Sportberichten


Plaatsing  
 
30-05-2012  

Dames PH Almelo op dreef in toernooien

 

ALMELO – Het damesteam MC1 van PH Almelo is eerste geworden op het toernooi van FC Zutphen en het damesteam MB1, van eveneens PH, tweede op het sterk bezette internationale toernooi van SV Venray.
Op het MC toernooi van FC Zutphen werden de eerste 3 wedstrijden gewonnen van Longa’30 MC2 (3-0), van Enter Vooruit MC1(1-0) en DOS’37 MC1(2-0). De vierde wedstrijd werd met 0-0 gelijk gespeeld tegen de organiserende vereniging, die op dat moment op de 2e plaats stond. Daarmee had PH Almelo 2 teams achter zich gelaten die in de hogere hoofdklasse spelen. Bij winst tegen de laatste tegenstander DTS Ede MC1 zou de PH Almelo dus de beker in de wacht slepen. Vele kansen werden helaas om zeep geholpen, maar door een mooie kluts kon Denise uiteindelijk dan toch het verschil verzilveren: 1-0. Over alle wedstrijden gezien werd er mooi aanvallend voetbal gespeeld en de verdediging greep goed in. Met correct spel en een safe spelende keepster kreeg PH Almelo MC1 geen doelpunt tegen en wist het zeven keer te scoren.
Op het internationale meisjestoernooi, dat voor de negende keer georganiseerd werd door SV Venray, deed PH Almelo MB1 voor de vierde keer mee in de leeftijdsgroep onder 17 jaar. Ook hier was een sterk deelnemersveld met teams die in de reguliere competitie uitkomen in de 2e, 1e en hoofdklasse. Op het tweedaagse toernooi speelden 20 teams in 4 poules van dezelfde leeftijdscategorie. PH Almelo begon haar eerste wedstrijd al binnen een uur na aankomst in Venray, waardoor de meiden nog niet helemaal gefocust waren op de wedstrijd: 0-0. De daarop volgende wedstrijden werden overtuigend gewonnen met uitzondering van de laatste. Hierdoor werden de Almelose meiden 2e in de poule, een positie die recht gaf op een deelname in de winnaarspoule. 's Avonds werd er overnacht in tenten die op het terrein aanwezig waren. Op zondag kwamen de meiden nu wel scherp uit de startblokken, maar helaas werd er toch nog 1 van de 4 wedstrijden van deze dag verloren en wel tegen vv Reiger Boys uit Heerhugowaard.
Wederom een uitstekende prestatie van de damesafdeling van PH Almelo in het seizoen 2011-2012 waarin MB1 ook al kampioen was geworden in de 1e klasse van het najaar seizoen en Dames 1 naast najaar- ook voorjaarkampioen geworden is.
Tekst: Rick Schraven

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina