Sportberichten


Plaatsing  
 
06-05-2012  

Heracles verliest ongeïnspireerd van NEC 1-2


Voor Antoine van der Linden was de wedstrijd tegen NEC zijn laatste voor Heracles. Foto: Nick Zweers
 

ALMELO – Doordat Feyenoord won in Heerenveen ging de kans op Europees voetbal aan de neus van Heracles voorbij. Zelf verloren de Heraclieden in het Polman stadion ongeïnspireerd van NEC Nijmegen.
Trainer Bosz had al aardig gehusseld doordat Quansah was geschorst en Vejiinovic, Breukers , Davidson en Bruns in de lappenmand zaten.
NEC begon wel fel aan de wedstrijd en Pasveer moest in de zesde minuut handelend optreden om Zeefuik van scoren af te houden. Even later zag Pasveer een schot van Koolwijk rakelings zijn doel missen. Na een half uurtje voetbal zonder dat Heracles eningszins gevaarlijk was geweest, kwam de penalty toen van der Linden Zeefuik licht toucheerde. Nieuwbakken Ajaxied Lasse Schöne miste niet vanaf de stip.
Na de rust hadden de Nijmegenaren eveneens het beste van het spel. Zeefuik bekroonde dat met een intikkertje. Even leek het er op dat de Heraclieden met opportunistisch spel het tij nog wilden keren, maar dat was van korte duur, zij het dar Everton met een fraaie diagonale krul nog wel doelman Babos kansloos liet 1-2).
NEC trainer Pastoor was blij met de overwinning waardoor de play-offs werd bereikt. Dat was voor Heracles niet weggelegd. Het commentaar van Bosz: ‘Het was vandaag een moeizame en geen leuke wedstrijd waarin wij niet veel kansen hebben gehad. Wij hebben nog met een schuin oog naar de andere velden gekeken maar wij hebben geen Europees voetbal. Al met al hebben wij te weinig punten behaald en dat is teleurstellend.’

Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)

Commentaren:
Lasse Schöne: ‘Heracles stiekem op vakantie

Heracles Almelo - NEC 1-2 (01)
0-1 Schöne (29/pen)
0-2 Zeefuik (62)
1-2 Everton (83)
Arbiter: Van Sichem
Geel: Te Wierik, Van der Linden, Conboy
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Rienstra, Van der Linden, Looms, Belterman, Overtoom (Almubaraki/54), Duarte (Ter Horst/45+1), Douglas, Armenteros (Pedro/71), Everton.
NEC: Babos, Will, Szelesi, Cmovs, Conboy, Vadocz, Schöne, Koolwijk, Foor, Zeefuik (Platje/79), Amieux.


AFSCHEID
Voorzitter Jan Smit zette de vertrekkende spelers in het zonnetje (kijk hier)
 

Fotoreportage (21 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina