Sportberichten


Plaatsing  
 
02-04-2019  

Heracles laat zich aftroeven door Willem II

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft de winstpunten tegen De Graafschap in het midweekse duel tegen PSV weer verspeeld in de jacht op de Play Off voor Europees voetbal. Achtervolger en concurrent Willem II wees Heracles in de hectische slotfase met een nederlaag naar de eigen catacomben (3-4).

Willem II leek op weg naar een gemakkelijke overwinning, mede dankzij een uitblinkende spits Isak die zelf twee keer scoorde en ook beide assists gaf voor de vier Tilburgse doelpunten.
Plavidis tekende voor de eerste kansen voor Willem II waarbij Blaswich een keer in de weg stond en de tweede kans van dichtbij over het almelose doel schoot. Tussendoor zag Dalmau kans een mooie voorzet met het hoofd verkeerd te raken. Ook Kuwas kreeg een prima kans de score te openen maar hij schoot over het doel van Wellenreuther.
Op slag van rust was onzorgvuldigheid van Jesper Drost er de oorzaak van dat Willem II met voorsprong de kleedkamer in kon. De nieuwe spits van de Tilburgers bleek de afgelopen weken al trefzeker en verzaakte ook nu niet, doelman Blaswich geen kans gevende (0-1).

Ook na rust begon Willem II beter dan de Heraclieden. Nu was een slordige pass van Duarte de aanleiding. Isak werd weggestuurd en schoot buiten bereik van Blaswich via binnenkant paal in (0-2). Plavidis kon de Tilburgers daarna op rozen zetten, maar Blaswich had een prima redding in huis. Hij maakte zijn ‘misser’ vlak daarna goed, toen Isak hem op maat bediende om de bal in te schieten (0-3). Willem II leek daarmee de punten al binnen te hebben maar met nog 20 minuten op de klok dan toch de treffer van Kuwas door de bal goed binnen te schieten (1-3). Heracles stroopte vervolgens de mouwen op en Dalmau bediende vanaf de achterlijn Konings op maat voor zijn eerste treffer in Almelose dienst (2-3). De spanning steeg, het stadion golfde in afwachting van de gelijkmaker maar het was opnieuw Isak die het hoofd koel hield door Vrousai een niet te missen kan te geven (2-4). Heracles wist nog niet van opgeven en toog massaal op jacht richting het Tilburgse doel waar Dalmau loerde op een kans en prima binnen kopte toen Kuwas de bal bij hem op het hoofd deponeerde (3-4). In blessuretijd ging zelfs doelman Blaswich mee naar voren, maar de Heraclieden kregen de gelijkmaker er niet in.

Heracles zakte door de nederlaag weer naar plek zeven met Willem II vlak op de hielen. Voor de Almeloërs zaak om zaterdag om 20.45 uur tegen het bezoekende NAC alles uit de kast te halen, zeker met wedstrijden tegen PSV en AZ nog voor de boeg. Dit mede omdat Willem II Ajax ontvangt en het gelijk oplopende Vitesse zich moet meten met PSV. Heracles kan bij winst dus mogelijk weer wat afstand nemen.
 
Heracles Almelo - Willem II 3-4 (0-1)
0-1 Isak (45+3), 0-2 Isak (56), 0-3 Pavlidis (63), 1-3 Kuwas (72), 2-3 Konings (81), 2-4 Vrousai (87), 3-4 Dalmau (90)

Scheidsrechter: Van der Eijk
(debuteerde in de eredivisie)
geel: Merkel, Wellenreuther, Palacios, Dalmau

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Osman, Duarte (Dos Santos/59), Merkel; Kuwas, Dalmau, Drost (Konings/59).
Willem II: Wellenreuther; Dankerlui, Lewis, Meissner, Palacios; Anita, Tapia (Llonch/31), Crowley; Vrousai, Isak, Pavlidis (Saddiki/71).

Fotoreportage: harry Broeze
(volgt)

 
06-04-2019  

Heracles pas in slotfase voorbij NAC

 

ALMELO – Wie zaterdagavond naar het Polmanstadion toog, zal zich vooral in de eerste helft ongetwijfeld hebben afgevraagd of ‘hekkensluiter’ NAC vanuit Breda was afgereisd voor een oefenpotje tegen Heracles. Onder leiding van de nieuwe trainer Brood wilde het ogenschijnlijk in ieder geval niet verliezen in plaats van de volle winst mee te willen nemen in de degradatiestrijd waarin de geel-zwarten zijn beland als rode lantaarndrager.

