Sportberichten


Plaatsing  
 
17-08-2014  

Heracles blijft puntloos in Groningen

 

GRONINGEN – Na de thuisnederlaag tegen AZ wilde Heracles Almelo in de Euroborg toch het eerste puntje in de prille competitie pakken. Met de nieuwe spits Danny Advić in de spits Linnsen op links en Tannane op rechts, koos trainer Jan de Jonge voor Bel Hassani centraal op het middenveld. Bruns werd daarom naar de bank verwezen.
Vol goede voornemens werd aan het duel begonnen maar na acht minuten liepen de Almeloërs al achter de feiten aan toen Hoesen op maat breed legde op Chery die onhoudbaar voor doelman Telgenkamp, de bal in de touwen joeg.
Het ging de laatste weken in Almelo vaak over de aanval en de spitspositie, maar feitelijk faalden in Groningen het middenveld en de achterste linie waarin toch de routine stond opgesteld. Toen ook de in Almelo in de belangstelling staande aanvaller De Leeuw na aangeven van Kieftenbeld Groningen op 2-0 zette, was het feitelijk een gelopen race.
Trainer Jan de Jonge slachtofferde Bas Sibum ten faveure van de jeugdige Peluspessy om meer aanvallende impulsen te krijgen en Heracles kreeg zowaar mogelijkheden. Laatste man Zomer zag zijn inzet op de lijn gekeerd door doelman Padt en ook Bel Hassani zag dat zijn venijnig schot met moeite werd gekeerd.
Het was Advić die met enig kap en draaiwerk Bel Hassani in staat stelde om de aansluitingstreffer achter de Groeninger doelman te doen belanden, maar toen kort daarom Van Kieff de bal uit een vrije trap vanaf 20 meter achter doelman Telgenkamp krulde, was de wedstrijd over en uit voor de Almeloërs .

FC Groningen - Heracles Almelo 3-1

1-0 Chery (8), 2-0 De Leeuw (35),2-1 Bel Hassani (57), 3-1 Van Nieff (61)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Arbiter:
Janssen
Geel: Kieftenbeld, Schenkeveld, Van der Laan

Opstellingen:

FC Groningen: Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff (Van der Laan/64); Lindgren (De Leeuw/33), Chery, Kieftenbeld; Van der Velden (Hateboer/83), Hoesen, Antonia.
Heracles Almelo: Telgenkamp; Te Wierik, Schenkeveld, Zomer, Aktaou; Sibum (Pelupessy/46), Bel Hassani, Fledderus; Tannane (Gyasi/64), Avdic, Linssen.

 

Archief
Terug naar vorige pagina