Sportberichten


Plaatsing  
 
02-05-2012  

Buren Heracles Almelo laaiend op gemeente

  ALMELO – Heracles Almelo sportburen Oranje Nassau, La Première, sv Almelo en CKV Achilles zijn woedend op de gemeente Almelo. Aanleiding het intrekken van het vorig jaar afgesproken akkoord om mee te werken aan een herschikking van de clubs op sportcomplex Ossenkoppelerhoek waardoor Heracles Almelo de ruimte krijgt voor de bouw van een nieuw stadion. Die kosten zijn nu doorgerekend en blijkt maar liefst 11,3 miljoen euro te kosten inzake het bouwen van nieuwe clubhuizen en kleedkamers en het aanleggen van kunstgrasvelden. Dat is het college van B&W te gortig en dat is de betrokken clubs medegedeeld.
Lees verder...

 
02-05-2012  

Feyenoord maatje te groot voor Heracles 4-1

 

ROTTERDAM – Heracles Almelo heeft dit jaar geen goede herinneringen aan De Kuip. Tegen Feyenoord verloor het kansloos met 4-1 waardoor Europees voetbal louter nog mogelijk is als bekerwinnaar PSV alsnog als tweede de competitie weet te beëindigen, maar daarbij zijn de Eindhovenaren afhankelijk van Heerenveen die dan Feyenoord moet verslaan.

Na 10 minuten zette Bakal de Heraclieden al op achterstand door de rebound via de paal achter Pasveer te leggen. Heracles had dan wel veel balbezit, maar de Rotterdammers waren veel beter in de omschakeling en gevaarlijker. Toch wist men de rust te halen met de kleinst mogelijke achterstand.

Na rust ging het al snel mis toen Cabral de voorsprong verdubbelde (2-0). Tien minuten later leken de Almeloërs helemaal van slag toen binnen een minuut Cissé en Schaken de voorsprong nogmaals verdubbelden (4-0).
De tegentreffer van Overtoom in de 72-tigste minuut was louter nog voor de statistiek. Trainer Krüzen toonde zich na afloop teleurgesteld; ‘Wij speelden een redelijke eerste helft met veel balbezit maar waren naïef in het verdedigen. Dat gebeurde ook in de tweede helft. Al met al hebben wij terecht verloren. Uiteindelijk overheerst de teleurstelling dat wij er niet in zijn geslaagd om het linker-rijtje te halen.’

< Na afloop ook nog een curieus bericht. Doelman Pasveer kwam er deze week achter dat hij nog een tand van PSV'er Dries Mertens in zijn hoofd had zitten als aandenken van de botsing tijdens de bekerfinale in De Kuip. Hij peuterde de tand zelf uit zijn hoofd. Armenteros kon het niet laten een foto van de tand rond te twitteren.

Pasveer: ‘Dries kan de tand komen halen

Kijk hier naar de foto’s van Feyenoord-Heracles Almelo

Feyenoord - Heracles Almelo 4-1 (1-0).
11. Bakkal 1-0, 53. Cabral 2-0, 64. Cissé 3-0, 65. Schaken 4-0, 72. Overtoom 4-1.
Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 48.000. Gele kaart: Quansah, Rienstra (Heracles Almelo).
Feyenoord:
Mulder, Leerdam, De Vrij, Vlaar (89. Nelom), Martins Indi, El Ahmadi, Clasie (70. Mokotjo), Bakkal, Cabral, Schaken, Cissé (82. Manu).
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers (Te Wierik), Rienstra, Van der Linden, Davidson, Quansah, Overtoom, Bruns (68. Belterman), Gouriye (74. Pedro),Armenteros, Everton.

 
03-05-2012  

Joyce van Baaren wint brons op EK in Manchester


Joyce van Baaren, geheel rechts, won brons.
Zij verloor in de kwartfinale nipt van de latere Europees kampioene.
  MANCHESTER – De Almelose Joyce van Baaren heeft vandaag beslag kunnen leggen op de bronzen medaille tijdens de Europese kampioenschappen Taekwondo in Manchester. De speelster van Taekwondo Oude Luttikhuis kwam uit in de klasse Dames Senioren tot 62kg.
In haar eerste partij wist Van Baaren overtuigend met een technisch knock-out te winnen van Cyprus. In de kwartfinale was de Almelose eveneens te sterk voor Darya Zobuvich uit Belarus. Na een schitterende hoofdtreffer wist Van Baaren de atleet uit Belarus op afstand te houden met als einduitslag 7-3. Tijdens de halve finale vond er een zeer spannende strijd plaats tegen Marlene Hornois uit Frankrijk die zich recent nog wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Van Baaren zette een tactisch zeer sterke partij neer waarbij duidelijk zichtbaar was dat de Française moeite had met het spel van de Nederlandse. Luttele secondes voor het eindsignaal wist Harnois met 7-6 langszij te komen waardoor Van Baaren genoegen moest nemen met een derde plek. De Francaise won uiteindelijk overtuigend de Europese titel. Brons dus met een gouden randje voor Joyce van Baaren die mag terugkijken op een uitstekend optreden.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
04-05-2012  

Overtoom mag voor Kameroen uitkomen

 

ALMELO – Heraclied Willie Overtoom mag van de FIFA uitkomen voor Kameroen. Dat melde de middenvelder via Twitter. Hij vroeg de toestemming nadat hij door de voetbalbond in zijn geboorteland was gevraagd om zich beschikbaar te stellen. Overtoom verwacht nog deze maand voor het eerst te worden opgeroepen.

 
05-05-2012  

Ronde van Overijssel voor Janse van Rensburg

 

RIJSSEN – Wim Stroetinga bleek in de straten van Rijssen over de beste benen te beschikken en werd winnaar van de etappe. De Koga Cycling Team-renner had aan de vijf seconden bonificatie echter niet genoeg om de Ronde van Overijssel op zijn naam te zetten. De Zuid Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg (foto) won een dag eerder de proloog en zat eveneens in de kopgroep zodat de eindoverwinning zeker was. Stroetinga werd in het totaalklassement derde achter Huub Duijn die de tweede plek zeker stelde.

Fotoreportage: Coen Mulder (Bornerbroek) en Jan Bril (Vriezenveen)
Klik hier voor 89 foto's van Coen Mulder in Bornerbroek

Fotoreportage (50 foto's)...

 
05-05-2012  

SVZW kan nog hopen dank zij HHC

 

RIJNSBURG – Rijnsburgse Boys liet zich niet weer verrassen door het bezoekende SVZW. De titelkandidaat won met 3-1 van een zich taai overeind houdend SVZW dat nog uit een achterstand wist terug te komen door een doelpunt van Jordi Kamphuis.
Pas zeven minuten voor het einde kwamen de Boys op winst via een treffer van Van der Vijver. Kort daarop werd het 3-1
Toch kan SVZW nog hopen op behoudt van de Topklasse-status. Concurrent Harkemase Boys verloor thuis met 1-2 van het zijn sportieve plicht doende HHC Hardenberg.
Harkemase Boys heeft 3 punten voorsprong op SVZW maar speelt volgende week uit tegen SC Genemuiden. Verliest Harkemase Boys van SC Genemuiden en wint SVZW van het al gedegradeerde ARC, volgt er een beslissingswedstrijd tussen de Friezen en de Wierdenaren.
Lijstaanvoerder Spakenburg, dat de punten nodig heeft om Rijnsburgse Boys achter zich te houden en om het kampioenschap veilig te stellen, speelt uit tegen Katwijk. Rijnsburgse Boys reist af naar Spakenburg voor de wedstrijd tegen IJsselmeervogels.