Heracles toonde als enige ambities om de winst te willen pakken maar verzande in de aanvalsdrift door enerzijds slordige passes en een compact verdedigend NAC, waardoor de eerste helft nauwelijks het aanzien waard was. Peterson kreeg kort voor rust de kans om de strijd open te breken, maar Van Leer hield de bezoekers in de wedstrijd en Duarte schoot van afstand maar zag Van leer opnieuw attent op zijn plek staan. Daarmee zijn de wapenfeiten van de eerste helft ook wel vermeld.

In de tweede helft een wat meer aandringend Heracles dat via een tempoverhoging de druk op het Brabantse doel wel vergrootte, paar ook opnieuw slordig was in de passing en niet scherp bij scoten van Duarte, Peterson en Dalmau. Het leek een bloedeloze wedstrijd te worden omdat ook NAC geen enkele winstdrift vertoonde. Het was Kuwas die de saaiheid doorbrak met een goede actie gevolgd door een pass op maat naar de vrijstaande Peterson die ongehinderd kon inkoppen (1-0). Zelfs in de resterende 10 minuten gooide NAC niet alles in de strijd om dat ene puntje waarvoor het kennelijk gekomen was, alsnog binnen te slepen. ‘Water en Brood’ werd het voor de toekomstige degradant. Voor heracles dan toch de belangrijke punten waardoor het Vitesse weer op de ranglijst passeerde in de strijd voor mogelijk Europees voetbal.

Heracles Almelo - NAC Breda 1-0 (0-0)
1-0 Peterson (81)
Scheidsrechter: Martens
geel: Kastaneer, Kali, Van Hintum, Duarte (geschorst tegen Feyenoord)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann (Van Hintum/46), Van den Buijs, Czyborra; Osman (Konings/69), Duarte, Merkel; Kuwas, Dalmau (Drost/86), Peterson.
NAC Breda: Van Leer; Karami, Koch, Lundqvist (Ilic/78), Leigh; Palmer-Brown, Kali, El Allouchi; Kastaneer (Kaikai/67), Te Vrede, Korte (Rosheuvel/56).

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

 
13-04-2019  

Feyenoord vanaf de stip voorbij Heracles

 

ROTTERDAM – De wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo in de Rotterdamse Kuip was er een van een bedenkelijk niveau waarbij Berghuis het tiental Feyenoorders vanaf de stip in de slotfase alsnog de winst bezorgde (2-1).

De eerste helft was nauwelijks het aankijken waard met een kopkansje voor de voor Dalmau in de basis opgestelde Drost en Heraclesdoelman Blaswich de eveneens matige Rotterdammers van scoren afhield tot Berghuis na een half uurtje dan toch de ruststand inschoot (1-0).

Na rust kwam het spel wel direct tot leven vooral ook omdat Drost nu wel van dichtbij de gelijkmaker inschoot (1-1). Aan de andere kant voorkwam Blaswich opnieuw een voorsprong van de Rotterdammers bij een doelpoging van Larsson.  Verdedigend stond het goed bij Heracles. Dat bleek vooral toen Jørgensen een natrappende beweging maakte tegen Breukers. Voor de Feyenoordspits gold de gang naar de catacomben van de Kuip en voor Heracles leek zelfs even meer in het vat te zitten. Het spel veranderde met een meer aandringend Heracles dat Dalmau zag stuiten op doelman Vermeer. Aan de andere kant verzuimden Berghuis en Botteghin de Almelose doelman het nakijken te geven. Kortom de wedstrijd leek af te koersen op een gelijkspel tot het VAR-moment waarbij bleek dat Rossmann lichtjes het shirt van de mee opgestoomde Botteghin vastpakte. Niet dat Botteghin kans had om te scoren, maar toch reden voor scheidsrechter Kamphuis om de bal op de stip te leggen. Berghuis deed wat van hem wat verwacht werd (2-1). Even leek gelijk na de hervatting de gelijkmaker er aan te komen, maar spits Dalmau kreeg de bal verkeerd op zijn kruin.
Voor Heracles restte derhalve geen punt in de strijd voor de Play Off om Europees voetbal. Met nog enkele zware wedstrijden voor de boeg is dus aanstaande vrijdagavond om 20.00 uur winst in eigen huis tegen Sc Heerenveen bittere noodzaak!

