Sportberichten


Plaatsing  
 
15-08-2014  

Heracles Almelo huurt Denni Avdić van AZ

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft de Zweedse spits Denni Avdić (25) gehuurd van AZ tot het eind van het net begonnen voetbalseizoen. De Heraclieden denken daarmee het spitsprobleem te hebben opgelost. “Wij hebben met Denni de gewenste nieuwe spits binnen”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma van de Almelose club. “Hij is een uitstekende speler waar we dit seizoen veel van verwachten. Hij heeft in Zwolle bewezen een van de betere aanvallers in de Eredivisie te kunnen zijn”, zo zei Hoogma verder.

Avdić stapte in 2010 over van het Zweedse IF Elsborg naar Werder Bremen en speelde in het seizoen 2012-2013 op huurbasis voor PEC Zwolle waar hij 8 keer scoorde in 23 competitieduels. In de zomer van 2013 kocht AZ de 1.92 meter lange spits van Werder Bremen en ging Advić van Zwolle naar Alkmaar waar hij in 19 wedstrijden tot 2 doelpunten kwam.
In de jeugd behoorde hij tot vaste keus van de Zweeds nationale elftallen onder de 17 en 19. In 2009 kwam hij tot één duel in het nationale team van de senioren.

Archief
Terug naar vorige pagina