Sportberichten


Plaatsing  
 
23-04-2019  

Strijdend Heracles kan AZ niet verrassen

 

ALKMAAR – Heracles Almelo heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in het AFAS-stadion. Tegenstander AZ kwam al bij de eerste de beste kans op voorsprong toen Stengs een goede combinatie van zijn teamgenoten vanaf de zestienmeterlijn doeltreffend afronde (1-0).
Goed verdedigend kon Heracles verder onheil voorkomen waarbij doelman Blaswich opnieuw als betrouwbare sluitpost fungeerde. De nummer vier van de eredivisie bleef echter het Almelose doel zoeken maarook Heracles kreeg kansen. Zo werd een inzet van Dalmau gestuit door AZ-doelman Bizot en gaf linkerverdediger Czyborra vlak daarna opnieuw een goede pass. Dit keer aan Kuwas die geen last had van zijn lichte blessure. Kuwas schoot vervolgens tegen Koopmeiners aan maar kon de herkansing wel verzilveren en de gelijkmaker laten aantekenen (1-1).

Na rust bleef AZ de bovenliggende partij, hoewel Heracles bllef strijden. Een treffer voor de Alkmaarders afgekeurd wegen buitenspel maar na een uur kwam dan toch opnieuw de voorsprong toen Gudmundsson tegen de paal schoot en vervolgens de bal wel in het net achter Blaswich joeg (2-1). Stengs had met nog een kwartier op de klok zijn team in veilige haven kunnen brengen, maar Blaswich hield de Heraclieden in de wedstrijd.
Met Konings als extra spits gooide Heracles alles in de strijd om opnieuw langszij te komen en even leek het daarop toen Dalmau met een steekpass Konings bereikte. Deze schoot vanuit een moeilijke hoek echter tegen de attent keepende Bizot aan. In blessuretijd namen de Almeloërs alle risico’s, maar een gelijkspel bleef uit. Dit tot frustratie van Breukers die scheidsrechter Mulder verweet  niet een tweede gele kaart aan AZ’er Wijndal te hebben gegeven terwijl Breukers een tijdje geleden voor een lichte overtreding wel zijn tweede geel kreeg voorgeschoteld. Met nog twee wedstrijden voor de boeg zal Heracles de  laatste thuiswedstrijd op zondag 12 mei tegen Excelsior punten moeten pakken voor de kans op Europees voetbal.

AZ - Heracles Almelo 2-1
(1-1)
1-0 Stengs (8), 1-1 Kuwas (42), 2-1 Gudmundsson (66)

Scheidsrechter: Mulder

geel: Wijndal, Koopmeiners, Gudmundsson, Konings

OPSTELLINGEN
AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Wijndal; Midtsjø (Wuytens/88), Til, Maher; Stengs, Seuntjens (Boadu/84), Gudmundsson.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Osman (Konings/83), Dos Santos (Duarte/57), Merkel; Kuwas, Dalmau, Peterson (Drost/69).

Bekijk hier de foto's van Harry Broeze.

 

Archief
Terug naar vorige pagina