Sportberichten


Plaatsing  
 
21-08-2014  

Paolini, Tankink, Veelers, Westra in Profronde


Tom Veelers, de man die sprintkanon Marcel Kittel in positie brengt bij de meet.
 

ALMELO - Ruim een week voor de 32e editie van de Profronde Almelo, komt er duidelijkheid over het rennersveld. De organisatie heeft voor vrijdag 29 augustus – ondanks de heftige concurrentie van de Ronde van Spanje – een aantal smaakmakers kunnen aantrekken. Meest opvallende renner aan de start is Luca Paolini van Team Katjoesja, die na zijn tijd als ‘superknecht’ van Paolo Bettini van zich deed spreken in de Giro en een aantal klassiekers.

Luca Paolini, Gerva voor de kenners, hoort met zijn 36 jaar tot de zeer ervaren wielrenners in het peloton. Hij werkte vooral in dienst van Bettini, maar bouwde zelf ook een aardige staat van dienst op. Paolini won ondermeer de Omloop het Nieuwsblad, de Ronde van de Piëmonte, de Brabantse Pijl, etappes in de Ronde van Wallonië, de Ronde van Groot Brittannië en de Vuelta en het puntenklassement van de driedaagse van De Panne-Koksijde. Vorig jaar verraste hij vriend en vijand door een razend knappe overwinning in zijn allereerste Giro d’Italia ooit – en waardoor hij dagenlang in de roze leiderstrui rondreed.

Paolini krijgt op de Almelose klinkers concurrentie van Nederlandse toprenners. ‘De tank’, Bram Tankink is weer van de partij, Tom Veelers verschijnt aan de start en ook Lieuwe Westra komt weer naar Almelo voor de Profronde, evenals de winnaar van vorig jaar, de jonge Danny van Poppel. Daarnaast komt een flink aantal aanstormende renners aan bod in Almelo. ‘Alle grote ploegen zijn vrijdag 29 augustus in Almelo vertegenwoordigd’, aldus bestuurslid Guido Eggermont. ‘Van Belkin en Astana tot Garmin en Trek Factory racing, tot het ‘Twentse’ Giant-Shimano.’

Het wielerpeloton gaat dit jaar bestaan uit ongeveer vijfendertig renners. Het bestuur houdt daarnaast nog wat opties open om in de laatste dagen voor het grote evenement nog wat extra ‘namen’ aan te trekken voor het wielerevenement.
In de aanloop naar de Profronde heeft de organisatie eerder deze week huis-aan-huis het gratis Profronde Magazine laten verspreiden. Daarin uitgebreid aandacht voor de ronde van dit jaar, voor publiekslieveling Bram Tankink, rondemiss Rosanne Jager, mooie foto collage’s van de Profronde 2013 en de Rabo Dikke Banden Race.

De Profronde Almelo is dit jaar op vrijdag 29 augustus. De eerste wedstrijd van de Rabo Dikke Banden Race start om 16.30 uur, aansluitend toert de reclamekaravaan rond op het parcours en om 20.15 uur wordt het startschot gelost voor het criterium. Direct na afloop beginnen op het Preston Palace Plein (Marktplein) het Nachtconcert met Frans Bauer, Leona Philippo en Sharon Doorson en optredens op andere pleinen in de stad.

Archief
Terug naar vorige pagina