Rijnsburgse Boys - SVZW: 3-1 (1-1), 9: Bennie van Noord: 1-0, 22: Jordi Kamphuis: 1-1, 83: Danny van der Vijver: 2-1, 90+4: Jeffrey Winter: 3-1
Scheidsrechter: Wijma
Toeschouwers: 1.200
Gele kaarten SVZW: Tom Prumers, Tim Engbers, Nick Wennink en Boy Kamphuis
Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Olenski, Van Noord, Bart Freke (76: Sardar), Breinburg, Van Beuningen (60: Van der Vijver), Kevin Winter, Kolder, Kuhlmann, Jeffrey Winter en Leitoe (61:Gootjes)
Opstelling SVZW: Achterhoek, Zwiers (83: Maris), Prumers, De Graaf, Engbers, Van Keulen, Mulderije, Wennink (78: Ten Hove), Jordi Kamphuis, Boy Kamphuis en Parnela


Commentaar Hans Kraay jr. na afloop

 
06-05-2012  

Rallycoureur Dennis Kuipers breekt rugwervel


Dennis Kuipers maakte in 2011 een verrassend debuut in het wereldcircuit
 

SULINGEN – Rallycoureur Dennis Kuipers en zijn navigator Kees Hagman geraakten in de Noordduitse Sulingerland Rallye met hun Subaru Impreza N15 in een crash en werden met rugklachten opgenomen in een ziekenhuis. Daar bleek dat beide een rugwervel hebben gebroken. Hagman werd onmiddellijk geopereerd en Kuipers hoort vandaag of dat noodzakelijk is.
Kuipers reed in een bocht rechtdoor, raakte een paaltje en een boom waarna de wagen in een weiland eindigde.
Kuipers baarde vorig jaar opzien door als eerste Nederlander hoog te eindigen in het wereldcircuit. Dit seizoen had hij geen fabrieksteam achter zich staan en reed hij slechts één race als invaller.
In de Sulingerland Rallye kwam de geboortige Almeloër uit voor het team van Wevers Sport.

Markeloër Erik Wevers bleek zaterdag de beste Tukker in de rally en staat na 14 klassementsproeven met zijn Skoda Fabia S2000 op 1.52,5 minuut van leider Christian Riedemann. Peter van Merksteijn viel uit met mechanische problemen.
De rally telt mee voor het Open Nederlandse Rallykampioenschap.

 
06-05-2012  

Heracles verliest ongeïnspireerd van NEC 1-2


Voor Antoine van der Linden was de wedstrijd tegen NEC zijn laatste voor Heracles. Foto: Nick Zweers
 

ALMELO – Doordat Feyenoord won in Heerenveen ging de kans op Europees voetbal aan de neus van Heracles voorbij. Zelf verloren de Heraclieden in het Polman stadion ongeïnspireerd van NEC Nijmegen.
Trainer Bosz had al aardig gehusseld doordat Quansah was geschorst en Vejiinovic, Breukers , Davidson en Bruns in de lappenmand zaten.
NEC begon wel fel aan de wedstrijd en Pasveer moest in de zesde minuut handelend optreden om Zeefuik van scoren af te houden. Even later zag Pasveer een schot van Koolwijk rakelings zijn doel missen. Na een half uurtje voetbal zonder dat Heracles eningszins gevaarlijk was geweest, kwam de penalty toen van der Linden Zeefuik licht toucheerde. Nieuwbakken Ajaxied Lasse Schöne miste niet vanaf de stip.
Na de rust hadden de Nijmegenaren eveneens het beste van het spel. Zeefuik bekroonde dat met een intikkertje. Even leek het er op dat de Heraclieden met opportunistisch spel het tij nog wilden keren, maar dat was van korte duur, zij het dar Everton met een fraaie diagonale krul nog wel doelman Babos kansloos liet 1-2).
NEC trainer Pastoor was blij met de overwinning waardoor de play-offs werd bereikt. Dat was voor Heracles niet weggelegd. Het commentaar van Bosz: ‘Het was vandaag een moeizame en geen leuke wedstrijd waarin wij niet veel kansen hebben gehad. Wij hebben nog met een schuin oog naar de andere velden gekeken maar wij hebben geen Europees voetbal. Al met al hebben wij te weinig punten behaald en dat is teleurstellend.’

Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)

Commentaren:
Lasse Schöne: ‘Heracles stiekem op vakantie

Heracles Almelo - NEC 1-2 (01)
0-1 Schöne (29/pen)
0-2 Zeefuik (62)
1-2 Everton (83)
Arbiter: Van Sichem
Geel: Te Wierik, Van der Linden, Conboy
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Rienstra, Van der Linden, Looms, Belterman, Overtoom (Almubaraki/54), Duarte (Ter Horst/45+1), Douglas, Armenteros (Pedro/71), Everton.
NEC: Babos, Will, Szelesi, Cmovs, Conboy, Vadocz, Schöne, Koolwijk, Foor, Zeefuik (Platje/79), Amieux.


AFSCHEID
Voorzitter Jan Smit zette de vertrekkende spelers in het zonnetje (kijk hier)
 

Fotoreportage (21 foto's)...

 
06-05-2012  

Kalvenhaar wint MTB Trophy Apldoorn

 

APELDOORN – De Wierdense Annefleur Kalvenhaar (17), lid van de Almelose wielervereniging De Zwaluwen, won in in Apeldoorn de Rabobank MTB Trophy 2012. De mountainbikester bleef in de categorie junioren Britt van den Boogert en Annemarie Worst voor. Het was de derde overwinning van Kalvenhaar. Eerder deed ze dat twee keer in de categorie vrouwen. Ze moest in Apeldoorn bij de junioren starten omdat de vrouwenwedstrijd internationaal was. In die categorie werd de Oldenzaalse Hielke Elferink elfde.

< Annefleur Kalvenhaar (archieffoto)

 

 
08-05-2012  

Vitesse selecteert ‘voetbalkids´ onder 9 jaar

 

ERMELO – De scouts van Vitesse Arnhem hebben in het kader van ‘Regioteams Jonger Oranje’ (onder de 9 jaar) ook een vijftal ‘kids’ uit Almelo geselecteerd. Vorige week kwamen ze al even samen in het Polman Stadion en in Ermelo vond uiteindelijk uit een totaal van 200 talentjes een selectie plaats voor opname in het regioteam De Veluwe – Midden Nederland.
De ‘kids’ konden worden aangemeld door hun ouders en uit Almelo werden David Leusink, Djordy Evers, Thyn Grob, Casey Berg en keeper Quinten Gloudemans gekozen. Zij mogen op zondag 3 juni naar het Olympisch Stadion in Amsterdam voor de Copa Amsterdam en 17 juni strijden voor de finale van de regioteams.
David, Djordy, Thyn en Quinten spelen bij Oranje Nassau in de F’jes en Casey speelt bij avc Heracles in F2.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
09-05-2012  

JCI & Heracles steunen voetbalproject Ghana

  ALMELO – In april jl. heeft Junior Chamber International Almelo (JCI) een project ondersteunt waarbij er voetbalshirts zijn uitgedeeld bij de Street Academy in Ghana. Hier volgen Afrikaanse straatkinderen onderwijs en spelen ze actief voetbal.
Voor het project ʻJCIgoesAfricaʼ van JCI (voorheen JuniorKamer) is Nederlander Ruud Tuithof naar zes landen in Afrika gereisd om daar kinderen te ondersteunen met voetbalshirts van verschillende BVO’s (Betaald Voetbal Organisaties). Onder andere Heracles Almelo, VVV Venlo, FC Utrecht, FC Twente en KNVB-partner ING werkten mee aan dit initiatief in Togo, Niger, Nigeria, Kameroen, Ivoorkust en Ghana.
Gedurende dit project zijn scholen en dorpen bezocht waar kinderen onderwijs krijgen en sport als middel gebruiken om de, soms moeilijke, leefomstandigheden het hoofd te bieden.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
09-05-2012  

