Sportberichten


Plaatsing  
 
16-05-2012  

Olympische clinic voor jeugd MHC Almelo


Clinic met Olympisch tintje voor jeugd MHC Almelo
Foto: Coen Mulder
 

ALMELO – De jeugd van Mixed Hockey Club Almelo (MHC) nam woensdagmiddag deel aan een hockey-clinic met Olympisch tintje. Sander de Wijn en Quirijn Caspers van Olympisch Oranje gaven namelijk een clinic op de velden van MHC aan de teams MD2, J8D2 en ME10.
De lijnen lagen in dit geval kort, omdat in genoemde teams twee zusjes en een broertje spelen van Sander de Wijn.
Sander de Wijn ontving onlangs de onderscheiding van grootste talent van het afgelopen Hoofdklasseseizoen. Sander begon met Hockey bij Union in Nijmegen, stapte op 18-jarige leeftijd over naar Kampong Heren 1 in Utrecht. Sander speelde in Nederlands Jongens B, A en Jong Oranje voordat hij door Paul van Ass gevraagd werd als verdediger voor het Nederlands Elftal.
Quirijn Caspers begon met hockey op jonge leeftijd bij MHC Leusden en stapte daarna over naar de jeugd van Kampong waar hij met verschillende teams meerdere landskampioenschappen bij de jeugd behaalde. In 2004 debuteerde hij als nummer 9 voor Kampong Heren 1. In 2007 maakte hij zijn debuut voor het Nederlandse hockeyploeg in een oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea. In 2007 maakte hij deel uit van de selectie voor de Champions Trophy in Maleisië, waar de derde plaats werd behaald. Caspers werd bovendien verkozen tot Speler van het Toernooi op het in de zomer van 2007 gehouden 8-Landentoernooi voor spelers onder-21 in Mönchengladbach. Sinds het seizoen 2011/2012 is Caspers aanvoerder van Kampong en aanvaller in de selectie van bondscoach Paul van Ass.

Foto: Coen Mulder
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina