Sportberichten


Plaatsing  
 
18-04-2019  

Heracles en Fc Twente negeren wens Enschede

Voorlopig samen door in Hengelo met jeugdopleiding
 

ALMELO/ENSCHEDE – Het gesprek van woensdagavond tussen Heracles Almelo en Fc Twente hoe verder met de gezamenlijke jeugdopleiding heeft niet geleid tot een ander standpunt dan enkele weken geleden al werd uitgesproken, zo meldt RTV Oost.
Heracles Almelo deelt volledig de kosten van de gezamenlijke opleiding met Fc Twente en heeft toen ook al een geografische verdeling besproken van te contracteren talentvolle jonge spelers. Ook houdt men vast aan de trainingslocatie bij het Fanny Blankers Koen Stadion in Hengelo. 
Daarmee wordt de eis van de gemeenteraad van Enschede genegeerd inzake een kwijtschelding van 5 miljoen euro en een achtergestelde lening van 9 miljoen euro aan de in financieel zwaar weer verkerende Enschedese club. De Enschedese raad wil vanwege die inmiddels besloten steun aan de kampioenskandidaat van de Keukendivisie dat het alle activiteiten van zowe de jeugdopleiding en de professionele damesafdeling in Enschede concentreert. Als argument werd de buurgemeente Hengelo verweten dat het Fc Twente niet financieel ondersteunt in haar financiële schuldsanering.

Heracles Almelo en Fc Twente, waar Frans Weghorst - de vader van ex- Heraclied Wout Weghorst - inmiddels is benoemd tot commissaris,  delen de mening dat een vroegtijdig vertrek uit Hengelo tot kapitaalvernietiging leidt omdat de gebouwen nog contractueel vastliggen tot in de zomer van 2027 en de velden tot medio 2021. Dat lijkt ook het jaar te worden dat mogelijk toch nog een andere keuze word gemaakt. In ieder geval praten Heracles Almelo en Fc Twente medio mei verder over de uitwerking van een volledig gedeelde gezamenlijke jeugdopleiding.

Archief
Terug naar vorige pagina