Oranje Nassau F1 zonder verlies kampioen

 

ALMELO - Met geen enkel verloren wedstrijd en met zelfs nog 1 wedstrijd te gaan is F1 van Oranje Nassau verdiend kampioen geworden. Met ontzettende leuk en vaak spannend voetbal in combinatie met goed samenspel waren de wedstrijden op de vroege zaterdagochtend een lust voor het oog. Met een super verdediging, sterk middenveld en een geweldige voorhoede is het dit F1 elftal regelmatig gelukt om met hoge cijfers te winnen. Uiteraard is dit niet alleen aan de spelers Thom Jansen, Gijs Kamphuis, Sven Schoemaker, Quinten en Duncan Gloudemans, Sem Scholten, Jens Hergers, Alec Bulters en Raul Galindo van Bentheim te danken maar ook aan hun geweldige trainers Tim van der Laan en Matthijs Rodijk en leider Gerrit Schoemaker.
Hierbij willen wij ook teamsponsor Scholten Grootkeuken Techniek bedanken voor de prachtige tenues en support! Doordat alle ouders en andere familieleden en vrienden regelmatig aanwezig waren, was het altijd een topdrukte langs de lijn. Uiteraard is er nog ff flink gefeest tijdens de BBQ

Foto’s van de kampioenen zijn te zien op de
eigen website van ON F1.

 
10-05-2012  

Bondskampioenschap turnen in IISPA

 

ALMELO, 12/13 mei a.s. entree: ja

Op zaterdag 12 en zondag 13 mei vinden in de IISPA te Almelo de Polman Gymnastics 2012 Almelo plaats. Deze wedstrijden in de meerkamp en toestellen 2e divisie & 3e Kwalificatie Talentendivisie & 2e Kwalificatie Eredivisie jeugd behoren tot de reeks voor het Bondskampioenschap KNGU.
De organisatie is in handen van KNGU LTCTD i.s.m. Bosan TON Almelo.

< Olympisch kandidate
Wyomi Masela en de zusjes Wever in het midden. De laatste twee halen de Spelen niet door blessures.

Kijk hier voor meer informatie.

 

 
10-05-2012  

Swansea wil fans als Elvis op tribune

 

SWANSEA - Brendan Rodgers, de manager van Swansea City, heeft een wel heel opmerkelijk verzoek gedaan aan de eigen supporters. Rodgers wil dat zijn fans zich in de laatste thuiswedstrijd massaal verkleden als Elvis Presley. Zo wil de manager wraak nemen op enkele bookmakers, die voor het seizoen stelden dat de kans groter was om Elvis te zien verschijnen dan dat promovendus Swansea zich zou kunnen handhaven in de Premier League.
Swansea wist zich makkelijk te verzekeren van het behoud. De club uit Wales staat twaalfde met 44 punten. 'Als waardering voor onze prestaties en ook als grap vragen we dit aan onze fans', aldus Rodgers. Wellicht dat ook meespeelt dat Elvis Presley dit jaar 35 geleden is overleden.
 

 
10-05-2012  

Trainer Braak op staande voet weg bij Luctor

 

ALMELO – Trainer Ronnie Braak, die eerder dit seizoen zijn contract met een jaar verlengde, is één wedstrijd voor het einde van de competitie de laan uitgestuurd bij voetbalclub Luctor et Emergo. Reden de achterstand op de veilige tiende plek in de competitie bedraagt zegge en schrijve één punt. Volgens de ranglijst van dit moment zou de tweedeklasser nacompetitie moeten spelen.
Christian Noppers moet voor het schokeffect gaan zorgen en is komende zondag in de thuiswedstrijd tegen AVV Columbia de eindverantwoordelijke coach.

 
11-05-2012  

Fusie DVO’71 en sv Rietvogels eindelijk rond

 

ALMELO - Ook de leden van sv Rietvogels stemden donderdagavond jl. in met de fusie tussen DVO’71 en sv Rietvogels. DVO’71 deed dat al twee weken eerder, maar Rietvogels moest in de ‘herkansing’ omdat toen statutair te weinig leden aanwezig waren. Daarmee komt een eind aan jaren van verzet, nadat de gemeente al in 2005 besloot het sportcomplex ’t Maatveld te willen afstoten en DVO’71 naar De Riet te willen verhuizen. Lees verder in het AW…
 

 
12-05-2012  

SVZW hangt nog aan draadje na winst op ARC


Marnix Smit in spanning voor de uitslag Genemuiden-Harkemase Boys
Foto: Henk Steen

Marnix Smit
Volledige naam: Marnix Smit
Geboren: 10 december 1975
Geboorteplaats: Almelo, Nederland
Clubinformatie
Spelend bij: SVZW Wierden (Topklasse)
Positie: verdediger
Vorige clubs: Heracles Almelo, FC Twente, sv Rietvogels
Marnix Smit (Almelo, 10 december 1975) is een voormalig Nederlands profvoetballer die van 1999 tot 2008 uitkwam voor Heracles Almelo.
Carrière
Marnix Smit begon als pupil in de jeugd van sv Rietvogels totdat hij door FC Twente werd aangetrokken voor de jeugdopleiding. Hij bracht het niet tot het eerste elftal, mede door een zware blessure die hij opliep toen op 5 september 1991 een noodtribune instortte bij de wedstrijd Heracles Almelo - Heerenveen waar hij als toeschouwer aanwezig was. In totaal 13 gewonden werden naar het ziekenhuis afgevoerd.
Na een zeer lange revalidatie bij FC Twente verhuisde Smit alsnog in 1999 naar Heracles Almelo. Hij maakte zijn debuut in de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Hij is vanaf het begin een vaste kracht gebleken en blonk uit door zijn spelinzicht en voortreffelijke lange passes. Vanaf seizoen 2005/06 kwam Smit met Heracles uit in de Eredivisie. Het laatste jaar moest hij ondanks een ijzeren discipline echter vaker genoegen met een plaats op de bank en kwam hij nog 10 keer uit in de hoofdmacht.
In 2008 maakte Smit de overstap naar het amateurvoetbal en ging spelen voor SVZW uit Wierden. Smit is een van de weinigen in het profvoetbal die ook werkte aan een latere carrière en studeerde af aan de Universiteit Twente en promoveerde op 22 december 2010 tot Doctor.
 

WIERDEN – SVZW heeft mede dankzij de winst van Genemuiden op Harkemase Boys nog kans op behoudt van de Topklasse-status. Zelf wonnen de Wierdenaren van het bezoekende en al gedegradeerde ARC uit Alphen aan de Rijn.
SVZW moet nu een beslissingswedstrijd spelen tegen Harkemase Boys om de play offs te bereiken. Bij een nederlaag is het echter over en volgt degradatie naar de hoofdklasse.

SVZW begon de wedstrijd tegen ARC met Marc Doornbos op doel omdat eerste doelman Achterhoek zich blesseerde tijdens de ‘warming-up’. Het trainersduo Piet de Kruif en Hans Kraay Jr. had De Graaf centraal achterin geposteerd tussen Zwiers, Prumers en Parnela en koos daarmee voor meer snelheid in de achterste linie. Marnix Smit kreeg een vrije rol op het midden om vandaaruit zijn passes op maat te versturen. Een ingreep die goed uitpakte.
Vanaf het eerste fluitsignaal gooide SVZW alles op de aanval en vooral Jordi Kamphuis als linker spits kreeg daarbij een belangrijke rol. Toch was ARC gevaarlijker in het eerste kwartier met twee keer een doorbrekende Kurbegovic die de eerste kans net naast schoot en een hard schot gepakt zag door Doornbos. Ook Tavenier schoot voorlangs tot opluchting van geheel Wierden. In de vijftiende minuut dan de corner voor SVZW waaruit het eerste doelpunt viel. De afgeslagen bal werd door Kamphuis op de slof genomen en verdween in het doel 1-0.
Vlak daarop moest doelman Doornbos opnieuw ingrijpen om de gelijkmaker door Looyestein te voorkomen. In de tegenaanval zorgde een corner van Smit voor paniek maar de mee naar voren gekomen Prumers zag zijn inzet op het nippertje van de achterlijn gehaald worden.
Even later dan toch de 2-0 nadat Perik gevloerd werd binnen de zestien en zelf de toegekende strafschop verzilverde. Kamphuis negeerde vlak daarop de vrijstaande Perik en schoot langs het doel en zag ook nog een lobje gepakt door doelman Balk zodat men de rust inging met 2-0.

Na rust keerde uitblinker Kurbegovic niet terug en ook Prins werd door ARC-trainer Erwin Vurens vervangen. SVZW bleef de aanval zoeken en controleerde, zeker nadat in de 58e minuut de subliem genomen vrije trap van Marnix Smit door Kamphuis werd afgerond met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd 3-0.
SVZW liet zich wat zakken waardoor ARC toch wat meer voorwaarts speelde en via een geplaatst schot van Ortega weer dichterbij kwam 3-1. Het trainersduo Piet de Kruif en Hans Kraay Jr. keken het nog even aan, maar besloten al snel dat nieuwe impulsen nodig waren om meer van het eigen doel af te spelen om erger te voorkomen. Met Altink en Göbel voor Wennink en Smit werd de middenlinie van nieuwe energie voorzien. Vijf minuten voor het einde zette Altink SVZW helemaal op safe (4-1) en was alle aandacht gericht op de laatste speelminuten bij Genemuiden tegen Harkemase Boys. Voorzitter Freddy Nijhof tuurde voortdurend op zijn mobieltje want de stand was daar gelijk totdat in de verlengde speeltijd Genemuiden alsnog zijn sportieve plicht vervulde en de eindstand 2-1 liet aantekenen. Een grote grijns op het gezicht van Nijhof verraadde dat voor SVZW het voetbalseizoen nog niet is afgelopen en zaterdag in Hoogeveen (HZVV) tegen Harkemase Boys moet worden gewonnen om directe degradatie te ontlopen. Daarna volgen eventueel nog vier wedstrijden in de play offs. Voorlopig leeft SVZW nog en heeft het nu in eigen hand!

Fotoreportage: Henk Steen

Fotoreportage (24 foto's)...

 
13-05-2012  

Berkvens (Excelsior) op stage bij Heracles

 

ROTTERDAM - Volgens RTV Rijnmond mag Marley Berkvens proberen een contract bij Heracles Almelo in de wacht te slepen. De 19-jarige middenvelder, die afgelopen seizoen door Feyenoord werd verhuurd aan Excelsior, komt niet in aanmerking voor een nieuwe verbintenis bij de twee Rotterdamse clubs.

Op aanstaande dinsdag en woensdag zal Berkvens zich melden in Almelo om een stage af te werken. De geboren Woerdenaar kreeg afgelopen jaar geen speeltijd in de hoofdmacht van de Kralingers en moest derhalve zijn minuten maken in het gecombineerde beloftenelftal van Feyenoord en Excelsior.

Berkvens speelde voor zijn overstap naar de jeugdopleiding van Feyenoord voor voetbalvereniging Bodegraven, Sparta en Alphense Boys.
 

 
14-05-2012  

Supporters Heracles zelf seizoenkaart verlengen!

 

ALMELO – Een wetswijziging verbiedt dat seizoenkaarthouders automatisch hun SeizoenClubCard (SCC) verlengd zien worden. Clubkaarthouders van bijvoorbeeld Heracles Almelo moeten zelf actie ondernemen meldt de clubleiding daarom.

Alle kaarthouders van het seizoen 2011/2012 hebben via een brief of email bericht ontvangen met daarin een unieke code, zodat men online de SCC kan verlengen. Dit kan uiterlijk tot met 25 mei a.s. daarna komen de kaarten in de vrije verkoop. Verlengen kan via de website of tijdens kantooruren bij de administratie in het Polman Stadion.

PS
Overigens komt de Skybox van de gemeente Almelo ook vrij. De gemeente moet zwaar bezuinigen en heeft het voornemen de huur à raison van 60.000 euro per seizoen medio 2015 op te zeggen.
Zouden de colleges van de buurgemeenten Borne, Hof van Twente, Tubbergen, Twenterand en Wierden dat niet gezamenlijk eerder kunnen overnemen? Kunnen ze bij minder belangrijke wedstrijden nog wel eens een Almelose collega uitnodigen!

 
14-05-2012  

Wierdens eindvoorstel tennisonderdak afgewezen

 

WIERDEN - Het eindvoorstel van de gemeente om de Wierdense tennisclub Beukersweide en tennisvereniging Wierden te huisvesten op tenniscentrum de Stouwe is afgewezen. Dit is de uitkomst van de bespreking van de gemeente met beide tennisverenigingen en de vertegenwoordigers van tenniscentrum de Stouwe.
Het voorstel was er op gericht om tegemoet te komen aan de wensen van alle betrokkenen. Breekpunt bleek de voorgestelde aanleg van zes all weather banen en vier gravelbanen. Hiermee wilde de gemeente het park zo inrichten dat zowel WTC Beukersweide als TV Wierden genoeg banen zouden krijgen in de door hen gewenste ondergrond.
Uiteindelijk gaf het bestuur van WTC Beukersweide aan dat de algemene ledenvergadering alleen tien all weather banen op het park wilde accepteren.
Wethouder Bekke toonde zich na afloop van het overleg teleurgesteld: “Wij hebben ons uiterste best gedaan een voorstel te doen dat tegemoet komt aan de wensen van alle betrokkenen. Ik zal het college en de raad over deze uitkomst informeren en mij met het college beraden op het vervolg”.

 
15-05-2012  

Turnsuccessen in de regio


Daniëlle Averesch en Maudé Lesscher
 

DEDEMSVAART – Bij turnwedstrijden voor de regio Overijssel hebben turnsters van Osswik en Sparta liefst 9 medailles behaald. Kirsten Steggink behaalde 2 gouden medailles op de onderdelen minitramp en tumbling. Charlaine de Rijter behaalde zilver op tumbling en 2 x brons op minitramp en pegasus. Laurie Tiehuis behaalde zilver op tumbling en minitramp en brons op pegasus. Lize Neuman behaalde zilver op tumbling.

<< ALMELO - Ook in de IISPA te Almelo werd geturnd in voorrondes voor het NK Turnen dat op 3 juni in Waalwijk wordt gehouden. Maudé Lesscher (BosanTON/Omhoog Wierden) wist zich te plaatsen na een afwezige blessuretijd. Clubgenote Daniëlle Averesch behaalde als hoogste resultaat op vloer een zevende plek.

