Sportberichten


Plaatsing  
 
28-08-2014  

Brons voor Frank Hosmar op Wereldruiterspelen


Het podium Paradressuur Individueel Grade IV van de Wereldruiterspelen 2014 is identiek aan de Paralympics in Londen.
 

CAEN (F) – Para dressuurruiter Frank Hosmar (Haarle) heeft vanmorgen een individuele bronzen medaille gewonnen op de Wereldkampioenschappen in Frankrijk. Hosmar startte als enige Nederlandse deelnemer in Grade IV en scoorde met zijn paard Alphaville N.O.P. 73,500%. Paralympisch kampioene Michele George (BEL) veroverde goud (74,881%) en het zilver was voor de Britse Sophie Wells (74,333%). Dit podium is hetzelfde als de Paralympische Spelen in Londen.

Frank Hosmar ging vanmorgen om 8.30 uur als eerste van start in de individuele wedstrijd Grade IV. "Dinsdag in de Team Test had ik een beter gevoel in de draf, maar vandaag was de galop weer meer gedragen," vertelt de ruiter achteraf. "Het voelde heel goed, Alphaville was helemaal bij mij. Hij had de oortjes erop en had de concentratie goed bij het werk. Ik heb hoog gescoord in de eenvoudige wissels en galop appuyementen. Vandaag zat er niet meer in dan wat we hebben laten zien." Trainster Adelinde Cornelissen toonde zich eveneens tevreden na de proef: “Frank heeft top gereden!”
“Grade IV heeft op dit WK een hele duidelijke top drie,” vertelt bondscoach Joyce Heuitink. “De podiumplekken hadden vanmorgen zomaar gewisseld kunnen zijn. Een foutje meer of minder had al uitgemaakt. Frank heeft heel sterk gereden en het was beslist een medaillewaardige proef.”

Na de zilveren medaille van Sanne Voets (Grade III) en bronzen medaille Nicole den Dulk (Grade Ib) staat de medaillespiegel van de Nederlandse para ruiters in Normandie nu op drie plakken. Vanmiddag strijden Demi Vermeulen (14:10 uur) en Rixt van der Horst (14:57 uur) om de individuele medailles in Grade II. Deze twee resultaten zijn ook essentieel voor de uitslag van de landenwedstrijd, die vanavond rond 20:00 uur bekend zal zijn. In de para dressuur worden de resultaten van de teamproeven en de individuele proeven van de beste drie combinaties per land bij elkaar opgeteld voor de teamuitslag. Nicole den Dulk start op het WK uitsluitend individueel.

Uitslag WK Para-dressuur individueel Grade IV:
Goud) Michele George (Bel) - FBW Rainman - 74.881%
Zilver) Sophie Wells (Eng) - Valerius - 74.333%
Brons) Frank Hosmar (Haarle) - Alphaville N.O.P. - 73.500%

Alle startlijsten en uitslagen zijn te vinden op www.normandy2014.com

Bron: KNHS
 

Archief
Terug naar vorige pagina