Sportberichten


Plaatsing  
 
31-08-2014  

Exit voor De Jonge bij Heracles Almelo

 

ALMELO – Opnieuw kan voetbaltrainer Jan de Jonge een karwei niet afmaken. Na FC Heerenveen (2010), De Graafschap (2008) en FC Emmen (2001) is Heracles Almelo de vierde club waar hij als hoofdcoach vroegtijdig sneuvelt.
De club stuurde vanmorgen een persbericht van één regel de wereld in waarin het ontslag bekend gemaakt en dat de club de komende weken de tijd neemt om een opvolger aan te trekken.
Jan de Jonge kende bij Heracles Almelo een moeizaam eerste seizoen waarin het voetbal veel minder aantrekkelijk was dan de jaren ervoor onder trainers als Peter Bosz en Gertjan Verbeek. De club verkeerde vorig seizoen zelfs in degradatienood maar redde het nodige punt door thuis tegen Ajax in de kampioenswedstrijd gelijk te spelen. Zoals het vorig seizoen eindigde met nederlagen op rij, begon het deze competitie ook door op rij te verliezen tegen AZ, FC Groningen, FC Cambuur en Excelsior. Vooral de laatste twee nederlagen kwamen in Almelo hard aan.
Aanvoerder Fledderus, die overkwam van het gedegradeerde Roda JC, reageerde dat dit team een trainer nodig had met een harde hand, na vorige week nog een pleidooi te houden om niet in paniek te geraken. Het bestuur van de club vergaderde vanmorgen en velde het oordeel dat het voor Jan de Jonge in ieder geval over is.
Voorzitter Jan Smit reageerde richting RTV Oost dat Gertjan Verbeek in ieder geval niet de opvolger wordt, omdat deze te kennen heeft gegeven niet zijn vriend De Jonge te willen opvolgen. Over veertien dagen wacht het puntloze Heracles Almelo de wedstrijd tegen Ajax in de Arena, geen ideale start voor een opvolger. Toch meende Smit dat niet langer gewacht kon worden: "Na vier wedstrijden hebben we nul punten en het voetbal is ook niet waar we het publiek hier mee vermaken. Daarom denken we dat dit beter is."

Archief
Terug naar vorige pagina