Feyenoord - Heracles Almelo 2-1
(1-0)
1-0 Berghuis (33), 1-1 Drost (47), 2-1 Berghuis (82/strafschop)

Scheidsrechter: Kamphuis

geel: Breukers, Dalmau, Malacia
rood: Jørgensen (65)

OPSTELLINGEN
Feyenoord: Vermeer; Martina (Nieuwkoop/57), Botteghin, Van Beek, Malacia; Clasie (Van Persie/76), Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jørgensen, Larsson.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann (Konings/90), Van Hintum, Czyborra; Osman, Drost, Merkel; Kuwas (Van der Water/76), Dos Santos, Peterson (Dalmau/58).


Fotoreportage Harry Broeze
(volgt)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
16-04-2019  

Heracles opent Fanplein bij thuiswedstrijden

Primeur bij duel tegen sc Heerenveen komende vrijdag
 

ALMELO - Heracles Almelo opent komende vrijdag het Fanplein, een plek waar supporters samenkomen in aanloop naar de thuiswedstrijd. Het plein is vrij toegankelijk voor alle supporters van Heracles Almelo en bevindt zich op het terrein van het Polman Stadion, vlak voor de FanServiceShop. Op het Fanplein staan stands waar hapjes, drankjes en fanartikelen verkrijgbaar zijn. Ook is er muziek en een groot videoscherm.

Het Fanplein opent vrijdag om 18.00 uur, twee uur vóór de aftrap van Heracles Almelo – sc Heerenveen.

Fanplein bij iedere thuiswedstrijd

Heracles Almelo heeft de intentie om het Fanplein bij iedere thuiswedstrijd te faciliteren. In overleg met de Gemeente Almelo is besloten een proef te draaien bij de resterende thuiswedstrijden in de competitie van dit seizoen. Naast de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (Goede Vrijdag 19 april) is er ook een Fanplein bij Heracles Almelo – Excelsior op zondag 12 mei. Het Fanplein is vanaf twee uur voorafgaand aan de te spelen wedstrijd tot aan de aftrap toegankelijk.

Kaarten Heracles Almelo – sc Heerenveen nog verkrijgbaar
Kaarten voor Heracles Almelo – sc Heerenveen zijn nog verkrijgbaar. Er geldt vrije verkoop. Kaarten zijn er vanaf €16,- per stuk. Voor kinderen, jeugd en zestigplussers gelden nog scherpere tarieven vanaf €13,-. Kaarten zijn verkrijgbaar via heracles.nl/tickets en in de FanServiceShop in het Polman Stadion.

Verleng online je seizoenkaart
Vanaf vrijdag 10.00 uur kunnen seizoenkaarthouders hun seizoenkaart online verlengen voor het seizoen 2019-2010 . U maakt kans op een mooie prijs. Klik hier!

 
18-04-2019  

Heracles en Fc Twente negeren wens Enschede

Voorlopig samen door in Hengelo met jeugdopleiding
 

ALMELO/ENSCHEDE – Het gesprek van woensdagavond tussen Heracles Almelo en Fc Twente hoe verder met de gezamenlijke jeugdopleiding heeft niet geleid tot een ander standpunt dan enkele weken geleden al werd uitgesproken, zo meldt RTV Oost.
Heracles Almelo deelt volledig de kosten van de gezamenlijke opleiding met Fc Twente en heeft toen ook al een geografische verdeling besproken van te contracteren talentvolle jonge spelers. Ook houdt men vast aan de trainingslocatie bij het Fanny Blankers Koen Stadion in Hengelo. 
Daarmee wordt de eis van de gemeenteraad van Enschede genegeerd inzake een kwijtschelding van 5 miljoen euro en een achtergestelde lening van 9 miljoen euro aan de in financieel zwaar weer verkerende Enschedese club. De Enschedese raad wil vanwege die inmiddels besloten steun aan de kampioenskandidaat van de Keukendivisie dat het alle activiteiten van zowe de jeugdopleiding en de professionele damesafdeling in Enschede concentreert. Als argument werd de buurgemeente Hengelo verweten dat het Fc Twente niet financieel ondersteunt in haar financiële schuldsanering.

Heracles Almelo en Fc Twente, waar Frans Weghorst - de vader van ex- Heraclied Wout Weghorst - inmiddels is benoemd tot commissaris,  delen de mening dat een vroegtijdig vertrek uit Hengelo tot kapitaalvernietiging leidt omdat de gebouwen nog contractueel vastliggen tot in de zomer van 2027 en de velden tot medio 2021. Dat lijkt ook het jaar te worden dat mogelijk toch nog een andere keuze word gemaakt. In ieder geval praten Heracles Almelo en Fc Twente medio mei verder over de uitwerking van een volledig gedeelde gezamenlijke jeugdopleiding.

 
18-04-2019  

Vrij baan voor Ajax met uitstel competitieronde

 

ZEIST – De KNVB gaat de voorlaatste competitiedag van de Eredivisie 14 dagen opschuiven (programma 28 april naar 14 mei) waarmee het de laatste competitiedag wordt. Dit alles om Ajax ruim baan te geven in haar voorbereiding op de halve finale in de Champions Leaque tegen Tottenham Hotspurs.
KNVB-directeur Eric Gudde noemt de verplaatsing van het voorlaatste speelschema noodzakelijk omdat Ajax anders geen twee volle dagen rust heeft voor de wedstrijd tegen de Engelse opponent. Gudde beseft dat de KNVB met het besluit niet elke club blij maakt maar gaf tevens te kennen dat het ook geen optie was om UEFA te bewegen het duel tussen  de Spurs en Ajax een dag op te schuiven vanwege contractuele verplichtingen zoals TV-rechten en degelijke. Ook voorziet Gudde geen problemen vanuit gemeenten omdat  14 mei toch al als eerste speeldag voor de Play Offs om Europees voetbal geagendeerd stond. 
Voor zowel de geplaatste clubs voor de Play Offs als de clubs in de nacompetitie promotie/degradatie betekent het dat de spelers later met vakantie kunnen.
Indien op de voorlaatste competitiedag nog geen beslissing valt aangaande het kampioenschap, doet zich het feit voor dat Ajax de competitie me het beslissende duel afsluit in Doetinchem tegen de Graafschap. De kampioendoder uit 2016. Voor Heracles Almelo kan dan de verplaatste uitwedstrijd tegen PSV nog van belang zijn voor plaatsing in de Play Offs en voor PSV mogelijk nog het kampioenschap.

 
19-04-2019  

Heracles Almelo verslaat Sc Heerenveen

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft tegen Sc Heerenveen goede zaken gedaan in het bereiken van de Play offs voor Europees voetbal.  Kuwas vanaf de stip en Dalmau scoorden voor de thuisploeg terwijl Lammers eveneens vanaf de stip tekende voor het enige doelpunt van de Friezen.

De wedstrijd begon matig omdat beide teams niet tot aan het gaatje gingen ondanks dat Peterson al in de derde minuut al een schot geblokt zag. Doelman Blaswich hield de Friezen twee keer op rij van scoren af bij doelpogingen van Schmidt en Lammers.
Toch leek Heerenveen onder toezicht van oud- voorzitter Riemer van de Velde en de nieuwe preses Cees Roozemond het eerst op voorsprong te komen maar scheidsrechter Hooij keurde de treffer van Van Amersfoort af omdat deze vooraf een overtreding beging tegen rechterverdediger Breukers.
Even later zag Hooij aan de andere kant van het veld een overtreding van Kobayashi tegen Kuwas niet over het hoofd en wees gedecideerd naar de stip. Kuwas zelf verzilverde het buitenkansje (1-0). Dalmau kreeg daarop de kans om de voorsprong uit te breiden teoen heerenveen in het middenveld in de fout ging. Doelman Hahn kraaide echter victorie en pareerde het schot van Dalmau. Kooij bleef alert en zag ook een overtreding tegen de binnen de zestien neergelegd Van Bergen. Lammers bracht de Friezen weer langszij (1-1). Oud- Heraclied Rienstra had de bezoekers nog op slag van rust op voorsprong kunnen zetten maar ook Blaswich behoede zijn team.

Na rust gooide Heracles het tempo omhoog waarbij de Friezen het eerste leken te profiteren van de ruimte die ontstond. Lammers mikte nipt over en Schmidt zag voor de tweede keer in de wedstrijd een inzet van hem onschedelijk gemaakt door Blaswich. Ook Rienstra merkte vlak daarop dat Blaswich later door de  oudgedienden van Heracles tot ‘man off the match’ werd gekozen en terecht.
Heracles kreeg echter meer grip op de wedstrijd en zette de Friezen onder druk. Pierie schoot daarbij haast de bal achter zijn eigen deolman Hahn maar de daarop volgende corner van Osman werd wel de scherprechter. Dalmau schoot Osman’s hoekschop onberispelijk binnen (2-1) en zorgde ‘en passant’ tevens voor zijn doelpuntentotaal in de jacht op clubtopscorer allertijden. Heracles bleef het overwicht houden en de mee opgestoomde Van den Buijs zag zijn kopbal op de lat boven Hahn uiteenspatten.  Waarna een hectische slotfase aanbrak  in een wedstrijd die qua niveau matig genoemd kon worden. Invaller Thorsby fungeerde als Friese stormram maar Blaswich kiepte in het Almelose doel onberispelijk bij zeker twee goede kansen van de Deen. Van de Water moest op zijn beurt erkennen dat ook doelman Hahn zijn schot pareerde waardoor het bij 2-1 voor de Almeloërs bleef.