HELLENDOORN - In Hellendoorn werden afgelopen weekend de toestelkampioenschappen gehouden. Achilles WIL deed hier met twaalf meisjes aan mee. Tijdens de eerste wedstrijdronde waren de junioren niveau 8 aan de beurt. Bianca Mentink turnde burg en vloer en Sylvana Lok balk, sprong en vloer. Beiden werden zij tweede Bianca op brug en Sylvana op sprong. Tijdens de tweede wedstrijd ronde turnden de jeugd meisjes niveau 8. Myrthe, Anoek, Maike, Laura, Carmen, Elise, Leonie en Yasmin deden goed hun best maar vielen helaas niet in de prijzen. Tegelijkertijd waren Sanne Knoop senior niveau 7 en Karlijn Stevelink pupil 2 niveau 8 aan de beurt. Sanne werd derde op sprong en Karlijn werd tweede op vloer. Een knappe presentatie tijdens de laatste wedstrijden van dit seizoen. 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
15-05-2012  

Heracles E7 kampioen met 100 doelpunten

 

ALMELO – Het afgelopen weekend was er feest bij avc Heracles aan de Bornsestraat. Het E7 team van trainers Martin Hamstra, Antwan Ring en leider Wiebe Blaauw vierde het behaalde kampioenschap met maar liefst 100 gemaakte doelpunten.

< Hier de kampioensfoto: v.l.n.r. staand: Mustafa, Baran, Tim, Mitzu en Tom. Knielend: Boyd, Emre, Jorn, Niek, Scott en Kai

 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-05-2012  

PH sponsoravond met Bosz en Kuiper


Björn Kuiper legt uit hoe scheidsrechters zich voorbereiden op wedstrijden
 

ALMELO – PH Almelo hield maandagavond een sponsoravond met als hoofdgasten Heracles Almelo trainer Peter Bosz en scheidsrechter Björn Kuiper. De Oldenzaalse supermarktondernemer is door de UEFA geselecteerd voor het komende EK in Polen en de Oekraïne.
De komst van Kuiper werd mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Riwald Recycling die de lezing van Kuiper ‘kocht’ in de veiling tijdens de Gala-avond voor de stichting Kans voor een Kind.

Het thema van de avond was ‘Samen Sterk’, doelend op samenwerking tussen de vereniging PH en de sponsoren. In het eerste gedeelte van de avond informeerden Jordi en Ben Kremer over de unieke samenwerking van hun stichting Join4Energy met PH Almelo. Join4Energy is een stichting die als doel heeft om geld in te zamelen voor onderzoek naar energiestofwisselingsziekten met als uiteindelijke doel het ontwikkelen van een medicijn. PH Almelo ondersteunt de stichting door een deel van de inkomsten uit de shirtsponsoring van de jeugdelftallen te schenken aan Join4Energy.
Het 2e gedeelte van de avond werd ingevuld door gastspreker Björn Kuipers. Hij gaf alle aanwezigen een blik achter de schermen van de professionele scheidsrechterswereld. Een wereld waar de samenwerking met assistenten minstens zo belangrijk is als het samenspel bij voetbalteams.
Tot slot blikte trainer Peter Bosz van Heracles Almelo terug op de bekerfinale en de impact die de finale op de selectie heeft gehad en werd in een tweegesprek met Björn Kuipers o.l.v. Paul Schabbink alle ins en outs van de voetbalwereld blootgelegd. Daarbij werd het publiek natuurlijk ruim de mogelijkheid geboden om de bekende voetbalpersoonlijkheden kritische en interessante vragen te stellen. Al met al een zeer geslaagde avond voor de sponsoren van PH Almelo.

Fotoreportage: 'Paparazzo' Freek en zwager

Fotoreportage (14 foto's)...

 
16-05-2012  

Heracles breekt contract Thomas Bruns open


Algemeen-directeur Nico-Jan Hoogma feliciteert Thomas Bruns
Foto: Heracles Almelo
 

ALMELO - Thomas Bruns (Wierden) heeft in het Polman Stadion bijgetekend tot 2015. De huidige verbintenis van de middenvelder liep in de zomer van 2013 af en bevatte een optie tot 2014. Vandaag is echter een contractverlening tot 2015 overeengekomen.
“Wij wilden Thomas belonen voor de goede ontwikkeling die hij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Hij heeft zelf een heel goed gevoel bij deze club dus beide partijen zijn content met deze contractverlenging”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma.
Thomas Bruns maakte in januari 2011 vanuit de gezamenlijke Voetbalacademie met FC Twente de overstap naar Heracles Almelo. Hij maakte op 9 april 2011 zijn debuut in de hoofdmacht in het met 2-6 gewonnen uitduel bij Willem II. Inmiddels staat de teller op 20 competitieduels (1 treffer). In de halve finale van het KNVB bekertoernooi maakte hij een zeer belangrijke goal tegen AZ (de 2-3 tijdens de verlenging, uiteindelijk zou het 2-4 voor Heracles Almelo worden).

 
16-05-2012  

Olympische clinic voor jeugd MHC Almelo


Clinic met Olympisch tintje voor jeugd MHC Almelo
Foto: Coen Mulder
 

ALMELO – De jeugd van Mixed Hockey Club Almelo (MHC) nam woensdagmiddag deel aan een hockey-clinic met Olympisch tintje. Sander de Wijn en Quirijn Caspers van Olympisch Oranje gaven namelijk een clinic op de velden van MHC aan de teams MD2, J8D2 en ME10.
De lijnen lagen in dit geval kort, omdat in genoemde teams twee zusjes en een broertje spelen van Sander de Wijn.
Sander de Wijn ontving onlangs de onderscheiding van grootste talent van het afgelopen Hoofdklasseseizoen. Sander begon met Hockey bij Union in Nijmegen, stapte op 18-jarige leeftijd over naar Kampong Heren 1 in Utrecht. Sander speelde in Nederlands Jongens B, A en Jong Oranje voordat hij door Paul van Ass gevraagd werd als verdediger voor het Nederlands Elftal.
Quirijn Caspers begon met hockey op jonge leeftijd bij MHC Leusden en stapte daarna over naar de jeugd van Kampong waar hij met verschillende teams meerdere landskampioenschappen bij de jeugd behaalde. In 2004 debuteerde hij als nummer 9 voor Kampong Heren 1. In 2007 maakte hij zijn debuut voor het Nederlandse hockeyploeg in een oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea. In 2007 maakte hij deel uit van de selectie voor de Champions Trophy in Maleisië, waar de derde plaats werd behaald. Caspers werd bovendien verkozen tot Speler van het Toernooi op het in de zomer van 2007 gehouden 8-Landentoernooi voor spelers onder-21 in Mönchengladbach. Sinds het seizoen 2011/2012 is Caspers aanvoerder van Kampong en aanvaller in de selectie van bondscoach Paul van Ass.

Foto: Coen Mulder
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-05-2012  

DETO promoveert naar Topklasse

 

HARDENBERG – Het Vriezenveense DETO heeft zich woensdag in Hardenberg weten te plaatsen voor promotie naar de Topklasse in het zaterdagvoetbal. Trainer Anton Wennemers wist zijn spelers voldoende te motiveren om de beslissingswedstrijd om het kampioenschap op neutraal terrein tegen WHC Wezep met 2-1 te winnen.
Door de spanning was de wedstrijd niet groots te noemen en kwam DETO in de tweede helft op voorsprong door een blunder van de doelman van WHC die de vrije trap van Kevin Aman niet onder controle kreeg. WHC kwam nog op gelijke hoogte door een vrije trap dwars door de muur, maar in de verlenging wist Ruud Bruns in de 99e minuut de winnende treffer te laten aantreden.
Deto krijgt daardoor volgend seizoen te maken met o.a. Excelsior’31 uit Rijssen, HHC Hardenberg en Genemuiden. Mogelijk zelfs ook met SVZW dat zaterdag in Hoogeveen moet winnen van Harkemase Boys om zich via de nacompetitie veilig te spelen. In dat geval heeft Overijssel vijf clubs in de top van het zaterdagvoetbal. WHC Wezep kan promotie nog afdwingen via de nacompetitie.

WHC – DETO 1-2 (0-0)
Doelpuinten: 66e min. 0-1 Kevin Aman, 74e min. 1-1 Adi Draganovic, 99e min. 1-2 Ruud Bruns.
Scheidsrechter: Dhr. M. Bellinga uit Groningen. Assistenten: Dhr. J.W. Baas uit IJsselstein en Dhr. M.T. de Leest uit Deventer.
Gele Kaarten:  Adi Draganovic, Herre Huberts, Remon de Vries (WHC), Martijn Schepers, Kevin Aman, Ruud Bruns (DETO).
Rode Kaarten: Geen.
Toeschouwers 4000.
Opstellingen:
DETO: Johannes Yarbug, Kevin Coenraad, Jelmer Rumathé, Wybe Kram, Mathijn Schepers, Jan Herm Zomer (62. Ruud Bruns), Jerry van Staa, John Fraterman, Koen Roelofs (62. Vincent Bilanovic), Kevin Aman, Ferdi ter Avest.
WHC: Dominic van Hoof, Adi Draganovic, Erik Wisse, Jasper van der Stouw, Jason Huisman, Yasinne Assa (102. Rinze van der Velde), Remon de Vries, William Potkamp (94. Eugene Webb), Denis Mahmudov, Jolf Stel (46. Herre Huberts), Sonny Bosz.

 
17-05-2012  

Pollux gaat van Oldenzaal naar IISPA Almelo

 

OLDENZAAL/ALMELO – Het topvolleybalteam van Pollux gaat volgend seizoen spelen en trainen in de topsporthal IISPA te Almelo. Dat is de uitkomst van het crisisberaad woensdagavond in ‘thuishaven’ Vondersweijde te Oldenzaal.
Met het vertrek verliest Oldenzaal een tweede topsportorganisatie aan Almelo. Eerder vertrok al BosanTON (topsport turnen Oost Nederland) naar Almelo. Het vertrek van Pollux ging gepaard met een bestuurswissel. Ad-interim stichtingsbestuurders Jordy Kamphuis en Kitty van der Linden omschreven de financiële noodzaak van de verhuizing. Pollux heeft de begroting bijgesteld van 160.000 naar 80.000 euro maar komt nog 30.000 euro tekort.
Volgens de initiatiefnemers kan Pollux niet anders omdat men in Oldenzaal € 32,50 per uur betaald en het Sportbedrijf Almelo een aanbod heeft gedaan van € 4,50 per uur in het eerste jaar. De gemeente Oldenzaal wilde daar niet in mee gaan, omdat het meer een beleid voor breedtesport voorstaat. Met het vertrek naar Almelo koopt Pollux dus tijd om de begroting voor de toekomst op peil te brengen. Ook hoopt men op sponsoring uit het Almelose bedrijfsleven.

Heeft u interesse? Neem contact op met Jordy Kamphuis, coördinator Commerciële Zaken via 06 53 96 91 83 of jordykamphuis@polluxoldenzaal.nl
Jan Smit mag ook bellen! Pollux/Heracles Almelo is wel een aardige naam voor een tweede professionele loot van de BVO. Dat genereert meer TV-aandacht dan damesvoetbal!

 
17-05-2012  

PH verslaat Heino in nacompetie om degradatie

 

ALMELO - PH Almelo heeft vandaag in de nacompetitie de eerste stap gezet in de strijd tegen degradatie. Met een duidelijke 2-0 overwinning op Heino zijn de eerste drie punten binnen en gaat men met een voordeel van twee doelpunten zondag naar Heino. PH kon vandaag geen beroep doen op drie geschorste spelers. Robin Rikhof begon daardoor als laatste man met Dennis Wennink dicht in de buurt. Sven Weenink verhuisde van links naar rechts en Twan Haghuis werd als linksback geposteerd. De eerste twintig minuten ging de strijd gelijk op hoewel PH technisch misschien wel wat beter was, maar ook Heino liet toen zien dat het goed kan voetballen. Vooral de voorhoede van Heino is gevaarlijk, maar de PH-verdediging hield goed stand en doelman Patrick Hofland  speelde weer eens een foutloze wedstrijd. Na een klein half uur speelde Ruud Gasthuis zich goed vrij en schoot met zijn 'chocoladebeen' de bal in de touwen 1-0. Tot de rust bleef dat zo.
Na de pauze rust was er duidelijk een overwicht van PH maar de spitsen gingen slordig met de kansen om. Heino kwam ook een paar goed door, maar Patrick Hofland bleef attent keepen. De ingevallen Davey Groothedde maakte tenslotte de 2-0 na een blunder van de keeper van Heino. PH verzuimde vervolgens nog enkele keren om de voorsprong uit te bouwen en moet nu met twee doelpunten in het voordeel zondag a.s. om 14.00 uur aantreden in Heino.

Fotoreportage: Jan Bril


Opstelling PH: Patrick Hofland- Sven Weenink-Robin Rikhof-Dennis Wennink-Twan Haghuis-Ruud Gasthuis-Niek Loohuis-Jordi de Vries-Robin Nijmeijer-Donny Luierweert en Jeffrey Wesselink. (Wissels: Davey Groothedde voor Niek Loohuis en Jildert Kuiken voor Robin Nijmeijer)

Fotoreportage (35 foto's)...

 
18-05-2012  

SV Almelo ontving sportief bezoek uit Zwitserland

 

ALMELO – Het 98-jarige SV Almelo timmert internationaal aardig aan de weg. Vandaag ontving de club een D-elftal van FC Aarburg en een mixed team van SC Zofingen, beide uit Zwitserland. De bezoekende clubs namen het op tegen o.a. het D-team en het MA-team van SV Almelo, waarbij het ‘Freundschaftstreffen’ voorop stond.

Aan het begin van deze maand ontving SV Almelo ook al enkele dagen een damesteam van het Franse Junesse Sportive Pontoisiennee.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 45 foto's)

Fotoreportage (9 foto's)...

 
19-05-2012  

SVZW redt het niet en degradeert

 

HOOGEVEEN – Na de overwinning vorige week op ARC door SVZW en de nederlaag van Harkemase Boys in Genemuiden, gloorde re hoop in Wierden voor het behoudt van de Topklasse. Echter in de beslissingswedstrijd van SVZW tegen Harkemase Boys ging de ploeg van het duo Hans Kraay jr en Piet de Kruif onderuit met 2-0, zodat SVZW het opnieuw moet proberen via de Hoofdklasse.
Al in de eerste minuut kwamen de Friezen op voorsprong door een simpele intikker van Pannekoek 1-0. De eindstand stond binnen een kwartier op het scorebord toen doelman Doornbos de terugspeelbal van Nick de Graaf niet onder controle kreeg waardoor Van der Meulen net zo simpel als Pannekoek eerder, de 2-0 kon laten aantekenen.
Verdedigend rammelde het bij SVZW aan alle kanten en vooral oud- international Romano Denneboom was een ware plaag voor de Wierdenaren dat zelf nauwelijks aan aanvallen toekwam. Na de pauze kwamen Altink en Smit in de ploeg voor Özcan en Wennink en ging het iets beter lopen bij SVZW. Topscorer Perik (2x) en Zwiers hielpen echter goede scoringskansen omzeep zodat SVZW niet aan scoren toekwam en terugkeert in de Hoofdklasse.

