02-04-2019

Heracles laat zich aftroeven door Willem II

ALMELO – Heracles Almelo heeft de winstpunten tegen De Graafschap in het midweekse duel tegen PSV weer verspeeld in de jacht op de Play Off voor Europees voetbal. Achtervolger en concurrent Willem II wees Heracles in de hectische slotfase met een nederlaag naar de eigen catacomben (3-4).

Willem II leek op weg naar een gemakkelijke overwinning, mede dankzij een uitblinkende spits Isak die zelf twee keer scoorde en ook beide assists gaf voor de vier Tilburgse doelpunten.
Plavidis tekende voor de eerste kansen voor Willem II waarbij Blaswich een keer in de weg stond en de tweede kans van dichtbij over het almelose doel schoot. Tussendoor zag Dalmau kans een mooie voorzet met het hoofd verkeerd te raken. Ook Kuwas kreeg een prima kans de score te openen maar hij schoot over het doel van Wellenreuther.
Op slag van rust was onzorgvuldigheid van Jesper Drost er de oorzaak van dat Willem II met voorsprong de kleedkamer in kon. De nieuwe spits van de Tilburgers bleek de afgelopen weken al trefzeker en verzaakte ook nu niet, doelman Blaswich geen kans gevende (0-1).

Ook na rust begon Willem II beter dan de Heraclieden. Nu was een slordige pass van Duarte de aanleiding. Isak werd weggestuurd en schoot buiten bereik van Blaswich via binnenkant paal in (0-2). Plavidis kon de Tilburgers daarna op rozen zetten, maar Blaswich had een prima redding in huis. Hij maakte zijn ‘misser’ vlak daarna goed, toen Isak hem op maat bediende om de bal in te schieten (0-3). Willem II leek daarmee de punten al binnen te hebben maar met nog 20 minuten op de klok dan toch de treffer van Kuwas door de bal goed binnen te schieten (1-3). Heracles stroopte vervolgens de mouwen op en Dalmau bediende vanaf de achterlijn Konings op maat voor zijn eerste treffer in Almelose dienst (2-3). De spanning steeg, het stadion golfde in afwachting van de gelijkmaker maar het was opnieuw Isak die het hoofd koel hield door Vrousai een niet te missen kan te geven (2-4). Heracles wist nog niet van opgeven en toog massaal op jacht richting het Tilburgse doel waar Dalmau loerde op een kans en prima binnen kopte toen Kuwas de bal bij hem op het hoofd deponeerde (3-4). In blessuretijd ging zelfs doelman Blaswich mee naar voren, maar de Heraclieden kregen de gelijkmaker er niet in.

Heracles zakte door de nederlaag weer naar plek zeven met Willem II vlak op de hielen. Voor de Almeloërs zaak om zaterdag om 20.45 uur tegen het bezoekende NAC alles uit de kast te halen, zeker met wedstrijden tegen PSV en AZ nog voor de boeg. Dit mede omdat Willem II Ajax ontvangt en het gelijk oplopende Vitesse zich moet meten met PSV. Heracles kan bij winst dus mogelijk weer wat afstand nemen.

Heracles Almelo - Willem II 3-4 (0-1)
0-1 Isak (45+3), 0-2 Isak (56), 0-3 Pavlidis (63), 1-3 Kuwas (72), 2-3 Konings (81), 2-4 Vrousai (87), 3-4 Dalmau (90)

Scheidsrechter: Van der Eijk