Sportberichten


Plaatsing  
 
24-05-2012  

Ola John - Benfica en Breukers toch FC Twente

 

Ola John kwam in 2002 naar de Voetbalacademie FC Twente en heeft de gehele jeugdopleiding doorlopen. Op 22 september 2010 maakte Ola John in de bekerwedstrijd tegen Capelle zijn officiële debuut voor FC Twente. Hij kwam in zijn eerste seizoen tot negentien wedstrijden en won in dat jaar met FC Twente de KNVB beker.

Afgelopen seizoen speelde Ola John 33 competitiewedstrijden voor FC Twente en scoorde daarin acht keer. Daarnaast speelde John twee bekerduels en was hij veertien keer met FC Twente actief in Europa.


Ola John kwam voor diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen uit. Zo speelde hij in 2009 met Oranje onder 17 op het WK en debuteerde hij een jaar later voor het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar. In 2011 werd John voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje en maakte hij zijn debuut. Eind februari 2012 maakte John voor het eerst deel uit van de definitieve selectie van het Nederlands elftal.
Ola John: “Het was een moeilijke beslissing om FC Twente te verlaten. Ik heb in die jaren veel geleerd en veel meegemaakt bij FC Twente. Ik ben er opgegroeid en de club zit dan altijd in je hart. Al met al is deze transfer naar Benfica best snel gegaan. De keuze voor deze club heb ik heel bewust genomen. Bij Benfica krijg ik als jonge speler namelijk de kans me weer verder te ontwikkelen. Dat is voor mij heel belangrijk.”
Voorzitter Joop Munsterman: “Ola John is als tienjarige jeugdspeler naar FC Twente gekomen en heeft zich als jongen uit de regio fantastisch ontwikkeld binnen onze Voetbalacademie. Daar mogen we trots op zijn. Ola is een voorbeeld voor vele andere jongens binnen de opleiding. Afgelopen seizoen is Ola basisspeler geworden en is hij snel gegroeid. Niet voor niets heeft Bert van Marwijk hem al een keer opgeroepen voor Oranje en behoorde hij tot de voorselectie voor het EK. Direct na onze Champions League-wedstrijden tegen Benfica werd duidelijk dat de Portugese club interesse in John had. Uiteindelijk heeft dat geleid tot deze transfer. We wensen Ola veel succes en geluk in zijn verdere voetbalcarrière.”
 

Archief
Terug naar vorige pagina