Fotoreportage: Henk Steen

Harkemase Boys - SVZW 2-0
(2-0). 1. Pannekoek 1-0, 14. Van der Meulen
Opstellingen:
Harkemase Boys: De Vries, Bergsma (12/Koster), Werkman, Hooiveld, Bischop, Van der Meulen, Van der Weij, Schokker, Bacuna (90/Van Wijk), Denneboom (59/Van Bunderen), Pannekoek
SVZW: Doornbos, Zwiers, de Graaf, Prümers (67. Maris), van Keulen, Özcan (46. Altink), Engbers, Wennink (46. Smit), Mulderij, J.Kamphuis, Perik


Fotoreportage (15 foto's)...

 
20-05-2012  

Geertsma oppermachtig in 5e Noabers Ranking

 

ALMELO – Café Het Zuiden was vrijdag jl. het decor van de vijfde avond van de Noabers Ranking 2012. De opkomst was met 37 deelnemers wederom prima.

Aan het eind van de avond ging de finale tussen Raymond Hoevenberg en Lesley Geertsma. De weg van Hoevenberg ging via Jeroen Geerdink, Rhandy Drees en Jerry Stuiver. En Geertsma zette achtereenvolgens Mark Meijer, Fabian Roosenbrand en Arjan Korte opzij.

In de finale ging Geertsma (foto) voortvarend van start. Hij nam met een 18-, 17-, en 15-darter een 3-0 voorsprong. Hierna werd het meer een wedstrijd. Hoevenberg maakte 3-1, Geertsma 4-1 en vervolgens won Hoevenberg twee legs oprij en stond er dus een 4-3 tussenstand op het scorebord. Helaas voor Hoevenberg zat er meer voor hem niet in. De achtste leg moest hij weer aan Geertsma laten en hierdoor verloor Hoevenberg zijn tweede finale op rij. Geertsma werd dus de winnaar van de avond en dat was ook meer dan terecht.

De verliezersronde werd deze avond gewonnen door Patrick Hendriks. Hij won in de finale met 3-0 van Gaby Janssen. Verder werd de hoogste finish gegooid door Jeroen Geerdink; hij gooide in zijn allereerste leg van de avond 170 uit.

In het klassement zien we dat Fabian Roosenbrand nog steeds de leider is en ook iets is uitgelopen op nummer twee Patrick Hendriks. Gea Meijer deed weer uitstekende zaken in de strijd om beste dame en heeft nu daarin de koppositie nog steviger in handen.

De belangrijkste uitslagen:

Verliezersronde Halve finales
Bert Drees – Patrick Hendriks 0-3
Jan Meijer – Gaby Janssen 0-3
Verliezersronde Finale
Patrick Hendriks – Gaby Janssen 3-0
Winnaarsronde Kwartfinales
Rhandy Drees – Raymond Hoevenberg 0-3
Jerry Stuiver – Dennis Hondebrink 3-2
Boyd Meijer – Arjan Korte 0-3
Lesley Geertsma – Fabian Roosenbrand 3-1
Winnaarsronde Halve finales
Raymond Hoevenberg – Jerry Stuiver 4-3
Arjan Korte – Lesley Geertsma 1-4
Winnaarsronde 3e/4e plaats
Jerry Stuiver – Arjan Korte 3-1
Winnaarsronde Finale
Raymond Hoevenberg – Lesley Geertsma 3-5

Voor een uitgebreider verslag, alle uitslagen en een tussenstand kijk hier.

 
24-05-2012  

Breukers niet transfervrij naar FC Twente

 

ALMELO – Heracles-verdediger Tim Breukers kan niet transfervrij naar FC Twente. De speler had voor 15 mei zijn club moeten aanschrijven dat hij niet voor een derde contract in aanmerking wilde komen, maar dat werd verzuimd. Daardoor kan Heracles Almelo de 24-jarige Breukers verplichten om ook volgend seizoen in Almelo te voetballen. Breukers kwam in 2007 bij Heracles Almelo.
FC Twente presenteerde Breukers al als nieuwe speler, maar moet nu aan tafel met Heracles Almelo om uit de impasse te komen. Een eerste gesprek leidde echter nog niet tot resultaat. In ieder geval is het een ‘meevallertje’ voor Heracles Almelo dat het nog een paar centen kan vangen. Aan een ‘onwillige’ speler heeft de club ook niets.

 
24-05-2012  

Ola John - Benfica en Breukers toch FC Twente

  ENSCHEDE/ALMELO – ‘Ola John vertrekt bij FC Twente en maakt komend seizoen de overstap naar Benfica. De twintigjarige aanvaller heeft een vijfjarig contract getekend bij de Portugese topclub´, dat vermeldt FC Twente in een persbericht. De club laat zich niet uit over het transferbedrag maar dat zou in de buurt van de 9 miljoen euro liggen. Via Portugese kanalen wordt gemeld dat ook een gelimiteerde transfersom van 45 miljoen euro is opgenomen in het contract bij een eventueel vertrek bij Benfica. Of FC Twente in dat verhaal meedeelt werd niet duidelijk

Tim Breukers kan zonder probleem naar FC Twente.
Even leek er een kink in de kabel te komen in de overgang van Heracles Almelo naar FC Twente maar Heracles gaat niet dwars liggen. De zaakwaarnemer van Breukers had verzuimd de club aangetekend te laten weten dat Breukers een contractverlenging afwees. Wel was dat mondeling en ook schriftelijk geschied. Het verzuim van het verplichte aangetekend schrijven wordt met de mantel der liefde bedekt. De clubs in Twente bindt meer dan één speler.
Lees verder...

 
26-05-2012  

ON-jeugd neemt afscheid van trainers

 

ALMELO - Jan Steenkamp en Ruud Dam hebben hun megaklus als jeugdtrainer bij CVV Oranje Nassau bijna achter de rug. Duizenden pupillen hebben van beide trainers het beginsel van de voetbalsport mee gekregen, vooral jan Steenkamp die er nagenoeg 46 jaar als jeugdtrainer op heeft zitten. De heren werden dan ook in de bloemetjes gezet en op 6 juni a.s. is de laatste keer dat de mini’s en de F-pupillen hun laatste training krijgen op het hoofdveld van 15.00 uur tot 16.30 uur. Een mooie gelegenheid voor velen die ooit training van Steenkamp en Dam hebben gehad, om afscheid te nemen.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
28-05-2012  

AKC in degradatienood na verlies van VADA

 

ALMELO - Door een 11-17 nederlaag tegen Vada uit Wageningen lijkt degradatie uit de hoofdklasse onafwendbaar voor AKC. In de eerste helft hadden de Almeloërs het betere van het spel maar een gebrek aan scherpte zorgde voor een 7-7 ruststand. In de tweede helft liep Vada langzaam maar zeker verder uit waarbij AKC zeer moeilijk tot scoren kwam. Een vooral gezien de eerste helft onnodige nederlaag, in een wedstrijd die waarschijnlijk de laatste kans gaf op handhaving.
(bron: Mark Landhuis - AKC)

Volgende komt Eibernest op bezoek, zij spelen dan hun kampioenswedstrijd, een lastige opgave waarbij nog maar af te wachten is of een overwinning voor AKC voldoende zal zijn. Positief punt was nog wel de rentree van Ramon Uitslag die zijn eerste minuten maakte na een afwezigheid van een jaar door ernstig blessureleed.

< Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (9 foto's)...

 
29-05-2012  

Holterberg Omloop van wieleragenda

 

HELLENDOORN – Wielervereniging CC’75 uit Hellendoorn is er niet in geslaagd een dekkende begroting voor elkaar te krijgen voor de sinds 1988 verreden Hellendoorn Holterberg Omloop. De Omloop, die normaal gesproken in augustus wordt verreden, maakt deel uit van de Beloftencompetitie van de KNWU maar wordt door gebrek aan geld afgelast.
Ook vorig jaar was de financiële situatie al penibel, toen sprong de Stichting Sportevenementen Hellendoorn éénmalig bij in de koers die vroeger bekend stond onder de naam 'Menzis - van Keulen Omloop'.

 
29-05-2012  

Junioren strijden bij roeivereniging Amycus

 

ALMELO – Zaterdag 2 juni organiseert roeivereniging Amycus roeiwedstrijden voor junioren uit Oost Nederland. Van 11.00 uur tot 12.30 uur is er bovendien uitleg over de roeisport in het algemeen en Amycus in het bijzonder. Voor belangstellenden is dit een uitgelezen mogelijkheid om nader kennis te maken met de roeisport. Roeien is een sport die je van jong tot oud kunt beoefenen; ook alle gradaties komen in deze sport voor : je kunt het in wedstrijdvorm beoefenen , waarvoor (hard) getraind moet worden , maar je kunt ook recreatief roeien zoals bijvoorbeeld toerroeien waarbij tochten in Nederland of in het buitenland worden georganiseerd. Roeien is een gezonde sport waarbij vele spieren bewogen worden en waarbij een aantrekkelijk verenigingsleven mogelijk is.
Roeivereniging Amycus heeft al deze mogelijkheden in zich, maar brengt ook kampioenen voort. De meest recente zijn Martine en Marike Veldhuis. Zij werden in april jl. op de Bosbaan te Amsterdam kampioen in de klasse M16 2 zonder stuurman. Een resultaat waar trainer /coach Ebbo Storm van Leeuwen best trots op is.

Kom dus kijken bij Amycus aan de Badweg 22 (Wierdense brug).

 
30-05-2012  

Dames PH Almelo op dreef in toernooien

 

ALMELO – Het damesteam MC1 van PH Almelo is eerste geworden op het toernooi van FC Zutphen en het damesteam MB1, van eveneens PH, tweede op het sterk bezette internationale toernooi van SV Venray.
Op het MC toernooi van FC Zutphen werden de eerste 3 wedstrijden gewonnen van Longa’30 MC2 (3-0), van Enter Vooruit MC1(1-0) en DOS’37 MC1(2-0). De vierde wedstrijd werd met 0-0 gelijk gespeeld tegen de organiserende vereniging, die op dat moment op de 2e plaats stond. Daarmee had PH Almelo 2 teams achter zich gelaten die in de hogere hoofdklasse spelen. Bij winst tegen de laatste tegenstander DTS Ede MC1 zou de PH Almelo dus de beker in de wacht slepen. Vele kansen werden helaas om zeep geholpen, maar door een mooie kluts kon Denise uiteindelijk dan toch het verschil verzilveren: 1-0. Over alle wedstrijden gezien werd er mooi aanvallend voetbal gespeeld en de verdediging greep goed in. Met correct spel en een safe spelende keepster kreeg PH Almelo MC1 geen doelpunt tegen en wist het zeven keer te scoren.
Op het internationale meisjestoernooi, dat voor de negende keer georganiseerd werd door SV Venray, deed PH Almelo MB1 voor de vierde keer mee in de leeftijdsgroep onder 17 jaar. Ook hier was een sterk deelnemersveld met teams die in de reguliere competitie uitkomen in de 2e, 1e en hoofdklasse. Op het tweedaagse toernooi speelden 20 teams in 4 poules van dezelfde leeftijdscategorie. PH Almelo begon haar eerste wedstrijd al binnen een uur na aankomst in Venray, waardoor de meiden nog niet helemaal gefocust waren op de wedstrijd: 0-0. De daarop volgende wedstrijden werden overtuigend gewonnen met uitzondering van de laatste. Hierdoor werden de Almelose meiden 2e in de poule, een positie die recht gaf op een deelname in de winnaarspoule. 's Avonds werd er overnacht in tenten die op het terrein aanwezig waren. Op zondag kwamen de meiden nu wel scherp uit de startblokken, maar helaas werd er toch nog 1 van de 4 wedstrijden van deze dag verloren en wel tegen vv Reiger Boys uit Heerhugowaard.
Wederom een uitstekende prestatie van de damesafdeling van PH Almelo in het seizoen 2011-2012 waarin MB1 ook al kampioen was geworden in de 1e klasse van het najaar seizoen en Dames 1 naast najaar- ook voorjaarkampioen geworden is.
Tekst: Rick Schraven

Fotoreportage (1 foto's)...

 
31-05-2012  

Afscheidswedstrijd Sanchez Torres bij DVO´71

  ALMELO – Maandagavond 4 juni neemt DVO´71 afscheid van trainer Manuel Sanchez Torres met een voetbalwedstrijd tussen een Twentse oud- profselectie en DVO´71. Het team van DVO´71 bestaat uit de huidige selectie aangevuld met oud- voetballers die onder Sanchez Torres trainden en enkele gastspelers als Peter Reekers, René Kolmschot en John Stegeman.
In de Twentse selectie staan o.a. op de spelerslijst Tjalling Dilling, Rob Poell, Hendri Krüzen, Ben Veldhuis, Tonnie Elfering, Arnold Marshall, Marc Dijkstra, Dennis Brilhuis, Frank Meenderink, Erwin Nijhuis, Guido Wevers, Marc Kemna, Robert ten Wolde en Max Serfhos, allen spelers die Manuel Sanchez Torres nog kent uit zijn actieve tijd als speler. Als leiders fungeren o.a. Hans Bekkenutte en Emile Kuiper.
Het bestuur van DVO´71 onder voorzitterschap van Hendrie Tiesselink vindt dat Manuel Sanchez Torres deze afscheidswedstrijd verdiend heeft gedurende de zes seizoenen dat hij de selectie onder zijn hoede had met kampioenschappen en vreugde en helaas ook degradatie. Dat laatste kan hem niet verweten worden omdat de slepende fusie met SV Rietvogels het geduld van sommige spelers teveel werd. Nu de fusie een feit is, daarom alsnog de afscheidswedstrijd voor Manuel Sanchez Torres tegen oude voetbalmaten. De wedstrijd op sportcomplex De Riet begint maandagavond om 18.30 uur en is gratis toegankelijk. Voorzitter Tiesselink hoopt op een grote opkomst!

Drukke week
Het is toch al een drukke week voor DVO´71, want vrijdag 8 juni a.s. viert de club alsnog het veertig jarig jubileum (oprichting: 27 november 1971) met een receptie voor genodigden en een feestavond voor leden, oud- leden en de leden van fusiepartner SV Rietvogels.
Het moet tevens de nieuwe start inluiden van fusieclub SV DRC 2012 op het sportcomplex De Riet.
Lees verder...


Overschrijvingsformulier

Archief
Terug naar vorige pagina