
31-08-2014  

Exit voor De Jonge bij Heracles Almelo

 

ALMELO – Opnieuw kan voetbaltrainer Jan de Jonge een karwei niet afmaken. Na FC Heerenveen (2010), De Graafschap (2008) en FC Emmen (2001) is Heracles Almelo de vierde club waar hij als hoofdcoach vroegtijdig sneuvelt.
De club stuurde vanmorgen een persbericht van één regel de wereld in waarin het ontslag bekend gemaakt en dat de club de komende weken de tijd neemt om een opvolger aan te trekken.
Jan de Jonge kende bij Heracles Almelo een moeizaam eerste seizoen waarin het voetbal veel minder aantrekkelijk was dan de jaren ervoor onder trainers als Peter Bosz en Gertjan Verbeek. De club verkeerde vorig seizoen zelfs in degradatienood maar redde het nodige punt door thuis tegen Ajax in de kampioenswedstrijd gelijk te spelen. Zoals het vorig seizoen eindigde met nederlagen op rij, begon het deze competitie ook door op rij te verliezen tegen AZ, FC Groningen, FC Cambuur en Excelsior. Vooral de laatste twee nederlagen kwamen in Almelo hard aan.
Aanvoerder Fledderus, die overkwam van het gedegradeerde Roda JC, reageerde dat dit team een trainer nodig had met een harde hand, na vorige week nog een pleidooi te houden om niet in paniek te geraken. Het bestuur van de club vergaderde vanmorgen en velde het oordeel dat het voor Jan de Jonge in ieder geval over is.
Voorzitter Jan Smit reageerde richting RTV Oost dat Gertjan Verbeek in ieder geval niet de opvolger wordt, omdat deze te kennen heeft gegeven niet zijn vriend De Jonge te willen opvolgen. Over veertien dagen wacht het puntloze Heracles Almelo de wedstrijd tegen Ajax in de Arena, geen ideale start voor een opvolger. Toch meende Smit dat niet langer gewacht kon worden: "Na vier wedstrijden hebben we nul punten en het voetbal is ook niet waar we het publiek hier mee vermaken. Daarom denken we dat dit beter is."

Archief
Terug naar vorige pagina