Heracles Almelo – sc Heerenveen 2-1
(1-1)
Brandley Kuwas 1-0 (28), Lammers 1-1 (41), Dalmau 2-1 (73)

Scheidsrechter: Kooij

geel:

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Alexander Merkel, Mohammed Osman, Dabney Dos Santos (88.Mats Knoester), Brandley Kuwas (75.Sylvester van der Water), Adrian Dalmau (80.Joey Konings) en Kristoffer Peterson.
Sc Heerenveen: Warner Hahn, Doke Schmidt, Daniel Høegh, Kik Pierie, Lucas Woudenberg (81.Dennis Johnsen), Ben Rienstra, Yuki Kobayashi (88.Jizz Hornkamp), Michel Vlap (81.Morten Thorsby), Mitchell van Bergen, Sam Lammers en Pelle van Amersfoort.

Fotoreportage Harry Broeze
- klik hier

 
23-04-2019  

Strijdend Heracles kan AZ niet verrassen

 

ALKMAAR – Heracles Almelo heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in het AFAS-stadion. Tegenstander AZ kwam al bij de eerste de beste kans op voorsprong toen Stengs een goede combinatie van zijn teamgenoten vanaf de zestienmeterlijn doeltreffend afronde (1-0).
Goed verdedigend kon Heracles verder onheil voorkomen waarbij doelman Blaswich opnieuw als betrouwbare sluitpost fungeerde. De nummer vier van de eredivisie bleef echter het Almelose doel zoeken maarook Heracles kreeg kansen. Zo werd een inzet van Dalmau gestuit door AZ-doelman Bizot en gaf linkerverdediger Czyborra vlak daarna opnieuw een goede pass. Dit keer aan Kuwas die geen last had van zijn lichte blessure. Kuwas schoot vervolgens tegen Koopmeiners aan maar kon de herkansing wel verzilveren en de gelijkmaker laten aantekenen (1-1).

Na rust bleef AZ de bovenliggende partij, hoewel Heracles bllef strijden. Een treffer voor de Alkmaarders afgekeurd wegen buitenspel maar na een uur kwam dan toch opnieuw de voorsprong toen Gudmundsson tegen de paal schoot en vervolgens de bal wel in het net achter Blaswich joeg (2-1). Stengs had met nog een kwartier op de klok zijn team in veilige haven kunnen brengen, maar Blaswich hield de Heraclieden in de wedstrijd.
Met Konings als extra spits gooide Heracles alles in de strijd om opnieuw langszij te komen en even leek het daarop toen Dalmau met een steekpass Konings bereikte. Deze schoot vanuit een moeilijke hoek echter tegen de attent keepende Bizot aan. In blessuretijd namen de Almeloërs alle risico’s, maar een gelijkspel bleef uit. Dit tot frustratie van Breukers die scheidsrechter Mulder verweet  niet een tweede gele kaart aan AZ’er Wijndal te hebben gegeven terwijl Breukers een tijdje geleden voor een lichte overtreding wel zijn tweede geel kreeg voorgeschoteld. Met nog twee wedstrijden voor de boeg zal Heracles de  laatste thuiswedstrijd op zondag 12 mei tegen Excelsior punten moeten pakken voor de kans op Europees voetbal.

AZ - Heracles Almelo 2-1
(1-1)
1-0 Stengs (8), 1-1 Kuwas (42), 2-1 Gudmundsson (66)

Scheidsrechter: Mulder

geel: Wijndal, Koopmeiners, Gudmundsson, Konings

OPSTELLINGEN
AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Wijndal; Midtsjø (Wuytens/88), Til, Maher; Stengs, Seuntjens (Boadu/84), Gudmundsson.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Osman (Konings/83), Dos Santos (Duarte/57), Merkel; Kuwas, Dalmau, Peterson (Drost/69).

Bekijk hier de foto's van Harry Broeze.

 

Archief
Terug naar vorige pagina